Bedrijfskunde Post-hbo

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Bedrijfskunde Post-hbo

Inholland Academy
Logo van Inholland Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Inholland Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 45 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,3
Gemiddeld cijfer voor Bedrijfskunde Post-hbo
Gebaseerd op 4 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Sally Mometti
General Manager
8
Bedrijfskunde Post-hbo

"In een jaar tijd heb ik in de verschillende modules mijn eigen organisatie behoorlijk onder de loep kunnen nemen en kunnen voorzien van advies op het gebied van strategie, financien, marketing en hr. Vooral de link met de praktijk is erg waardevol, voor jezelf en voor je organisatie. Omdat we het hele studiejaar een vaste klas hadden, onstond er bovendien een sociale en stimulerende leeromgeving." - 01-11-2018 18:49

"In een jaar tijd heb ik in de verschillende modules mijn eigen organisatie behoorlijk onder de loep kunnen nemen en kunnen voorzien van advi… alles lezen - 01-11-2018 18:49

Startdata en plaatsen

placeALKMAAR
3 okt. 2024 tot 15 okt. 2025
Toon rooster
event 3 oktober 2024, 18:30-21:30, ALKMAAR
placeHAARLEM
3 okt. 2024 tot 15 okt. 2025
Toon rooster
event 3 oktober 2024, 18:30-21:30, HAARLEM
placeAMSTERDAM
7 okt. 2024 tot 21 okt. 2025
Toon rooster
event 7 oktober 2024, 18:30-21:30, AMSTERDAM
placeROTTERDAM
10 okt. 2024 tot 22 okt. 2025
Toon rooster
event 10 oktober 2024, 18:30-21:30, ROTTERDAM
place'S-GRAVENHAGE
10 okt. 2024 tot 22 okt. 2025
Toon rooster
event 10 oktober 2024, 18:30-21:30, 'S-GRAVENHAGE

Beschrijving

De wereld verandert snel. De belangrijkste motor achter deze veranderingen is digitale technologie.

De wereld verandert snel. De belangrijkste motor achter deze veranderingen is digitale technologie. Door het internet en andere technologische ontwikkelingen wijzigen de verwachtingen van afnemers van producten en diensten en ook de dienstverlening zelf ingrijpend. Bestaande verdienmodellen staan onder druk. Veel sectoren moeten zichzelf opnieuw uitvinden. Business en bedrijfsvoering ontwikkelen zich volgens nieuwe regels. Ook in de non-profit sector.

In de avondopleiding Bedrijfskunde op post-hbo niveau ontwikkel je jezelf tot de professional die onderbouwd en met inzicht de bedrijfsvoering …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De wereld verandert snel. De belangrijkste motor achter deze veranderingen is digitale technologie.

De wereld verandert snel. De belangrijkste motor achter deze veranderingen is digitale technologie. Door het internet en andere technologische ontwikkelingen wijzigen de verwachtingen van afnemers van producten en diensten en ook de dienstverlening zelf ingrijpend. Bestaande verdienmodellen staan onder druk. Veel sectoren moeten zichzelf opnieuw uitvinden. Business en bedrijfsvoering ontwikkelen zich volgens nieuwe regels. Ook in de non-profit sector.

In de avondopleiding Bedrijfskunde op post-hbo niveau ontwikkel je jezelf tot de professional die onderbouwd en met inzicht de bedrijfsvoering overziet en in staat is eigentijdse veranderingen te initiëren, strategisch beleid te maken en dit effectief uit te voeren.

De avondopleiding Bedrijfskunde bereidt je voor op een succesvolle weg als manager, leidinggevende of ondernemer. Blijf niet achter, maar leer:

vanuit verschillende invalshoeken naar je eigen organisatie kijken
bedrijfskundige kennis inzetten op strategisch niveau
de vaardigheden om van een organisatie een succes te makenModule 1: Strategisch Management & verandermanagement (9 bijeenkomsten)
Wat zijn de huidige missie, visie en strategie van je organisatie? En hoe kan dit anders of beter? Deze vragen vormen de basis van de opleiding bedrijfskunde, waardecreatie voor de organisatie. Je gaat aan de slag met onderwerpen als:

het proces van strategievorming in de organisatie
brand positioning en het business model
disruptieve strategieën, nieuwe business modellen
veranderstrategieën en interventies
leiderschap, cultuur en structuur
effectieve executie van organisatiestrategie
evaluatie en continueren, kwaliteit en KPI’ s in een dynamisch proces
Deze praktische module volg je in 9 bijeenkomsten. Je sluit af met een theoretische toets en het eerste onderdeel van je praktijkopdracht: de strategische analyse van je eigen organisatie. Het ‘Canvas’ uit het boek ‘Business Model Generation’ vormt de rode draad binnen de module.

Module 2: Marketing Management (8 bijeenkomsten)
Onderscheidend zijn. Dat is waar marketing om draait. In deze module onderzoek je de waardepropositie van jouw organisatie en het formuleren van de marketingstrategie. Met de volgende onderwerpen die aan bod komen, geef je antwoord op een prangende vraag: voeg je écht waarde toe voor jouw klanten?

customer journey en klantervaring, behoeftes en gedrag, en hoe bepaal je de huidige marktpositie
marketingstrategieën, doelgroep en waardepropositie, hoe ga je de gewenste positionering realiseren
waardepropositie: doelgroep, channel, customer relationship(s), hoe resources in de markt effectief in te zetten
disruptieve marktbewerking: online versus offline marketing
van strategische analyse naar effectieve (online) marketingstrategie; het formuleren en vormgeven van de marketingstrategie, strategie op 1 A4: OGSM
implementatie van de marketingstrategie; verandering in de marktbewerking en impact op de klant, marketingorganisatie en andere afdelingen van de organisatie
marketingrendement; ROI en business balance scorecard/marketing KPI’s
Deze praktische module volg je in 8 bijeenkomsten. Je sluit af met een theoretische toets en een compacte presentatie van het strategisch marketingplan voor jouw organisatie, deel twee van de praktijkopdracht in de opleiding.

Module 3: Human Resource Management (6 bijeenkomsten)
Mensen zijn het goud van een organisatie. Hoe zorg je dat personeel en organisatie elkaar versterken? Hoe vertaal je ontwikkelingen en trends naar de werkvloer? Zijn de medewerkers in staat veranderingen het hoofd te bieden? Met de onderwerpen uit deze module ben je in staat om het strategische beleid van een organisatie effectief te beïnvloeden:

oriëntatie op strategisch HRM. De organisatie verandert, want de wereld en de markt verandert; hoe kijken we naar de medewerker, zijn of haar gedrag en de zogenaamde employee experience
duurzaam concurrentievoordeel door HR. Hoe komen we tot strategische HR planning die de gewenste veranderingen faciliteert - of zo nodig forceert - zodat de gewenste business strategie wordt gerealiseerd met behoud van medewerker tevredenheid en productiviteit
vertaling van de waardepropositie naar HR: talent, competentie, performance, diversiteit en gezondheid; introductie van de EVP, Employee Value Proposition
van strategische analyse naar effectieve HR strategie
- het formuleren en vormgeven van het HR beleid en de implementatie ervan
- het managen van de verandering in de organisatie, inclusief meten en rapporteren van de voortgang (ROI en business balance scorecard/HR KPI’s)
De praktische module Human Resource Management bestaat uit 6 bijeenkomsten. Je sluit af met een theoretische toets. De praktijkopdracht is een toegepast HR-beleidsplan van je organisatie. Met de strategische analyse en de marketingstrategie vormt dit het derde onderdeel van het strategisch businessplan.

Module 4: Financieel Management (7 bijeenkomsten)
Om een organisatie succesvol te sturen is financiële kennis onontbeerlijk. In deze module leer je financiële informatie lezen én begrijpen. Dat komt de bedrijfsvoering en jouw functioneren als manager ten goede. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere:

het ondernemingsmodel. Hoe kijken we naar financiën en strategie, in het bijzonder de verantwoording van de financiële kant van de strategie
financial accounting
management accounting
management control: investeringsbeslissingen
cashflowmanagement/financiering
van investeringsbeslissingen naar operationele of exploitatiebeslissingen en kostencalculaties
toepassing van het financieel beleid het managen van de business case, beheersing van en sturing op budgetten, business balance scorecard/financiële KPI’s

Module 5: Persoonlijk leiderschap (2 dagen)
In twee bijeenkomsten van een volledige dag staat je ontwikkelingspotentieel centraal. Door kennis te maken met je persoonlijke drijfveren en motieven en de impact die je hebt op anderen dan wel kunt creëren voor jezelf, ontstaat ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

In deze module wordt gebruik gemaakt van het Insights Discovery kleurenmodel.

De eerste dag vindt plaats aan het begin van de opleiding, de tweede dag halverwege. Gedurende de opleiding zijn er reflectiemomenten door zelf-assessments, beoordeling door docenten en de andere deelnemers. Ook specifieke opdrachten zoals de aanpak van cases in groepen en interviews en gesprekken met leidinggevenden, collega’s en klanten van je organisatie, inclusief de reflectie daarop, behoren tot dit onderdeel. Deelnemers worden hierop beoordeeld gedurende de opleiding en bij de eindopdracht in de vorm van een reflectieverslag.

Eindopdracht
Het eindproduct van je opleiding is een businessplan of strategische analyse, die erop gericht is om een probleem op te lossen binnen een organisatie. We noemen het ook wel de eindopdracht. Hierin kun je alle opgedane kennis en vaardigheden kwijt, om jouw opdrachtgever verder te helpen bij een belangrijk vraagstuk. Uiteraard helpen wij je bij het schrijven van de eindopdracht. Er zijn tussentijdse Q&A-sessies en een docent staat voor jou klaar om je verder te helpen.

Coaching
Het volgen van een opleiding naast je baan kan best intensief zijn. Of misschien zijn er wel andere factoren die ervoor zorgen dat je behoefte hebt aan extra begeleiding. Daarbij kunnen wij jou helpen!

Op ieder moment in jouw opleiding kun je een 5-strippenkaart aanvragen voor coaching. Docent Linda de Wilt zal daarbij 5x een uur één-op-één coaching verzorgen (individuele coaching). Hierbij staan jouw persoonlijke coachvragen centraal. En uiteraard alles in vertrouwen.

Wil je gebruik maken van deze 5-strippenkaart Neem dan aan het begin van je opleiding contact op met de verantwoordelijke opleidingsadviseur.

Let op: er zijn wel kosten verbonden aan deze 5-strippenkaart, nl. een totaalbedrag van € 650.

Na afloop van de opleiding post-hbo Bedrijfskunde heb je alle kennis en vaardigheden in huis om jouw organisatie succesvol te sturen.Na afloop van de opleiding post-hbo Bedrijfskunde heb je alle kennis en vaardigheden in huis om jouw organisatie succesvol te sturen. Je kunt doelgericht:

een bedrijfskundige visie inzetten
bedrijfsprocessen verbeteren
verandertrajecten initiëren
voortgang meten om effectief doelstellingen te realiseren
optreden als stevige professional
beleidsmatig werken
adviseren op strategisch niveau
kernproblemen binnen de organisatie herkennen en oplossen
Bedrijfskunde post-hbo bij Inholland Academy is een volledig integrale post-hbo opleiding die business effectief verbindt aan het strategisch management van de diverse onderdelen van de bedrijfsvoering en je eigen rol daarin. Een juiste stap voor als je ziet dat verandering noodzakelijk is en je je ambitie waar wilt maken.


Uniek: versnelde doorstroming naar Fast Track to Action Learning MBA
Na post-hbo Bedrijfskunde kun je versneld doorstromen naar de Fast Track to Action Learning MBA van Business School Nederland. Dit programma van 15 maanden is alleen toegankelijk voor afgestudeerden van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde van Inholland Academy. Je komt in aanmerking voor vrijstellingen en hebt hierdoor de unieke mogelijkheid om goedkoper én sneller de internationaal erkende MBA-titel te behalen (vrijstellingen worden altijd officieel geautoriseerd door de examencommissie).


Diploma
Als je de post-hbo opleiding Bedrijfskunde succesvol afrondt, ontvang je een post-hbo diploma van Inholland Academy.

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande profielen? Dan is de post-hbo opleiding Bedrijfskunde echt de opleiding voor jou.
Om toegelaten te worden tot de post-hbo opleiding Bedrijfskunde ben je in bezit van een hbo diploma – of een gelijkwaardige combinatie van opleiding en praktijkervaring.Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande profielen? Dan is de post-hbo opleiding Bedrijfskunde echt de opleiding voor jou.

Je werkt in een management- of managementondersteunende functie en wilt je bedrijfskundige basis verstevigen.
Je hebt de mogelijkheid om door te groeien naar (of je ambieert) een functie als teamleider, coördinator of manager.
Je wilt vanuit jouw managementrol de stap maken van tactisch naar strategisch denken en handelen.
Je bent een vakspecifieke manager (bijvoorbeeld HRM, finance of marketingmanager) en wilt de bedrijfsvoering vanuit verschillende invalshoeken leren overzien.
Om toegelaten te worden tot de post-hbo opleiding Bedrijfskunde ben je in bezit van een hbo diploma – of een gelijkwaardige combinatie van opleiding en praktijkervaring.

Tip: ben je werkzaam in de sector zorg en welzijn? Bekijk dan ook de post-hbo opleiding Bedrijfskunde zorg en welzijn. Beide opleidingen zijn op dezelfde manier opgebouwd en gaan daarmee ook uit van hetzelfde theoretisch kader. Echter, bij de casuïstiek ontstaat een verschil. De reguliere opleiding belicht meerdere branches, terwijl bij de opleiding Bedrijfskunde zorg en welzijn vooral wordt stilgestaan bij vraagstukken uit de zorg.


Persoonlijk advies
Heb je vragen over je toelating of wil je sparren of deze opleiding het beste past bij jouw situatie en ambities? Heb je wel relevante werkervaring, maar geen hbo-diploma? Met de juiste motivatie is er veel mogelijk! Opleidingsadviseur Saskia Dekker adviseert je graag via T: 06 2111 5434 of E: saskia.dekker@inholland.nl.

U zoekt persoonlijke aandacht en een opleider die met u meedenkt, u bent bij ons van harte welkom.

8,3
Gemiddeld cijfer voor Bedrijfskunde Post-hbo
Gebaseerd op 4 ervaringen
starstarstarstarstar_border
Sally Mometti
General Manager
8
Bedrijfskunde Post-hbo

"In een jaar tijd heb ik in de verschillende modules mijn eigen organisatie behoorlijk onder de loep kunnen nemen en kunnen voorzien van advies op het gebied van strategie, financien, marketing en hr. Vooral de link met de praktijk is erg waardevol, voor jezelf en voor je organisatie. Omdat we het hele studiejaar een vaste klas hadden, onstond er bovendien een sociale en stimulerende leeromgeving." - 01-11-2018 18:49

"In een jaar tijd heb ik in de verschillende modules mijn eigen organisatie behoorlijk onder de loep kunnen nemen en kunnen voorzien van advi… alles lezen - 01-11-2018 18:49

starstarstarstarstar_border
Anoniem
Bedrijfsleider
8
Bedrijfskunde Post-hbo

"Vanuit mijn functie als bedrijfsleider van Aannemingsbedrijf Wit Wognum BV zocht ik een opleiding om mijzelf naar een hoger denk- en werkniveau te brengen. Als 40-er met een grote praktische ervaring merkte ik dat nieuwe generatie managers bij opdrachtgevers, leveranciers, onderaannemers en collega's allemaal HBO geschoold zijn en anders naar de wereld kijken, het is goed te kunnen begrijpen hoe zij dingen zien. Deze 2-jarige opleiding heeft mij in alle facetten van het management gebracht wat ik er van verwachtte. Vooral de interactie met mijn klasgenoten was voor mij een grote toegevoegde waarde. Een aanrader, ik wens jullie alvast succes!

Arnoud Mulder" - 31-08-2013 11:27

"Vanuit mijn functie als bedrijfsleider van Aannemingsbedrijf Wit Wognum BV zocht ik een opleiding om mijzelf naar een hoger denk- en werkniv… alles lezen - 31-08-2013 11:27

starstarstarstarstar_half
Anoniem
Projectmanager Univé
9
Bedrijfskunde Post-hbo

"In de schooljaren 2011/2013 heb ik een Post-HBO bedrijfskunde gevolgd bij Inholland Academy.

De modules zijn steeds 7 weken en behandelen een duidelijk stuk theorie en worden getoetst door een tentamen en het schrijven van een paper. Voor het behalen van de opleiding dienen alle cijfers voldoende te zijn. De begeleiding van de docenten is prettig, met beide benen op de grond en zeer deskundig. De combinatie van docenten uit de het bedrijfsleven en uit het onderwijs geeft een goede mix.

Het heeft mij geleerd een probleem van afstand te kunnen bekijken. Relevante theorie te verzamelen en aan de hand van de analyse een uitgebalanceerd en controleerbaar advies aan het papier toe te kunnen vertrouwen.

Een aanrader voor (ervaren) managers die hun gevoel willen kunnen onderbouwen met relevante theorie.

Als laatste vind ik het een groot voordeel dat deze opleiding vrijstellingen geeft voor het behalen van een MBA aan de Business School Nederland. Hierdoor kan na het behalen deze opleiding in 11 maanden een MBA worden behaald.

Succes met je keuze.

Met vriendelijke groet,

Leon Schuijt
" - 04-07-2013 14:31

"In de schooljaren 2011/2013 heb ik een Post-HBO bedrijfskunde gevolgd bij Inholland Academy. De modules zijn steeds 7 weken en behandele… alles lezen - 04-07-2013 14:31

starstarstarstarstar_border
Anoniem
Calculator/werkvoorbereider
8
Bedrijfskunde Post-hbo

"Ik wilde vanuit mijn huidige functie doorgroeien naar een leidinggevende functie en zocht hiervoor een passende opleiding die ik naast mijn fulltime baan kon volgen. Bedrijfskunde aangeboden door Inholland Acadamy sloot hier perfect bij aan. Hoewel ik het af en toe best een pittige opleiding vond heeft het gevarieerde programma, de deskundigheid van de docenten en de gehele organisatie van de opleiding veel steun en uitdaging geboden om de opleiding met goed gevolg af te kunnen ronden." - 04-07-2013 09:05

"Ik wilde vanuit mijn huidige functie doorgroeien naar een leidinggevende functie en zocht hiervoor een passende opleiding die ik naast mijn … alles lezen - 04-07-2013 09:05

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.