Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk / Projectmanagement

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk / Projectmanagement

IMF Academy (International Management Forum)
Logo van IMF Academy (International Management Forum)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 IMF Academy (International Management Forum) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 47 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeRotterdam
25 sep. 2024 tot 13 dec. 2024

Beschrijving

Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk – wat leert u?

Centraal in het projectteam staat de cost engineer. Een cost engineer combineert technische expertise met kostenexpertise en is daarmee een cruciale factor voor een winstgevend project. De opleiding Certified Cost Technician (CCT) is uw eerste stap op weg naar deze vitale positie in een projectteam en naar een succesvolle carrière in cost engineering of (technisch) projectmanagement.

In deze unieke praktijktraining leren wij u de fijne kneepjes van het vak. De training bestrijkt het volledige werkveld van calculatie, planning en kostenbeheersing. Na afloop van deze training bent u in staat om middelen, kosten, winstgevendheid en…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Technisch projectmanagement, Projectmanagement, Microsoft Project, Excel en Projectuitvoer / Uitvoerder.

Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk – wat leert u?

Centraal in het projectteam staat de cost engineer. Een cost engineer combineert technische expertise met kostenexpertise en is daarmee een cruciale factor voor een winstgevend project. De opleiding Certified Cost Technician (CCT) is uw eerste stap op weg naar deze vitale positie in een projectteam en naar een succesvolle carrière in cost engineering of (technisch) projectmanagement.

In deze unieke praktijktraining leren wij u de fijne kneepjes van het vak. De training bestrijkt het volledige werkveld van calculatie, planning en kostenbeheersing. Na afloop van deze training bent u in staat om middelen, kosten, winstgevendheid en risico's van uw (technische) projecten te plannen en te beheersen. U leert hoe u waarde kunt toekennen aan datgene wat is of wordt ontwikkeld, hoe u een project in fasen kunt indelen en hoe u technieken voor calculatie, planning en kostenbeheersing in de verschillende fasen van een project kunt toepassen. Aan de orde komen onderwerpen als de rol van de cost engineer, het Total Cost Management Framework, methoden en classificaties voor kostenraming, kostenbeheersing en voortgangsmeting, risico management, contract management, planning & scheduling, enz. Het volledige programma is doorspekt met cases en praktijkvoorbeelden zodat u het geleerde meteen in de praktijk kunt toepassen.

Daarnaast bereidt deze training u voor op het Certified Cost Technician (CCT) certificaat van AACE, de internationale organisatie van cost engineers. Met dit certificaat toont u aan dat u over de kennis en vaardigheden beschikt om total cost management succesvol in de praktijk toe te passen.

Over de Association for the Advancement of Cost Engineering (AACE)

De Association for the Advancement of Cost Engineering (AACE) International is opgericht in 1956 en is een non-profit organisatie. De vereniging heeft meer dan 10.000 leden in 100 landen. AACE is de grootste organisatie ter wereld die het hele vakgebied van cost management bestrijkt. Het Internationale certificeringsportfolio van AACE bestaat uit tal van certificeringen waaronder Certified Cost Technician (CCT) en Certified Cost Professional (CCP).

Certified Cost Technician (CCT) – examen

Het Certified Cost Technician (CCT) examen is een Engelstalig open boek examen dat uit 100 multiple choice vragen bestaat en 3 uur duurt. U kunt het examen afleggen bij een Kryterion testcenter wanneer het u het beste uitkomt. Het examen wordt voor u ingepland.

Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk – examenvoorwaarden

In deze training wordt u opgeleid voor het officiële Certified Cost Technician (CCT) examen van AACE (International Association for the Advancement of Cost Engineering). Wanneer u aan het internationale Cost Technician examen wilt deelnemen moet u ten minste 4 jaar professionele (werk)ervaring hebben of 4 jaar een relevante opleiding gevolgd hebben. Daarnaast dient u de zgn. 'Canons of Ethics' van AACE te onderschrijven en trouw te blijven.

Hercertificering

Het Certified Cost Technician certificaat is 4 jaar geldig. Daarna vervalt uw certificering en kunt u zich laten certificeren als Certified Cost Professional (CCP).

Verschil tussen de Certified Cost Technician (CCT) en de Certified Cost Professional (CCP) examenvoorwaarden

Als u (nog) niet aan de examenvoorwaarden van de zwaardere Certified Cost Professional (CCP) certificering voldoet, is het behalen van het Certified Cost Technician (CCT) certificaat een goede keuze. Het belangrijkste verschil tussen de examenvoorwaarden van de Certified Cost Professional (CCP) en de Certified Cost Technician (CCT) is - behalve de inhoud en vorm van het examen - dat u geen technische paper hoeft in te dienen. Daarnaast zit er een verschil in het aantal jaren werkervaring en opleiding dat vereist is. 

Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk – voor wie?

De 9-daagse Certified Cost Technician (CCT) training is geschikt voor iedereen die lid is van een team dat industriële projecten uitvoert. Wij denken dan met name aan cost controllers, project engineers, (cost) estimators, project managers, project cost engineers, leden van verkoopafdelingen, leden van een aanbestedingsteam, werkvoorbereiders en aan iedereen die betrokken is bij technische projecten, cost estimation, cost control en planning, en contract management.

Lesmateriaal

Als lesmateriaal ontvangt u de Certified Cost Technician (CCT) studiegids van AACE, het boek Skills & Knowledge of Cost Engineering en het Total Cost Management Framework van AACE. Daarnaast ontvangt u uitgebreide documentatie, geschreven door de docenten.

Voertaal

De Certified Cost Technician training wordt in het Nederlands gegeven tenzij er aanmeldingen uit het buitenland zijn. In dat geval zal de training in het Engels gegeven worden. Het officiële AACE studiemateriaal en het materiaal dat door de docenten is samengesteld zijn alleen in het Engels beschikbaar.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met IMF Academy (International Management Forum), om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.