Aandacht voor baby's

Type product
Tijdsduur

Aandacht voor baby's

Kans Kwadraat
Logo van Kans Kwadraat

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Waarom ‘Aandacht voor baby’s’?
De wetenschap beschikt steeds meer over technieken waarmee onderzoek gedaan kan worden naar hoe baby’s zich ontwikkelen. Erg interessant en belangrijk voor de kinderopvang. Maar wat kan je met de onderzoeksresultaten? In deze training gaat het over de vraag wat pedagogisch medewerkers kunnen doen om de kwaliteit van de babyopvang te verbeteren. Het accent ligt op de interactie tussen de pedagogisch medewerker en de baby. De cursus is bedoeld om pedagogisch medewerkers bewust te maken van de belangrijke rol die zij hebben in het welbevinden en de ontwikkeling van baby’s. De opvang van baby’s brengt speciale vragen met zich mee. Moeten zij nu in een horizontale ba…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Kinderdagverblijf, Aandacht & Detail, Kinderopvang, (Sociaal) Pedagogisch Medewerker / SPW en Kinder EHBO.

Waarom ‘Aandacht voor baby’s’?
De wetenschap beschikt steeds meer over technieken waarmee onderzoek gedaan kan worden naar hoe baby’s zich ontwikkelen. Erg interessant en belangrijk voor de kinderopvang. Maar wat kan je met de onderzoeksresultaten? In deze training gaat het over de vraag wat pedagogisch medewerkers kunnen doen om de kwaliteit van de babyopvang te verbeteren. Het accent ligt op de interactie tussen de pedagogisch medewerker en de baby. De cursus is bedoeld om pedagogisch medewerkers bewust te maken van de belangrijke rol die zij hebben in het welbevinden en de ontwikkeling van baby’s. De opvang van baby’s brengt speciale vragen met zich mee. Moeten zij nu in een horizontale babygroep of een verticale groep zitten? Hoe kun je in een groep elke baby genoeg aandacht geven? Wat heeft een baby eigenlijk precies nodig om zich prettig te voelen in het kinderdagverblijf? Welke activiteiten kun je met baby’s doen?

Resultaat
De deelnemers krijgen meer inzicht op het gebied van de volgende vragen:

 • Wat gebeurt er in de breinen van de baby’s, heb ik daar invloed op?
 • Wat hebben de baby’s nodig om zich optimaal te ontwikkelen?
 • Wat hebben ze juist niét nodig?
 • Wat doet de omgeving met het kind; de geluiden, geuren en kleuren en andere prikkels?
 • Wat betekent dit voor mijn pedagogisch handelen?

Voor wie?
Deze training van Kans Kwadraat is bedoeld voor iedereen die werkt met baby’s in de kinderopvang.

Basisprogramma
Tijdens de training Aandacht voor baby’s maken we een praktische vertaling van de (nieuwe) inzichten in de ontwikkeling van het zeer jonge kind naar het dagelijks werken. Deze training helpt pedagogisch medewerkers een specialist te worden in het werken met baby’s. De training is gekoppeld aan de thema’s veiligheid en welbevinden. Pedagogisch medewerkers leren een gezond pedagogisch klimaat te creëren en te voldoen aan de basisbehoeften veiligheid en uitdaging.

Methodiek
In deze praktijkgerichte training worden theorie en praktijk afgewisseld. De deelnemers ontwikkelen nieuwe manieren om met deze situaties en gedragingen om te gaan, zodat ze goed voorbereid zijn op hun werkpraktijk. Deelnemers kunnen ook zelf praktijksituaties inbrengen, voor een maximaal leereffect.

Kans² is het trainingsbureau voor training, coaching en management development in kinderopvang, (jeugd)zorg, welzijn, overheid en onderwijs. Kans² helpt organisaties door training en coaching zich succesvol aan te passen aan de veranderende omgeving. Elke training is een maatwerktraject en ontwikkelen we op basis van ontwikkeldoelstellingen en behoeften.

Kans² stimuleert deelnemers om in hun kracht te komen en te blijven. Onderwerpen waar we veel voor gevraagd worden zijn:

 • Communicatie
 • Talentontwikkeling
 • Oplossingsgericht werken
 • Ambassadeurschap
 • Klantgerichtheid
 • Teamcoaching
 • Planmatig werken
 • Management development
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.