Echografie Obstetrie SEO 2e trimester

Tijdsduur

Echografie Obstetrie SEO 2e trimester

Inholland Academy
Logo van Inholland Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Inholland Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 43 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Inholland Academy biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Haarlem, Haarlemmermeer

Beschrijving

De module Echografie in de Obstetrie SEO leidt op voor Structureel echoscopisch onderzoek in het 2e trimester van de zwangerschap.

Wil jij je echografische werkzaamheden uitbreiden met het 2e trimester SEO? De module Echografie in de Obstetrie SEO leidt op voor Structureel echoscopisch onderzoek in het 2e trimester van de zwangerschap. Tijdens de module worden de specifieke vaardigheden voor het uitvoeren van het screeningsonderzoek aangeleerd, tezamen met gerichte kennis over echofysica, anatomie, fysiologie, embryologie en prenatale screening in Nederland. Naast het onderwijs op school, loop je tijdens de module minimaal twee dagdelen per week stage.

N.B. Deze module richt zich niet op he…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Echografie, Fysiologie, SEO, Zoekmachine marketing (SEO/SEA) en Magnetic Resonance Imaging.

De module Echografie in de Obstetrie SEO leidt op voor Structureel echoscopisch onderzoek in het 2e trimester van de zwangerschap.

Wil jij je echografische werkzaamheden uitbreiden met het 2e trimester SEO? De module Echografie in de Obstetrie SEO leidt op voor Structureel echoscopisch onderzoek in het 2e trimester van de zwangerschap. Tijdens de module worden de specifieke vaardigheden voor het uitvoeren van het screeningsonderzoek aangeleerd, tezamen met gerichte kennis over echofysica, anatomie, fysiologie, embryologie en prenatale screening in Nederland. Naast het onderwijs op school, loop je tijdens de module minimaal twee dagdelen per week stage.

N.B. Deze module richt zich niet op het 1e trimester SEO dat mogelijk aangeboden zal worden in Nederland.

De module wordt gestart met een beknopte herhaling van de echografische basiskennis en -vaardigheden. Aansluitend wordt het SEO in stappen aangeleerd, waarbij anatomische, fysiologische, embryologische kennis gekoppeld wordt aan de uitvoering van het onderzoek. Een belangrijk onderdeel van de module is ook de beeldherkenning van normaal- en afwijkend onderzoek. Op het gebied van echofysica komt Dopplertechniek aan bod.De module Echografie in de Obstetrie SEO (2e trim) duurt 5 maanden.

N.B. De module Obstetrie SEO (2e trim) is ook te volgen als onderdeel van de opleiding Echografie in de Gynaecologie en Obstetrie.

De module wordt gestart met een beknopte herhaling van de echografische basiskennis en -vaardigheden. Aansluitend wordt het SEO in stappen aangeleerd, waarbij anatomische, fysiologische, embryologische kennis gekoppeld wordt aan de uitvoering van het onderzoek. Een belangrijk onderdeel van de module is ook de beeldherkenning van normaal- en afwijkend onderzoek. Op het gebied van echofysica komt Dopplertechniek aan bod.

De uitvoering van echografisch onderzoek vraagt veel praktijkervaring, daarom is een stageplaats verplicht. Zie voor specifieke stagevoorwaarden de informatie onder Toelating.

Onderwerpen
De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de complete opleiding:

Anatomie, fysiologie en embryologie
Echofysica, theorie en praktijk, Doppler
Onderzoekstechniek: Structureel echoscopisch onderzoek 2e trimester
Beeldherkenning: normaalbeeld en pathologie
Praktijkonderwijs onder begeleiding van ervaren echoscopisten, met zwangere modellen en op een fantoom
Obstetrie: de plaats van echografisch onderzoek binnen de prenatale screening in Nederland
Colleges van anatoom, fysicus, artsen en ervaren echoscopisten
Naast de lesdagen in Haarlem wordt tijd besteed aan zelfstudie, een logboek, tentamens, de praktijkstage, een praktijkexamen en het schrijven van een artikel.

Toetsing
Het onderwijs wordt getoetst middels diverse toetsen:

Theoretische toetsen
Stagebeoordelingen
Logboek (2e trimester SEO)
Praktijkexamens (2e trimester SEO)
Artikel op basis van een beperkt literatuuronderzoek

Na afronding van de module Echografie in de Obstetrie SEO (2e trim) kun jij Structureel echoscopisch onderzoek in het 2e trimester van de zwangerschap zelfstandig uitvoeren en interpreteren.

Na succesvolle afronding ontvang jij een post-hbo certificaat en kun jij je laten registreren bij de BEN, in het echoregister van de KNOV en in het Kwaliteitsregister Paramedici.Na afronding van de module Echografie in de Obstetrie SEO (2e trim) kun jij Structureel echoscopisch onderzoek in het 2e trimester van de zwangerschap zelfstandig uitvoeren en interpreteren.

Na succesvolle afronding ontvang jij een post-hbo certificaat en kun jij je laten registreren bij de BEN, in het echoregister van de KNOV en in het Kwaliteitsregister Paramedici. Met het certificaat kun je een contract afsluiten met een Regionaal Centrum Prenatale Screening voor het zelfstandig uitvoeren van het SEO.

Wil je je ook graag richten op gynaecologisch echografisch onderzoek, dan kun je tegelijkertijd de module Echografie in de Gynaecologie volgen.

De module Echografie in de Obstetrie SEO (2e trim) maakt onderdeel uit van de opleiding Echografie in de Gynaecologie en Obstetrie. Tezamen met de module Echografie in de Obstetrie Basis en Echografie in de Gynaecologie wordt de opleiding afgerond met een diploma. De complete opleiding Echografie in de Gynaecologie en Obstetrie maakt onderdeel uit van de masteropleiding Medical Imaging and Radiation Oncology, die officieel is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Daarnaast is de opleiding geaccrediteerd door de Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP).

De module Echografie in de Obstetrie SEO (2e trim) is bedoeld voor professionals met een (para-)medische opleiding op hbo-niveau of hoger, zoals verloskundigen, MBB’ers, verpleegkundigen met obstetrische specialisatie, arts-assistenten en artsen.De module Echografie in de Obstetrie SEO (2e trim) is bedoeld voor professionals met een (para-)medische opleiding op hbo-niveau of hoger, zoals verloskundigen, MBB’ers, verpleegkundigen met obstetrische specialisatie, arts-assistenten en artsen. Indien je om een andere reden wilt deelnemen aan de opleiding, dan vragen we je een motivatie en CV te sturen aan Miriam Riemer, coördinator van de opleiding E: miriam.riemer@inholland.nl. Deelname met een vooropleiding op mbo-niveau is niet mogelijk.

Het volgen van de module Echografie in de Obstetrie Basis is verplicht. Instromen na een eerder afgeronde basisopleiding in obstetrische echografie is ook mogelijk.

Praktijkstage
Tijdens de module is een stageplaats verplicht voor minimaal 2 dagdelen (8 uur) per week. De stageplaats(en) dien je zelf te regelen voorafgaand aan de start van de opleiding. De stagebegeleider is SEO-gecertificeerd en beschikt over minimaal 2 jaar werkervaring.

Om te starten met de module is minimaal 1 jaar werkervaring met basisecho’s (termijnbepaling en biometrie) een voorwaarde. Als je direct doorstroomt uit de module Obstetrie Basis is het verplicht om minimaal 12 uur per week stage te lopen, waarbij biometrie ook aan bod komt. Een stage van 16 uur per week is een pré. De opleiding heeft een sterke voorkeur dat deelnemers stage lopen buiten de eigen praktijk.
De stagebegeleider heeft minimaal 2 jaar werkervaring als SEO-echoscopist en heeft in ieder geval één keer een visitatieronde van een Regionaal Centrum Prenatale Screening positief doorlopen.

Procedure toelating
Na inschrijving voor de module volgen twee stappen om je inschrijving definitief te maken. Eerst worden je diploma(‘s) van je vooropleiding(en) opgevraagd en beoordeeld. Daarna vragen we naar je stagegegevens. Ook deze gegevens worden beoordeeld. Na goedkeuring ontvang je een akkoord voor toegelaten en word je op de wachtlijst geplaatst. Op vastgestelde momenten in het jaar beoordeeld de coördinator van de opleiding wie definitief deel kan nemen aan de module:

Voor start september 2021
15 juni 2021, uiterlijk bericht op 1 juli 2021
Voor start september 2022
1 november 2021, uiterlijk bericht op 15 november 2021
15 juni 2022, uiterlijk bericht op 1 juli 2022

U zoekt persoonlijke aandacht en een opleider die met u meedenkt, u bent bij ons van harte welkom.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.