SOS kinderen en emoties: Boos

Type product
Niveau

SOS kinderen en emoties: Boos

HOBP
Logo van HOBP
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 HOBP heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 99 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Volg nu SOS kinderen en emoties: Boos en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Introductie

Leren omgaan met emoties hoort bij de ontwikkeling van een kind. Daarnaast is weten hoe het met je gaat en hoe je je voelt een belangrijk aspect van welbevinden. Een kind dat weet heeft van zijn gevoelens en emoties kan er ruimte aan geven in plaats van ze te verdringen of af te reageren. En daarbij heb jij als leerkracht/docent een belangrijke rol. Kinderen brengen immers veel tijd door op school. Daarbij zijn emoties altijd aanwezig, elke dag weer. Leren omgaan met emoties is niet iets wat je in een project op je lesrooster wegze…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Omgaan met Agressie & Emotie, Assertiviteit, Conflicthantering, Klachtenbehandeling en Omgaan met weerstand.

Volg nu SOS kinderen en emoties: Boos en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Introductie

Leren omgaan met emoties hoort bij de ontwikkeling van een kind. Daarnaast is weten hoe het met je gaat en hoe je je voelt een belangrijk aspect van welbevinden. Een kind dat weet heeft van zijn gevoelens en emoties kan er ruimte aan geven in plaats van ze te verdringen of af te reageren. En daarbij heb jij als leerkracht/docent een belangrijke rol. Kinderen brengen immers veel tijd door op school. Daarbij zijn emoties altijd aanwezig, elke dag weer. Leren omgaan met emoties is niet iets wat je in een project op je lesrooster wegzet. Het is iets dat altijd om aandacht vraagt. Het liefst als doorgaande leerlijn en vanuit een zelfde visie die door alle leerkrachten op school gedragen wordt. Dit vraagt om een gezonde basishouding van de leerkracht zelf in het omgaan met en reageren op emoties. En dat dit niet altijd gemakkelijk is, dat begrijpen wij maar al te goed.

Doel van de cursus

In de online training ‘SOS kinderen en emoties: Boos’ krijg je stap voor stap heldere informatie aangereikt over de functie en het belang van emoties in z’n algemeenheid en de emotie boos in het bijzonder. Bewustwording van jezelf als professional staat hierbij centraal. Jij bent het instrument. We bieden je daarnaast vele concrete en praktische werkmaterialen aan die je direct kunt toepassen, zodat je niet zelf het geleerde hoeft te vertalen naar de praktijk. Dat hebben wij voor je gedaan! Deze training is ontwikkeld door mensen uit de praktijk van het onderwijs.

Wat kan je of ken je na de cursus

 • Het 4-staps leerproces.
 • De functie van emoties en waarom ze belangrijk zijn.
 • Behoeften achter emoties herkennen en onderzoeken.
 • De invloed van het brein op emoties.
 • De functie, signaal en beweging van boos.
 • Verschillende manieren om boosheid op een gewenste manier te uiten.
 • Boosheid de-escaleren.
 • Diverse visuele tools inzetten t.b.v. het leerproces van kinderen.
 • Een methode om kinderen te leren zelf ruzies op te lossen.
 • Je eigen emoties bewuster waarnemen en inzetten.

Duur en studiebelasting

De training ‘SOS kinderen en emoties: Boos’ duurt ongeveer 4 uur, inclusief het maken van de opdrachten. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de training. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze online training is geschikt en bedoeld voor leerkrachten van het (speciaal) basisonderwijs. Daarnaast is de training ook zeker interessant voor overige professionals die met kinderen werken.

Vaardigheden

Door het volgen van deze training werk je aan de volgende vaardigheden: pedagogische vaardigheden, werken aan de sociaal emotionele ontwikkeling, begeleiden, coachen, aandacht en begrip tonen, creëren en ontwikkelen.

Lesmaterialen

De training 'SOS kinderen en emoties: Boos' bestaat uit: video’s, tekst en diverse praktische werkmaterialen als download.

Opbouw van de cursus

Deze training is opgebouwd uit een introductiemodule over emoties en daarna een verdiepende module over de emotie boos. De modules bestaan uit video’s waarin de informatie wordt gedeeld en toegelicht. Bijna ieder onderdeel wordt afgesloten met een opdracht of reflectievraag.

Aantal modules

Deze training bestaat uit 2 modules. 

Toetsing

Tijdens de training ‘SOS kinderen en emoties: Boos’ vinden er diverse opdrachten plaats en worden er regelmatig reflectievragen gesteld om bewustwording bij jou als deelnemer op gang te brengen. De opdrachten dien je voldoende goed te maken. De reflectievragen worden niet nagekeken; deze zijn voor je eigen ontwikkeling en maximale impact van de training.

Certificaat

Als je de cursus afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn en andere kanalen plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

HOBP® | 🗂 700+ online cursussen, audioboeken, media, assessments | 🇳🇱 Taal: Nederlands | 🗓 Abonnement: 12 maanden | 🎯Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching | 📲 24/7, PC, mobiel, tablet

Onbeperkt leren doe je beter met HOBP®

De zakelijke leeromgeving van HOBP heeft naast een unieke selectie van ruim 700 online trainingen ook een groot aanbod audioboeken, assessments en leerlijnen. Verder heb je direct toegang tot o.a. de Volkskrant, het Parool, het AD en HP/ deTijd. HOBP is daarmee Nederlands grootste aanbieder van online zakelijke leermiddelen. 

Door de unieke samenwerking tussen Springest en HOBP® heb je voor slechts €295,- per jaar direct, 12 maanden toegang tot het hele leeraanbod op HOBP®

Informatie over het HOBP® onbeperkt leren abonnement op Springest

 • Abonnement 1 jaar onbeperkt online leren incl. certificaat bij afronden van cursussen
 • Leermiddelen (700+): Online cursussen, audioboeken, (persoonlijkheids)testen, e-books en meer.
 • Online media zoals HP/de Tijd, het Parool, het AD, de Volkskrant en dagblad Trouw.
 • 15 Nederlandse topopleiders en mediapartners op 1 portal samen met hoogwaardige content.
 • Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching etc. 
 • Zakelijke toepassingen zoals uitgebreide gebruikers dashboards

Start direct met leren en geef je carrière een boost!

HOBP® is lid van de NRTO en CRKBO

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.