Cultural Awareness - Cultureel Bewustzijn - 8 uur workshop individueel

Tijdsduur

Cultural Awareness - Cultureel Bewustzijn - 8 uur workshop individueel

Language Partners Nederland BV
Logo van Language Partners Nederland BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 Language Partners Nederland BV heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 170 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze cursus

Beschrijving

Cultural Awareness is de eerste stap in interculturele competentie: noodzakelijk voor iedereen die effectief wil samenwerken in een intercultureel team. Bereid je voor op veel “aha-momenten”!

Cultureel bewustzijn introductie workshop

De 8-uur workshop richt zich op de eerste 2 stappen in interculturele competentie: het opdoen van theoretische kennis, en het opdoen van cognitieve vaardigheden. Wat houdt cultuur in en hoe beïnvloedt het je? Waarom is kennis van culturele verschillen belangrijk? Aan de hand van een vragenlijst wordt jouw persoonlijke culturele profiel in kaart gebracht. Deze tool helpt om impliciete zaken, zoals communicatiestijl en gevoel voor hiërarchie, expliciet te maken.…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Cultural Awareness is de eerste stap in interculturele competentie: noodzakelijk voor iedereen die effectief wil samenwerken in een intercultureel team. Bereid je voor op veel “aha-momenten”!

Cultureel bewustzijn introductie workshop

De 8-uur workshop richt zich op de eerste 2 stappen in interculturele competentie: het opdoen van theoretische kennis, en het opdoen van cognitieve vaardigheden. Wat houdt cultuur in en hoe beïnvloedt het je? Waarom is kennis van culturele verschillen belangrijk? Aan de hand van een vragenlijst wordt jouw persoonlijke culturele profiel in kaart gebracht. Deze tool helpt om impliciete zaken, zoals communicatiestijl en gevoel voor hiërarchie, expliciet te maken. Het biedt inzicht in de cultuurverschillen die je kunt tegenkomen in een multiculturele werkomgeving.

De tweede stap in interculturele competentie is leren inzien hoe het culturele gedrag van een ander jou beïnvloedt. Je gaat aan de slag met jouw eigen gevoel daarbij. In interculturele competentie training staat de focus op positieve intenties centraal. Iedereen communiceert en handelt op een manier die in zijn/haar/hun ogen de juiste is. Door op zoek te gaan naar de positieve intentie van de ander, voorkom je een heleboel frustratie.

Wij bieden deze workshop ook aan als groepscursus voor bijvoorbeeld een groep collega’s. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen.

Leerdoelen

Een noodzakelijke training voor iedereen die effectief wil samenwerken in een intercultureel of internationaal team. Je leert de theorie achter interculturele communicatie, krijgt inzicht in jouw gedachtepatronen en ontwikkelt vaardigheden die je helpen om effectiever samen te werken.

Deelnemersprofiel

Voor deze training hebben de deelnemers een academisch denkniveau (≥ HBO) en een gemiddeld taalniveau Engels (≥B1) nodig.

Leermethode

Deze workshop kan online of fysiek op locatie plaatsvinden. Het lesmateriaal is vrijwel geheel in het Engels.

Programma

Deze cursus is een introductie op het thema Cultureel bewustzijn. De focus ligt op kennis & cognitieve vaardigheden;

  • Het belang van cultuur
  • Inzicht krijgen in hoe cultuur werkt
  • Begrijpen hoe het culturele gedrag van anderen invloed op jou heeft

Planning

Wij stemmen de planning van deze workshop samen met u af. Doorgaans vinden trainingen tijdens kantooruren plaats.

Language Partners verzorgt zakelijke taaltrainingen in 52 talen: incompany, op een van onze locaties door heel Nederland en in Europa of online op ons eigen leerplatform.

Wij geloven dat uw taaltraining het meeste effect heeft als u leert op een manier die bij u past, met materiaal dat voor u relevant is. Elke taalcursus bij Language Partners wordt daarom op maat samengesteld, afgestemd op uw taalniveau, leerdoelen en werkomgeving.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Language Partners Nederland BV, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.