PHP Programmeren

Niveau
Tijdsduur
Logo van Imatica

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Imatica biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Veenendaal

Beschrijving

Samenvatting

Dynamische webpagina's programmeren. Centraal in deze cursus staat het manipuleren en opvragen van gegevens uit een database met behulp van PHP. Maximaal 4 cursisten in een klas!

Doelstelling

PHP (PHP Hypertext Preprocessor) is een open source scripting technologie waarmee u scripts kunt opnemen in webpagina's. Deze scripts worden bij het aanvragen van een pagina eerst op de webserver verwerkt voordat het resultaat naar de gebruiker wordt gezonden. Zo kunt u eenvoudig interactieve en dynamische webpagina's maken die worden opgebouwd uit een database. Het doel van deze cursus is u op een snelle manier te leren hoe u met PHP een MySQL database via internet of intranet kunt gebr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: PHP, Web Development, Programmeren (algemeen), Web 2.0 en Adobe (Macromedia) Flash.

Samenvatting

Dynamische webpagina's programmeren. Centraal in deze cursus staat het manipuleren en opvragen van gegevens uit een database met behulp van PHP. Maximaal 4 cursisten in een klas!

Doelstelling

PHP (PHP Hypertext Preprocessor) is een open source scripting technologie waarmee u scripts kunt opnemen in webpagina's. Deze scripts worden bij het aanvragen van een pagina eerst op de webserver verwerkt voordat het resultaat naar de gebruiker wordt gezonden. Zo kunt u eenvoudig interactieve en dynamische webpagina's maken die worden opgebouwd uit een database. Het doel van deze cursus is u op een snelle manier te leren hoe u met PHP een MySQL database via internet of intranet kunt gebruiken en/of onderhouden.

Doelgroep

Voor hen die PHP voor een eigen website of websites van klanten willen gebruiken. Het manipuleren van databases met PHP in bestaande en nieuwe websites vormt de kern van deze tweedaagse training.

Voorkennis

Ervaring met en kennis van PHP is niet nodig. Kennis van HTML op het niveau van IPHT2 - HTML Programmeren 2 is echter vereist.

Lesstof

Dag 1:Na een uitgebreide introductie in webtechnologie in het algemeen en in Server-side scripting in het bijzonder leert u de basis programmeerbeginselen met PHP. U leert hoe u HTML en PHP kunt combineren om dynamische pagina's te maken. U leert hoe u gebruikersinvoer uit formulieren kunt verwerken. Puntsgewijs:

  • Introductie in webtechnologie en Server-side scripting
  • Combineren van HTML en PHP
  • Gebruikersinvoer uit formulieren verwerken

Dag 2:U leert eerst de basisbeginselen van relationele databases en SQL. U leert hoe u een koppeling met een MySQL database kunt maken om in de database opgeslagen informatie toonbaar te maken in uw website. U leert hoe u nieuwe invoer kunt opslaan en bestaande informatie kunt bijwerken. U doet dit met behulp van database opdrachten (SQL query's). Uiteindelijk bouwt u met de geleerde technieken een kleine, maar volledig functionele applicatie. Puntsgewijs:

  • Introductie in relationele databases en SQL
  • Koppeling met MySQL database maken
  • Data uit database tonen in webpagina's
  • Data in database invoeren, bijwerken en verwijderen
  • Kleine applicatie bouwen

Extra hoofdstuk indien er tijd over is:

  • Modulair programmeren

Materiaal

De cursus wordt gegeven aan de hand van een zelf ontwikkelde lesmap. Deze lesmap bevat vele oefeningen en uitwerkingen van verschillend niveau.

Certificaat

U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van Internet Opleidingscentrum, waarop staat vermeld dat u aan de training "PHP Programmeren" heeft deelgenomen.

Tijdsduur

Deze cursus duurt twee dagen, van 9.30 - ca. 16.30 uur. Tussen 12.00 - 12.45 uur is er een lunch. Koffie, thee en frisdrank zijn de gehele dag beschikbaar.

 

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.