Masterclasspakket Kies & Match

Tijdsduur

Masterclasspakket Kies & Match

Hoffelijk
Logo van Hoffelijk
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Hoffelijk heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 340 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2020: #1 in Financieel.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2019: #1 in Financieel.

Lees meer over Beste Opleider van Nederland 2020.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Met de NL leert door-subsidieregeling van de overheid kun jij nu gratis praktijkgerichte masterclasses volgen bij Hoffelijk. Schrijf je nu direct in via het NL leert door-aanmeldformulier op onze website: https://hoffelijk.nl/subsidies/nl-leert-door-regeling/gratis-masterclasses

Het Masterclasspakket Kies & Match
Met dit pakket kun je kiezen uit drie van de volgende programma’s:

 • Masterclass Duurzaamheid en de adviespraktijk
 • Masterclass Adviseren in een veranderende omgeving
 • Masterclass Wijzigingen eigenwoningregeling
 • Masterclass Advieskwaliteit
 • Masterclass Actief klantbeheer
 • E-Learning NHG Acceptatie & e-Learning NHG Woningbehoud

Duurzaamheid en de adviespraktijk
Duurzaamheid word…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Met de NL leert door-subsidieregeling van de overheid kun jij nu gratis praktijkgerichte masterclasses volgen bij Hoffelijk. Schrijf je nu direct in via het NL leert door-aanmeldformulier op onze website: https://hoffelijk.nl/subsidies/nl-leert-door-regeling/gratis-masterclasses

Het Masterclasspakket Kies & Match
Met dit pakket kun je kiezen uit drie van de volgende programma’s:

 • Masterclass Duurzaamheid en de adviespraktijk
 • Masterclass Adviseren in een veranderende omgeving
 • Masterclass Wijzigingen eigenwoningregeling
 • Masterclass Advieskwaliteit
 • Masterclass Actief klantbeheer
 • E-Learning NHG Acceptatie & e-Learning NHG Woningbehoud

Duurzaamheid en de adviespraktijk
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp. Zo ook bij het financieren van een woning. Geldverstrekkers hebben meer oog voor het financieren van duurzaam vastgoed. Er gelden sinds een aantal jaar ruimere lti- en ltv-normen voor duurzame woningen. Geldverstrekkers geven nu ook steeds meer een rentekorting voor de financiering van een duurzame woning.

Een hypotheek- of financieel adviseur speelt een belangrijke rol in de duurzaamheid van een woning. De adviseur is het aanspreekpunt van consumenten bij verbouwing en verbetering van de woning. Je helpt als adviseur de woningeigenaar bij het geven van inzicht in passende, energiebesparende voorzieningen en de financieringsmogelijkheden. Gedurende deze masterclass bieden wij je inzicht in de mogelijkheden die er zijn op het gebied van verduurzaming van de woning en de financiering hiervan. Ook spelen we in op hoe je dit integreert in het gesprek met de klant.

Adviseren in een veranderende omgeving
De ontwikkelingen in de wereld zijn continu van invloed op jouw werk als financieel adviseur of als hypotheekadviseur. Zo zijn er zaken die het krijgen van een hypothecaire lening voor de huizenkoper moelijker maken. Denk hierbij aan ‘coronaverklaringen’, andere manieren om het inkomen vast te stellen en het inhalen van betaalpauzes. Daarbovenop gelden aangescherpte leennormen voor consumptieve kredieten en de strengere regels bij doorlopende kredieten. Al deze ontwikkelingen maken dat de adviseur op de hoogte moet blijven van alle actualiteiten om goed advies te kunnen geven.

Tijdens deze masterclass ga je actief aan de slag met al deze actualiteiten. De kennis over de actualiteiten is verwerkt in een e-learning. De vraagstukken die je dagelijks kunt tegenkomen in je adviespraktijk behandel je tijdens de praktijkdagen.

Wijzigingen eigenwoningregeling
Per 1 januari 2022 is de eigenwoningregeling in partnersituaties gewijzigd. Met deze wijzigingen worden onbedoelde renteaftrekbeperkingen voorkomen. Om de eigenwoningreserve, de aflossingsstand en de eigenwoningschuld te kunnen bepalen, moet je als adviseur rekening houden met de wijzigingen van de eigenwoningregeling in partnersituaties.

Gezien de complexiteit van de wetgeving, is het met betrekking tot de nieuwe regels van belang dat je handvatten meekrijgt over de wijze waarop je over deze gewijzigde wet communiceert met klanten. Hier ga je tijdens deze masterclass mee aan de slag. Tijdens deze masterclass leer je aan de hand van praktijkcasussen de verschillen tussen de huidige en de nieuwe wettelijke regeling. Wanneer je de inhoud van deze stof als lastig ervaart, is het waardevol om eerst onze e-Learning Wijzigingen eigenwoningregeling te volgen.

Advieskwaliteit
Om je klanten passend te kunnen adviseren heb je informatie nodig over hun financiële positie, wensen en doelen, risicobereidheid en kennis en ervaring. Maar hoe kom je er nou achter wat je klant écht belangrijk vindt?

Daarbij moet je rekening houden met de geldende wet- en regelgeving, maar ook met verschillende jurisprudentie die effect heeft op de dagelijkse adviespraktijk. Op welke manier kun je deze het beste integreren? Waar moet je rekening mee houden? En hoe leg je alles vast op een manier die je klant begrijpt en herkent, terwijl het advies ook reproduceerbaar is? Vanuit de dagelijkse praktijk nemen we je tijdens deze masterclass mee in de do’s en don’ts in de vastlegging van het gegeven advies.

Actief klantbeheer
Al enige tijd is de woningmarkt oververhit. De vraag naar woningen is veel groter dan het aanbod. Voor de Erkend Financieel Adviseur die zich voornamelijk bezighoudt met advies over hypothecair krediet, betekent dit een verschuiving van werkzaamheden: advies aan kopers van een woning komt minder voor. Dit betekent absoluut niet dat de adviseur overbodig is, er is nog steeds voldoende werk aan de winkel. 

Het benaderen van klanten vraagt in de huidige tijd andere vaardigheden dan enkele jaren geleden. Klanten zijn veel meer zelfredzaam of vinden zelf dat ze dit zijn. Alles kan op internet opgezocht worden, zo lijkt het. Maar het interpreteren van de gevonden informatie is een tweede: de informatie is niet altijd juist en maar zelden volledig. Deze masterclass ziet daarom geheel toe op vaardigheden: je maakt als adviseur een persoonlijke ontwikkeling door, waardoor je met meer zelfverzekerdheid, meer zelfvertrouwen en (toepassing van) nieuwe tools, na afloop klanten beter kan benaderen voor beheer op een manier waar de huidige tijd om vraagt.

E-Learning NHG Acceptatie
In samenwerking met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bieden we de e-Learning Acceptatie. Deze e-learning is gericht op professionals die zich bezighouden met hypotheekadvies, om zo bij te dragen aan het NHG-kennisniveau van deze professionals.  Je gaat dieper in op de NHG-financiering, wat de mogelijkheden hierin zijn voor je klant en hoe het acceptatieproces in zijn werk gaat. De e-learning start met een introductie van het onderwerp en vervolgens gaan we in op de kostengrens, het acceptatieproces, energiebesparende voorzieningen en het toetsinkomen.

E-Learning NHG Woningbehoud
De e-Learning Woningbehoud bieden we je in samenwerking met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aan. Deze e-learning is gericht op onder andere (zelfstandig) hypotheekadviseurs. Hiermee willen we bijdragen aan het NHG-kennisniveau van deze professionals. Je gaat dieper in op de rol van NHG bij woningbehoud en de mogelijkheden voor klanten als gevolg van life-events. De e-learning start met een algemene inleiding NHG en vervolgens gaan we in op de rol van NHG bij woningbehoud, de haircutregeling, oplossingen bij life-events en de casus Van Lunen.

PE-punten voor de SEH
Wil je direct PE-punten voor de SEH behalen? Meld je dan aan voor het PE SEH-pakket Kies & Match. Het aantal PE-punten dat je met dat pakket behaalt is afhankelijk van de programma’s die je kiest. Het aantal punten dat je per programma kunt volgen vind je hieronder:

 • Masterclass Duurzaamheid en de adviespraktijk (6 PE SEH-punten in categorie A)
 • Masterclass Adviseren in een veranderende omgeving (6 PE SEH-punten in categorie A)
 • Masterclass Wijzigingen eigenwoningregeling (6 PE SEH-punten in categorie A)
 • Masterclass Actief klantbeheer (6 PE SEH-punten in categorie A)
 • Masterclass Advieskwaliteit (6 PE SEH-punten in categorie B)
 • E-learnings NHG Acceptatie & NHG Woningbehoud (3 + 3 PE SEH-punten in categorie B)

Hoe meld je je aan?
Wanneer je je wilt inschrijven voor een van onze masterclasspakketten met behulp van de NL leert door-subsidieregeling, dan vragen we je de volgende stappen te doorlopen:

 1. Maak je keuze
  Kies het masterclasspakket dat aansluit op jouw wensen. Als je hier nog over wil sparren met één van onze opleidingsadviseurs, neem dan direct contact op via 010 - 760 11 03 of plan een belafspraak in met onze collega Jordi via onze website.
 2. Schrijf je kosteloos in
  Wanneer je je keuze hebt gemaakt, kun je je aanmelden via het NL leert door-aanmeldformulier op onze website. Hier dien je de gegevens in te vullen die vereist zijn vanuit de bepalingen van de regeling NL leert door om kosteloos te kunnen starten.
 3. Wij gaan voor je aan de slag!
  Ons team verwerkt je aanmelding en stuurt je binnen twee werkdagen een e-mail met instructies om je masterclasses in te plannen. Indien er een e-learning bij zit, dan ontvang je ook inloggegevens van je persoonlijke leeromgeving met daarin de e-learning(s).
 4. Kies de data en locatie(s) waarop je de masterclasses wil volgen
  Volg de instructies in de ontvangen e-mail en schrijf je in voor de masterclasses op de datum en locatie naar keuze.
 5. Volg het masterclasspakket van je keuze geheel kosteloos
  Je inschrijving voor de opleiding of masterclasses is geregeld! Je kunt starten met het doornemen van de e-learning (indien deze erbij zit) en we ontmoeten je graag tijdens de praktijkdagen of masterclasses op de data en locatie(s) van je keuze.

"Hoffelijk"

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Hoffelijk, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.