Leergang Digitale Transformatie

Niveau
Tijdsduur
Logo van IT Academy Noord-Nederland
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 IT Academy Noord-Nederland heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Bedrijven als Apple, Google en Amazon behoren tot de grootste bedrijven ter wereld. Daarnaast zijn er legio voorbeelden van start-ups die in korte tijd de wereld veroveren. Denk bijvoorbeeld aan Uber, Airbnb en het Nederlandse bedrijf Adyen. Deze technologische bedrijven en start-ups zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze samenleving. Zij maken gebruik van de kracht van technologie en zetten dit op de juiste manier in voor de organisatie.

IT Academy Noord-Nederland start op 7 mei de driedaagse leergang Digitale Transformatie. Tijdens deze leergang laten we zien waarom deze bedrijven zo succesvol zijn. Deelnemers worden uitgebreid geïnformeerd over de organisatie en business mo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Bedrijven als Apple, Google en Amazon behoren tot de grootste bedrijven ter wereld. Daarnaast zijn er legio voorbeelden van start-ups die in korte tijd de wereld veroveren. Denk bijvoorbeeld aan Uber, Airbnb en het Nederlandse bedrijf Adyen. Deze technologische bedrijven en start-ups zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze samenleving. Zij maken gebruik van de kracht van technologie en zetten dit op de juiste manier in voor de organisatie.

IT Academy Noord-Nederland start op 7 mei de driedaagse leergang Digitale Transformatie. Tijdens deze leergang laten we zien waarom deze bedrijven zo succesvol zijn. Deelnemers worden uitgebreid geïnformeerd over de organisatie en business modellen van deze bedrijven en de technologieën die zij inzetten, waaronder Artificial Intelligence en Virtual Reality.

De leergang Digitale Transformatie is speciaal ontwikkeld voor bestuurders, leidinggevenden, coördinatoren en managers die meer willen weten over de organisatiemodellen en de technologieën waarmee deze succesvolle IT-bedrijven de wereld mee veranderen.  

Inhoud

Op 7 mei start de eerste editie van de leergang Digitale Transformatie. De leergang bestaat uit drie dagen, te weten: Organisatie & businessmodellen, Technologieën en Design Thinking.

Organisatie & businessmodellen
Tijdens de eerste dag staan het businessmodel en werkwijze van succesvolle technologische bedrijven centraal. Zij geloven dat hun product of dienst het verschil kan maken in deze samenleving. Hiermee maken deze bedrijven het verschil ten opzichte van hun concurrenten. Deze gedachte gaat vaak samen met een kleine, compacte organisatie en een zeer efficiënte manier van werken. Zoals het werken in zelfsturende teams. Het businessmodel en de gekozen werkwijze zijn de basis van het succes. Daarnaast gaan we kijken wat voor effecten technologieën hebben voor organisaties op korte en lange termijn. 

Technologieën en beveiliging
De tweede dag komen verschillende technologieën aan bod. Denk hierbij aan Artificial Intelligence (AI), Virtual Reality (VR), Blockchain en Augumented Reality (AR). Welke technologieën bieden kansen voor jouw organisatie? Er wordt besproken wat deze technologieën inhouden, hoe ze werken en hoe je ze kan toepassen in de organisatie. Daarnaast besteden we aandacht aan (cyber) security en ethiek. 

Workshop Design Thinking
Hoe kan je jouw organisatie voorbereiden op de digitale toekomst? Middels een workshop Design Thinking wordt het geleerde van de eerste twee dagen in de praktijk gebracht. Met behulp van van deze methodiek gaan we in op wat je kan leren van hedendaagse businessmodellen en technologieën. Daarnaast wordt gekeken hoe deze modellen ingezet kunnen worden binnen een eigen organisatie om te innoveren of om nieuwe producten en/of diensten te ontwikkelen.

Doelgroep

De leergang is speciaal ontwikkeld voor bestuurders, coördinatoren, leidinggevenden en managers die de kracht van technologie willen inzetten om hun organisatie voor te bereiden op de (technologische) toekomst.

Resultaat na afronding

Na afronding van deze leergang: 

 • Heb je inzicht in de huidige toekomstige ontwikkelingen in de IT;
 • Ben je bekend met het succes van start-ups en de onderliggende businessmodellen en werkwijzen;
 • Heb je kennis van technologieën zoals Artificial Intelligence, Big data, Blockchain en Mixed reality;
 • Kan je de impact van nieuwe businessmodellen en technologieën vertalen naar jouw organisatie;
 • Kan jij je organisatie voorbereiden op de toekomst.

Programma

7 mei | Organisatie & businessmodellen

 • Introductie + kennismaking
 • Huidige en toekomstige technologische ontwikkelingen
 • Exponentiële organisaties en businessmodellen (het succes van start-ups)
 • Werkwijze en methodieken (o.a. Agile, lean start-up, design thinking )

14 mei | Technologieën en beveiliging

 • Big Data & Artificial Intelligence
 • Virtual/Augmented Reality
 • Blockchain
 • (Cyber)security en ethiek

21 mei | Workshop Design Thinking

 • Maak jouw organisatie future-proof door te innoveren met nieuwe
  businessmodellen, methodieken en de inzet van technologie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.