Specialisatie Jonge Kind

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Specialisatie Jonge Kind

Inholland Academy
Logo van Inholland Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Inholland Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 43 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeALKMAAR
13 okt. 2022 tot 13 aug. 2023

Beschrijving

Na deze opleiding ben je in staat een beargumenteerd onderwijsaanbod voor het jonge kind te ontwikkelen en vorm te geven in de praktijk.

Een ideale omgeving creëren, waarin kleuters kunnen groeien en bloeien: dat is wat de opleiding Specialisatie jonge kind inhoudt. Na deze opleiding ben je in staat een beargumenteerd onderwijsaanbod voor het jonge kind te ontwikkelen en vorm te geven in de praktijk. Je doet kennis op over de leerlijnen en observeert en registreert hun ontwikkelingen. Hierdoor kun je groepsoverzichten en -plannen maken, met oog voor de eigen pedagogisch-didactische aanpak van het jonge kind. Door het opzetten van een lerend netwerk leer je hoe je binnen je team de kennisover…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Zorg voor het Jonge Kind, Ontwikkeling van Kinderen, Persoonlijk Leiderschap, Motiveren en Zelfvertrouwen.

Na deze opleiding ben je in staat een beargumenteerd onderwijsaanbod voor het jonge kind te ontwikkelen en vorm te geven in de praktijk.

Een ideale omgeving creëren, waarin kleuters kunnen groeien en bloeien: dat is wat de opleiding Specialisatie jonge kind inhoudt. Na deze opleiding ben je in staat een beargumenteerd onderwijsaanbod voor het jonge kind te ontwikkelen en vorm te geven in de praktijk. Je doet kennis op over de leerlijnen en observeert en registreert hun ontwikkelingen. Hierdoor kun je groepsoverzichten en -plannen maken, met oog voor de eigen pedagogisch-didactische aanpak van het jonge kind. Door het opzetten van een lerend netwerk leer je hoe je binnen je team de kennisoverdracht kunt realiseren en werk je met nog meer plezier en effectiviteit met kleuters.

De opleiding Specialisatie jonge kind sluit je af door het schrijven van een verhalend ontwerp en het geven van een presentatie.De opleiding Specialisatie jonge kind is in vier thema’s ingedeeld:

de ontwikkeling van het jonge kind
spelend leren
ontwikkeling stimuleren
ontwikkeling volgen
Wat komt aan bod?

hoe leren kleuters?
het indelen van een kleuterdag
de leeromgeving
spel en spelen, zowel buitenspel als speellokaal
onderwijsaanbod en thematisch werken
ontwikkelingsmateriaal
gesprekken met kleuters
klassenmanagement
oudercontacten
doorgaande lijn
De opleiding Specialisatie jonge kind sluit je af door het schrijven van een verhalend ontwerp en het geven van een presentatie.

Na het volgen van de opleiding Specialisatie jonge kind ben je meer competent op pedagogisch, organisatorisch, vakinhoudelijk en didactisch gebied, met betrekking tot het onderwijs in groep 1 en 2 van de basisschool.

Als je de opleiding hebt afgerond ontvang je een post-hbo diploma van Inholland Academy.Na het volgen van de opleiding Specialisatie jonge kind ben je meer competent op pedagogisch, organisatorisch, vakinhoudelijk en didactisch gebied, met betrekking tot het onderwijs in groep 1 en 2 van de basisschool.

Als je de opleiding hebt afgerond ontvang je een post-hbo diploma van Inholland Academy.

Voor de opleiding Specialisatie jonge kind is een afgeronde Pabo-opleiding vereist.Voor de opleiding Specialisatie jonge kind is een afgeronde Pabo-opleiding vereist.

U zoekt persoonlijke aandacht en een opleider die met u meedenkt, u bent bij ons van harte welkom.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.