Opleiding NLP, TA, Persoonlijkheidsstructuren en Systemisch Werken (Familie- en organisatieopstellingen)

Tijdsduur
Trainer
Tom Twisk

Opleiding NLP, TA, Persoonlijkheidsstructuren en Systemisch Werken (Familie- en organisatieopstellingen)

Innerland
Logo van Innerland
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 Innerland heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

De 2-jarige opleiding waar 4 belangrijke psychologische stromingen samenkomen.

Deze opleiding brengt je verder door meer inzicht in jezelf en anderen. Hoe werkt het nu met en tussen mensen? Hoe werkt communicatie en kun je jezelf ontwikkelen op het gebied van: adviseren, relaties, beïnvloeden, verbinden, samenwerken, begeleiden, coachen, leidinggeven en misschien ook wel op het gebied van opvoeden? Hoe kun je meer uit jezelf halen? Hoe werkt gedragsverandering en kun je van nog meer betekenis zijn in het ontwikkelproces van anderen? Dat zijn vragen die centraal staan in deze 2-jarige opleiding.

In deze opleiding maken we gebruik van het beste van de volgende vier psychologische stromingen:…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Organisatieopstellingen, Systemisch Werk, NLP, Familieopstellingen en HRD (Human Resources Development).

De 2-jarige opleiding waar 4 belangrijke psychologische stromingen samenkomen.

Deze opleiding brengt je verder door meer inzicht in jezelf en anderen. Hoe werkt het nu met en tussen mensen? Hoe werkt communicatie en kun je jezelf ontwikkelen op het gebied van: adviseren, relaties, beïnvloeden, verbinden, samenwerken, begeleiden, coachen, leidinggeven en misschien ook wel op het gebied van opvoeden? Hoe kun je meer uit jezelf halen? Hoe werkt gedragsverandering en kun je van nog meer betekenis zijn in het ontwikkelproces van anderen? Dat zijn vragen die centraal staan in deze 2-jarige opleiding.

In deze opleiding maken we gebruik van het beste van de volgende vier psychologische stromingen: Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Persoonlijkheidsstructuren (PS) en Systemisch Werken (SW) (familie- en organisatieopstellingen), met allen een eigen visie op gedragsverandering en bijdrage aan je persoonlijke ontwikkeling, en waarvan je de inzichten en modellen leert benutten in het contact met anderen.

Neurolinguïstisch Programmeren (NLP)
Met NLP ga je aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens en het beïnvloeden hiervan. Door NLP leer je ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier te bekijken. Daardoor ga je er ook anders mee om en krijg je een structureel andere, effectievere kijk op dingen. Je gaat anders luisteren en communiceren, en de gevolgen daarvan zijn positief en direct merkbaar.

Transactionele Analyse (TA)
TA gaat ervan uit dat mensen in de vroege levensjaren al ‘besluiten’ nemen over hoe ze reageren in bepaalde situaties. Hieruit ontstaan patronen waar mensen naar handelen en (onbewust) hun leven naar inrichten. Inzicht hierin maakt dat je kunt kiezen voor scriptmatig gedrag of ander, meer effectief gedrag. Het maakt de weg vrij te kiezen voor het loslaten van de automatische reacties en biedt een opening naar persoonlijke groei.

Persoonlijkheidsstructuren (PS)
De persoonlijkheidsstructuren zoals Piet Weisfelt deze beschrijft in het boek ‘Op weg naar gezondheid’ geven je een diepgaand inzicht in de verschillende persoonlijkheidsstructuren, de ‘gezonde’ en ‘ongezonde’ vormen hiervan, en de bijbehorende gedragspatronen en interventiemogelijkheden. Het geeft je ook inzicht in je eigen persoonlijkheidsstructuur en biedt je handvatten voor je eigen ontwikkeling, het coachen van anderen, het leidinggeven aan anderen en het communiceren met anderen.

Systemisch Werken (SW)
Systemisch werken gaat uit van de invloed van het grotere geheel waar je als mens deel van uitmaakt (gezin, organisatie). Dit grotere geheel bepaalt in grote mate je gedrag, je zelfbeeld en overtuigingen. Systemisch werken biedt je inzicht in je eigen rol en die van anderen binnen een systeem en helpt je om beperkende overtuigingen los te laten en effectiever gedrag te ontwikkelen en nieuwe, eigen keuzes te maken.

Voor wie
De opleiding is geschikt voor mensen die interesse hebben in toepasbare psychologie, die diepgaand inzicht willen in zichzelf en anderen, en meer uit zichzelf willen halen. De opleiding helpt mensen in werksituaties (zoals coaches, begeleiders, leidinggevenden, projectleiders, programmamanagers, (beleids)adviseurs, experts en ondernemers) om nog beter te worden in hun coachende, verbindende, richtinggevende en/of adviserende rol en hun communicatie- & begeleidingstoolkit uit te breiden met bruikbare inzichten, modellen en oefeningen. De opleiding geeft je ook een goede basis voor de rol van coach, ook als je nog geen ervaring hebt of startend bent in deze rol. Aanvangsniveau Voor deze opleiding zijn geen vooropleidingen nodig. De opleiding is geschikt voor iedereen die interesse heeft in persoonlijke ontwikkeling en praktische psychologie.

Wat bereik je met dit programma
In de opleiding ligt de focus op het verkrijgen van diepgaand zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling, op professionele en effectieve communicatie, en het verder brengen van anderen in hun ontwikkeling. Hierbij gebruiken we het beste van eerdergenoemde psychologische stromingen.

Opzet, aanpak en onderwerpen
De opleiding duurt 2 jaar. Beide jaren bestaan uit 7 blokken van 2 aaneengesloten dagen (van 9.30-17.00 uur) die telkens om de circa 6 weken plaatsvinden (in de zomervakantie 9 weken). In totaal bestaat ieder jaar uit 14 lesdagen en de gehele opleiding uit 28 lesdagen. Belangrijke onderwerpen die aan bod komen:

Neurolinguïstisch programmeren (NLP)

 • De basis van NLP en het NLP werkmodel (huidige en gewenste situatie, hindernissen en hulpbronnen)
 • Sleutels tot succesvolle communicatie (o.a.: rapport, oogpatronen, waarneemposities)
 • De kracht van taal (o.a.: vooronderstellingen, taalpatronen, Miltonmodel)
 • Je gedachten en het veranderen van overtuigingen
 • Ankeren
 • Herkaderen

Transactionele Analyse (TA)

 • Het model van ego-toestanden
 • Aard, oorsprong en werking van het levensscript
 • Wat is je levensscript en hoe kan inzicht hierin je helpen in je ontwikkeling?
 • Levensposities (OK-kwadrant)
 • Miniscript en drivers
 • TA-contract (o.a. het relatiecontract)
 • Miskenning
 • Spel en spelanalyse (waaronder de dramadriehoek)

Persoonlijkheidsstructuren (PS)

 • Het herkennen van de verschillende persoonlijkheidsstructuren
 • ‘Gezonde’ en ‘ongezonde’ vormen van persoonlijkheidsstructuren
 • Welke persoonlijkheidsstructuur heb je zelf en hoe kan inzicht hierin je helpen in je ontwikkeling?
 • Effectief communiceren met, het effectief begeleiden van en leidinggeven aan mensen met verschillende persoonlijkheidsstructuren

Systemisch Werken (SW)

 • De basisbeginselen van Systemisch Werken
 • De basiselementen van een systeem: feiten, energie en ordening
 • Natuurlijke systeemwetten
 • Loyaliteit, verstrikking en stroming
 • In welke systemen functioneer jij en wat is de invloed van systemen op jouw functioneren en leven? Hoe kan inzicht hierin je helpen in je persoonlijke ontwikkeling?
 • Genogram maken en onderzoek naar je systeem
 • Vormen van familie- en organisatieopstellingen

Kennismakingsgesprek/intake
Het programma start met een kennismakingsgesprek/intake. Dat kan telefonisch of bij ons op kantoor. In dit gesprek krijg je een beeld van hoe de opleiding zal bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van je doelen.

Intervisie
Tussen de 7 blokken van een jaar vindt er telkens een intervisiebijeenkomst plaats. In deze intervisiebijeenkomsten ga je samen met de andere deelnemers doelgericht aan de slag met oefenen en het bespreken van ingebrachte praktijksituaties. De ervaring heeft geleerd dat deelnemers de intervisie als leuk, inspirerend en waardevol ervaren en dat het helpt om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Overnachten
Het is mogelijk op of dichtbij de locatie te overnachten, zie 'prijs'.

Studiemateriaal
Op de eerste dag van de opleiding krijg je het werkboek uitgereikt voor jaar 1 (en aan het begin van jaar 2 ontvang je het werkboek voor jaar 2). Onderstaande literatuur wordt aanbevolen. Je kunt wachten met aanschaffen na de toelichting in blok 1.

Neurolinguïstisch Programmeren (NLP)

 • NLP Gids voor optimaal functioneren – Joseph O'Connor, John Seymour

Transactionele Analyse/TA

 • Transactionele Analyse, Het Handboek - Ian Stewart & Vann Joines
 • Mens erger je niet - Eric Berne
 • Het drama van het begaafde kind - Alice Miller

Persoonlijkheidsstructuren (PS)

 • Op weg naar gezondheid – Piet Weisfelt

Systemisch Werken (SW)

 • De verborgen dynamiek van familiebanden – Bert Hellinger
 • Het succes van organisatieopstellingen - Bert Hellinger

Certificering
Na jaar 1 ontvang je ook het NLP Practitionar certificaat. Na afronding van de 2-jarige opleiding ontvang je het NLP Master Practitioner certificaat en het Innerland Master certificaat.

Locaties

De Vijverzaal
Landgoed Duin en Bosch
Oude Parklaan 111 Castricum

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54 Zeist

Het is mogelijk op of dichtbij de locatie te overnachten, zie 'prijs'.

Deelnamekosten
Wij bieden je deze opleiding aan voor € 3.750,- per jaar, exclusief 21% btw. Dit bedrag is inclusief intakegesprek, werkboek, deelnemersmaterialen en arrangementskosten (14 maal lunchbuffet, zaalkosten, thee en koffie).

Vrijgesteld van btw mogelijk
Volg je de training privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen over de training. Deze keuze kun je aangeven op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving. Je kunt indien gewenst ook een tussenovernachting nemen zodat je in alle rust kan deelnemen aan het programma. Wij hebben goede afspraken met twee nabijgelegen hotels. Onze aanrader is:

 • Huize Koningsbosch € 115,- per nacht voor een luxe kamer, incl.ontbijt

Mocht je qua budget liever een wat goedkopere optie hebben dan adviseren we:

 • Hotel Fase Fier € 77,- per nacht voor een comfortkamer, incl.ontbijt

In 2021 is fiscaal voordeel nog mogelijk
Betaal je dit programma (gedeeltelijk) zelf? Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 50% van de kosten terug van de Belastingdienst. De hoogte is afhankelijk van het belastingtarief waaronder je jaarinkomen valt. De fiscale aftrek wordt in 2022 door de Rijksoverheid vervangen door ontwikkelbudget. Je kunt dan € 1.000 budget per jaar ontvangen om te gebruiken voor een opleiding. Informeer voor beide opties naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Opleidingsbudget werkgever
Veel organisaties investeren in hun mensen. Je kunt ook informeren bij je werkgever of er voor je ontwikkelbehoefte een opleidingsbudget beschikbaar is. Voor een werkgever valt deze investering onder personeelskosten en zijn daarom ook aftrekbaar. Download gratis de brochure met verdere informatie over het programma.

Trainer(s)
De training wordt uitgevoerd door Tom Twisk en/of Ryan Karhof en/of Thérèse Jansen (afhankelijk van de startdatum en groepsgrootte).

De 10 beloftes van INNERLAND

 1. Persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering als resultaat. Wij helpen je om blijvend effectiever te gaan denken en doen en stappen te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geen trucs of tijdelijke oplossingen.
 2. Ervaren, leren en groeien staat centraal. In een INNERLAND programma ga je ter plekke aan de slag met die zaken waar het bij jou echt om gaat en doe je die inzichten en ervaringen op die je verder helpen in je ontwikkeling. Geen standaard trainingsprogramma’s dus.
 3. Focus op ontwikkeldoelen. Voorafgaand aan het programma brengen we je ontwikkeldoelen in kaart. Op welk gebied wil je je meer ontwikkelen? Welke talenten wil je meer benutten? In het programma focussen we ons continue op het bereiken van je ontwikkeldoelen.
 4. Focus op vergroten persoonlijk leiderschap. Wij helpen je om effectiever leiding te geven aan jezelf, je talenten en persoonlijke kracht meer te benutten en meer de regie te nemen over je eigen ontwikkeling.
 5. Hoge tevredenheid. Onze belofte is dat je na afloop van het programma tevreden bent over de stappen die je gezet hebt in het bereiken van je ontwikkeldoelen. Ben je niet tevreden? Dan helpen we je verder tot je 100% tevreden bent!
 6. Beste methodieken en inzichten. Wij maken gebruik van Doorbraakmethode, een effectieve en unieke methode gericht op jezelf van binnenuit versterken met als resultaat groei en blijvende gedragsverandering. Wij maken ook gebruik van bewezen methodieken en inzichten van Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Persoonlijkheidsstructuren (PS) en Systemisch Werken (SW) (familie- en organisatieopstellingen). En we maken gebruik van inzichten van onder meer: Stephen Covey, Simon Sinek en Anthony Robbins.
 7. Helder, toepasbaar en inspirerend. Wij hanteren een beproefde en energieke aanpak die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Niet zweverig dus.
 8. Veilig en ontspannen. INNERLAND trainers creëren een setting waarin je jezelf toestaat naar jezelf te kijken, nieuwe ervaringen op te doen, te zeggen wat je werkelijk vindt en plezier te hebben. Zaken worden op een open en respectvolle wijze bespreekbaar gemaakt.
 9. Kleine groepen. Door kleine groepen kunnen we veel persoonlijke aandacht geven en ons continue focussen op het bereiken van je ontwikkeldoelen.
 10. Voordelen voor werkgevers. Veel organisaties, bedrijven en ondernemers kiezen ervoor om zichzelf, hun leidinggevenden, teams en medewerkers bij INNERLAND te laten opleiden. Of het nu gaat om samenwerking, leidinggeven en coachen, klantcontact, ondernemerschap, of draagvlak krijgen voor ideeën: Medewerkers die goed in hun vel zitten, effectief communiceren met zichzelf en anderen, en zichzelf ontwikkelen, zijn belangrijke sleutels voor succes! Dat zijn precies de doelen waar wij ons in onze programma’s op richten.

Je kunt indien gewenst ook een tussenovernachting nemen zodat je in alle rust kan deelnemen aan het programma. Wij hebben goede afspraken met twee nabijgelegen hotels.

Kennismaken met deze opleiding?

Wil je ervaren of deze opleiding Coachen van gedragsverandering iets voor je is? Kom dan naar de kennismakingsdag, meer informatie op onze website.

Incompany

Dit programma kan ook incompany en op maat voor een organisatie verzorgd worden. Wij gaan graag in gesprek om de situatie, wensen en mogelijkheden te bespreken. Bel 0800 - 999 79 99 of stuur een e-mail naar advies@innerland.nl.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Tom Twisk
Tom Twisk
Innerland Trainer & Coach
10

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Innerland, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.