Masterclasspakket Advieskwaliteit

Tijdsduur

Masterclasspakket Advieskwaliteit

Hoffelijk
Logo van Hoffelijk
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Hoffelijk heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 341 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2020: #1 in Financieel.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2019: #1 in Financieel.

Lees meer over Beste Opleider van Nederland 2020.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Met de NL leert door-subsidieregeling van de overheid kun jij nu gratis praktijkgerichte masterclasses volgen bij Hoffelijk. Schrijf je nu direct in via het NL leert door-aanmeldformulier op onze website: https://hoffelijk.nl/subsidies/nl-leert-door-regeling/gratis-masterclasses

Het Masterclasspakket Advieskwaliteit
Dit pakket bestaat uit drie masterclasses:

 • Masterclass Advieskwaliteit
 • Masterclass Wijzigingen eigenwoningregeling
 • Masterclass Actief klantbeheer

Advieskwaliteit
Om je klanten passend te kunnen adviseren heb je informatie nodig over hun financiële positie, wensen en doelen, risicobereidheid en kennis en ervaring. Maar hoe kom je er nou achter wat je klant écht belangrijk …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Met de NL leert door-subsidieregeling van de overheid kun jij nu gratis praktijkgerichte masterclasses volgen bij Hoffelijk. Schrijf je nu direct in via het NL leert door-aanmeldformulier op onze website: https://hoffelijk.nl/subsidies/nl-leert-door-regeling/gratis-masterclasses

Het Masterclasspakket Advieskwaliteit
Dit pakket bestaat uit drie masterclasses:

 • Masterclass Advieskwaliteit
 • Masterclass Wijzigingen eigenwoningregeling
 • Masterclass Actief klantbeheer

Advieskwaliteit
Om je klanten passend te kunnen adviseren heb je informatie nodig over hun financiële positie, wensen en doelen, risicobereidheid en kennis en ervaring. Maar hoe kom je er nou achter wat je klant écht belangrijk vindt?

Daarbij moet je rekening houden met de geldende wet- en regelgeving, maar ook met verschillende jurisprudentie die effect heeft op de dagelijkse adviespraktijk. Op welke manier kun je deze het beste integreren? Waar moet je rekening mee houden? En hoe leg je alles vast op een manier die je klant begrijpt en herkent, terwijl het advies ook reproduceerbaar is? Vanuit de dagelijkse praktijk nemen we je tijdens deze masterclass mee in de do’s en don’ts in de vastlegging van het gegeven advies.

Wijzigingen eigenwoningregeling
Per 1 januari 2022 is de eigenwoningregeling in partnersituaties gewijzigd. Met deze wijzigingen worden onbedoelde renteaftrekbeperkingen voorkomen. Om de eigenwoningreserve, de aflossingsstand en de eigenwoningschuld te kunnen bepalen, moet je als adviseur rekening houden met de wijzigingen van de eigenwoningregeling in partnersituaties.

Gezien de complexiteit van de wetgeving, is het met betrekking tot de nieuwe regels van belang dat je handvatten meekrijgt over de wijze waarop je over deze gewijzigde wet communiceert met klanten. Hier ga je tijdens deze masterclass mee aan de slag. Tijdens deze masterclass leer je aan de hand van praktijkcasussen de verschillen tussen de huidige en de nieuwe wettelijke regeling. Wanneer je de inhoud van deze stof als lastig ervaart, is het waardevol om eerst onze e-Learning Wijzigingen eigenwoningregeling te volgen.

Actief klantbeheer
Al enige tijd is de woningmarkt oververhit. De vraag naar woningen is veel groter dan het aanbod. Voor de Erkend Financieel Adviseur die zich voornamelijk bezighoudt met advies over hypothecair krediet, betekent dit een verschuiving van werkzaamheden: advies aan kopers van een woning komt minder voor. Dit betekent absoluut niet dat de adviseur overbodig is, er is nog steeds voldoende werk aan de winkel. 

Het benaderen van klanten vraagt in de huidige tijd andere vaardigheden dan enkele jaren geleden. Klanten zijn veel meer zelfredzaam of vinden zelf dat ze dit zijn. Alles kan op internet opgezocht worden, zo lijkt het. Maar het interpreteren van de gevonden informatie is een tweede: de informatie is niet altijd juist en maar zelden volledig. Deze masterclass ziet daarom geheel toe op vaardigheden: je maakt als adviseur een persoonlijke ontwikkeling door, waardoor je met meer zelfverzekerdheid, meer zelfvertrouwen en (toepassing van) nieuwe tools, na afloop klanten beter kan benaderen voor beheer op een manier waar de huidige tijd om vraagt.

PE-punten voor de SEH
Wil je direct PE-punten voor de SEH behalen? Meld je dan aan voor het PE SEH-pakket Advieskwaliteit. Met dat pakket behaal je 12 PE-punten in categorie A en 6 PE-punten in categorie B. Je kunt dus 6 PE-punten meenemen naar 2023 in categorie B.

Hoe meld je je aan?
Wanneer je je wilt inschrijven voor een van onze masterclasspakketten met behulp van de NL leert door-subsidieregeling, dan vragen we je de volgende stappen te doorlopen:

 1. Maak je keuze
  Kies het masterclasspakket dat aansluit op jouw wensen. Als je hier nog over wil sparren met één van onze opleidingsadviseurs, neem dan direct contact op via 010 - 760 11 03 of plan een belafspraak in met onze collega Jordi via onze website.
 2. Schrijf je kosteloos in
  Wanneer je je keuze hebt gemaakt, kun je je aanmelden via het NL leert door-aanmeldformulier op onze website. Hier dien je de gegevens in te vullen die vereist zijn vanuit de bepalingen van de regeling NL leert door om kosteloos te kunnen starten.
 3. Wij gaan voor je aan de slag!
  Ons team verwerkt je aanmelding en stuurt je binnen twee werkdagen een e-mail met instructies om je masterclasses in te plannen. Indien er een e-learning bij zit, dan ontvang je ook inloggegevens van je persoonlijke leeromgeving met daarin de e-learning(s).
 4. Kies de data en locatie(s) waarop je de masterclasses wil volgen
  Volg de instructies in de ontvangen e-mail en schrijf je in voor de masterclasses op de datum en locatie naar keuze.
 5. Volg het masterclasspakket van je keuze geheel kosteloos
  Je inschrijving voor de opleiding of masterclasses is geregeld! Je kunt starten met het doornemen van de e-learning (indien deze erbij zit) en we ontmoeten je graag tijdens de praktijkdagen of masterclasses op de data en locatie(s) van je keuze.

"Hoffelijk"

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Hoffelijk, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.