BNS Structuur van gevoelens

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

BNS Structuur van gevoelens

Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen
Logo van Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmersfoort
14 nov. 2023
Toon rooster
event 14 november 2023, 09:30-16:30, Amersfoort, BNS Structuur van gevoelens

Beschrijving

Geaccrediteerde opleidingen op 8 locaties

Opleiding tot vertrouwenspersoon, geaccrediteerd door de LVV. Na certificering kun jij je als erkend vertrouwenspersoon laten registeren. Daarnaast bieden wij bij/nascholingen, begeleide intervisies en ondersteuning aan organisaties en vertrouwenspersonen.

BNS Structuur van gevoelens

Structuur van gevoelens

Als aanvulling op de opleiding Vertrouwenspersoon biedt het Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen (LIVP) meerdere bij- of nascholingen aan, bijvoorbeeld: Structuur van gevoelens. De klacht van een melder is vaak emotioneel beladen. Erover praten roept beelden en gevoelens op die verbonden zijn met de gebeurtenis. Daarom is het belangrijk dat de vertrouwenspersoon weet hoe je moet omgaan met deze gevoelens: dat je een primair gevoel van een secundair gevoel kunt onderscheiden, en dat je de melder uit een eventueel verstikkend gevoel kan bevrijden. In deze bijscholing leer je de verschillende soorten gevoelens te onderscheiden. Je krijgt in…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Geaccrediteerde opleidingen op 8 locaties

Opleiding tot vertrouwenspersoon, geaccrediteerd door de LVV. Na certificering kun jij je als erkend vertrouwenspersoon laten registeren. Daarnaast bieden wij bij/nascholingen, begeleide intervisies en ondersteuning aan organisaties en vertrouwenspersonen.

BNS Structuur van gevoelens

Structuur van gevoelens

Als aanvulling op de opleiding Vertrouwenspersoon biedt het Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen (LIVP) meerdere bij- of nascholingen aan, bijvoorbeeld: Structuur van gevoelens. De klacht van een melder is vaak emotioneel beladen. Erover praten roept beelden en gevoelens op die verbonden zijn met de gebeurtenis. Daarom is het belangrijk dat de vertrouwenspersoon weet hoe je moet omgaan met deze gevoelens: dat je een primair gevoel van een secundair gevoel kunt onderscheiden, en dat je de melder uit een eventueel verstikkend gevoel kan bevrijden. In deze bijscholing leer je de verschillende soorten gevoelens te onderscheiden. Je krijgt inzicht in de relatie tussen een gebeurtenis en de reactie daarop. En je leert hoe je geweldloze communicatie kunt inzetten om effectief te reageren op wat de ander raakt.

Inhoud Structuur van gevoelens

 • Primaire gevoelens en hun functies
 • Eigen reacties en die van anderen
 • Consequenties van niet effectief reageren
 • Effect op het zelfvertrouwen en de eigenwaarde
 • Herhalende patronen en hoe die te doorbreken


Over de bijscholing
Na het volgen van de bijscholing ontvang je een erkend certificaat van deelname. Het certificaat kan, voor vertrouwenspersonen die bij CRP geregistreerd staan, ingediend worden t.b.v. herregistratie (8 PE-uren).

Aanvullende informatie

Tijdsduur: 1 dag

Het tarief is vrijgesteld van btw en inclusief studiemateriaal, koffie/thee, lunch en certificaat.


Deze bij-/nascholing wordt ook incompany aangeboden!


Waarom LIVP?

 • Gedegen scholing
 • Erkende methoden
 • Praktijk ervaren trainers
 • Bij-/nascholing is geaccrediteerd door de LVV
 • Bij-/nascholing is getoetst door Kiwa
 • Erkend als opleider beroepsonderwijs (CRKBO)
 • Naast bij-/nascholing ook voor intervisie
 • Meerdere locaties in Nederland
 • Bij-/nascholingen kunnen, voor PE-uren, aangemeld worden bij MfN


Het LIVP vindt dat iedereen recht heeft op een veilige werkomgeving. Met onze bij-/nascholingen leveren we daar een bijdrage aan. Onze slogan is daarom: laat mensen floreren!


Meer informatie
Voor meer informatie kun je de brochure aanvragen of bellen met 085- 2732275.

Erover praten roept beelden en gevoelens op die verbonden zijn met de gebeurtenis. Daarom is het voor jou als vertrouwenspersoon belangrijk dat je weet om te gaan met deze gevoelens, dat je een primair gevoel van een secundair gevoel kunt onderscheiden, dat je de melder uit een eventueel verstikkend gevoel kan bevrijden en kennis hebt over het ontstaan van gevoelens. Daarbij is het belangrijk dat je de z.g. burchtreacties herkent, de herkomst ervan kunt duiden en de melder kunt adviseren hoe om te gaan met deze reacties.

Je leert de verschillende soorten gevoelens te onderscheiden, je verwerft inzicht in de relatie tussen een gebeurtenis en de reactie die een melder daarop kan vertonen en hoe je geweldloze communicatie kunt inzetten om effectief te reageren op wat de ander raakt.

Aan de orde komt:

 • Primaire gevoelens en hun functies.
 • Eigen reacties en die van anderen.
 • Consequenties van niet effectief reageren op de langere termijn.
 • Effect op het zelfvertrouwen en de eigenwaarde.
 • Gevolgen van herhalende patronen en hoe die te doorbreken.
 • Secundaire gevoelens.
 • Geweldloze communicatie en feedback.
 • Relatie tussen denken, voelen en reageren.

Certificaat
Deelnemers ontvangen een certificaat als zij 100% van de tijd aanwezig waren en het cursusgeld is voldaan. Het certificaat kan, voor vertrouwenspersonen die bij CRP geregistreerd staan, ingediend worden t.b.v. herregistratie (8 PE-uren).

Deze bij-/nascholing wordt ook incompany gegeven!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.