Correct Nederlands schrijven

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Hogeschool Utrecht - Centrum voor Communicatie & Journalistiek (CCJ)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 Hogeschool Utrecht - Centrum voor Communicatie & Journalistiek (CCJ) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 109 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHogeschool Utrecht - Domstad
12 mei. 2021 tot 23 jun. 2021

Beschrijving

Hoe zit het ook alweer met dat kofschip? Wanneer is het ‘beide’ en wanneer ‘beiden’? Waar komt een komma en waar hoort die niet? Is het accountmanager of account manager? Schrijf je havodiploma of HAVO-diploma? Je kiest bij deze cursus voor het Totaalpakket (vier bijeenkomsten) óf het Deelpakket (drie bijeenkomsten). In het Correct Nederlands Totaalpakket leer je alles over de Nederlandse taalkwesties, inclusief de werkwoordspelling (d’s en t’s). Heb je de werkwoordspelling perfect onder de knie? Dan is het Correct Nederlands Deelpakket voor jou de beste keuze. In vier workshops kraken we alle noten van de Nederlandse taal. Je oefent met bekende en minder bekende knelpunten (in een digitale …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Correct Nederlands, Schrijven, Schriftelijke communicatie, Blind typen en Commercieel schrijven.

Hoe zit het ook alweer met dat kofschip? Wanneer is het ‘beide’ en wanneer ‘beiden’? Waar komt een komma en waar hoort die niet? Is het accountmanager of account manager? Schrijf je havodiploma of HAVO-diploma? Je kiest bij deze cursus voor het Totaalpakket (vier bijeenkomsten) óf het Deelpakket (drie bijeenkomsten). In het Correct Nederlands Totaalpakket leer je alles over de Nederlandse taalkwesties, inclusief de werkwoordspelling (d’s en t’s). Heb je de werkwoordspelling perfect onder de knie? Dan is het Correct Nederlands Deelpakket voor jou de beste keuze. In vier workshops kraken we alle noten van de Nederlandse taal. Je oefent met bekende en minder bekende knelpunten (in een digitale leeromgeving) en zo maak je van theorie praktijk. Tijdens de bijeenkomsten licht de docent alle theorie en oefeningen toe. Vervolgens beschik je over handige vuistregels om taalkwesties voortaan het hoofd te bieden. Van d’s en t’s tot hoofdletters (als u het Totaalpakket boekt) en verbindingsstreepjes. Je wint veel tijd door met meer kennis  en zelfvertrouwen een grammaticaal juiste en goed gespelde tekst te schrijven. Simpelweg omdat je de regels van het Nederlands correct weet toe te passen. Het blijft niet bij die drie of vier halve dagen cursus. Tot een half jaar na afloop kun js een eigen tekst insturen van één A4. Die krijgt je gecorrigeerd en met uitleg terug!

De cursus is bedoeld voor iedereen die met enige regelmaat moet schrijven voor zijn vak en die vaak vraagtekens plaatst bij specifieke taalkwesties. Reken op maximaal vijf uur voorbereiding per bijeenkomst.

Wat je leert

Een greep uit de taal- en spellingsregels die we bespreken:

• werkwoord- spelling (optioneel)

• tussen-N

• aan elkaar, los of een streepje

• hoofdletters en kleine letters

• accenten

• samenstellingen

• samenstellingen met Engelse woorden

• andere lastige spellingskwesties

• leestekens: trema, apostrof

• dat/wat, welke/die

• hun/hen

• alle/allen, beide/beiden

• aan elkaar of los (er van/ervan)?

• zinsbouw (congruentie, samentrekkingen)

• leestekens

N.B. Zodra overheidsmaatregelen rond Covid-19 fysieke bijeenkomsten onmogelijk maken, geven wij deze cursus (deels) in een online omgeving. De inhoud blijft dan hetzelfde, de planning passen wij aan de omstandigheden aan.

Deze cursus, of een combinatie met (delen uit) andere schrijfcursussen, bieden wij ook op maat gemaakt voor jouw organisatie. Vraag de brochure aan en vermeld 'in-company' bij "Heb je nog vragen?'. De contactpersoon Martine Leijding van Hogeschool Utrecht neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Hogeschool Utrecht - Centrum voor Communicatie & Journalistiek (CCJ), om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.