101 | Allround DTP-er met Adobe worden

Type product

101 | Allround DTP-er met Adobe worden

HOBP
Logo van HOBP
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 HOBP heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 100 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Volg nu 101 | Allround DTP-er met Adobe worden en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Welkom bij het leertraject "Allround DTP-er met Adobe worden". In dit leertraject ga je aan de slag met drie grote Adobe programma's:

- Adobe InDesign voor layout van pagina’s

Adobe InDesign is hét professionele pagina opmaakpakket voor grafisch ontwerpers en DTP-ers. Vanuit deze software kun je documenten aanleveren voor print, digitale publicaties en drukwerk. InDesign biedt hoge creatieve vrijheid en productiviteit als het gaat om het ontwerpen van pagina’s. Het werkt naadloos samen met Photoshop en Illustrator, want dit zijn de pr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Desktop Publishing (DTP), Drukwerk, Adobe (overzicht), Adobe Photoshop Basis en Vormgeving.

Volg nu 101 | Allround DTP-er met Adobe worden en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Welkom bij het leertraject "Allround DTP-er met Adobe worden". In dit leertraject ga je aan de slag met drie grote Adobe programma's:

- Adobe InDesign voor layout van pagina’s

Adobe InDesign is hét professionele pagina opmaakpakket voor grafisch ontwerpers en DTP-ers. Vanuit deze software kun je documenten aanleveren voor print, digitale publicaties en drukwerk. InDesign biedt hoge creatieve vrijheid en productiviteit als het gaat om het ontwerpen van pagina’s. Het werkt naadloos samen met Photoshop en Illustrator, want dit zijn de programma’s waarin je je logo’s, illustraties en afbeeldingen in voorbereidt. Met InDesign kun je elk ontwerp realiseren, of het nu gaat om een flyer, visitekaartje, poster, folder of een compleet boekwerk.

- Adobe Illustrator voor vectortekeningen en logo’s

Adobe Illustrator is een grafisch ontwerp- en tekenpakket op basis van vectoren waarmee je logo’s en illustraties kunt maken. In deze cursus komen aan bod de basistechnieken en handelingen als opzetten van documenten, omgaan met kleuren en stalen, vormen maken en vormgeven en vectortekenen. Verder wordt er ook aandacht besteed aan meer geavanceerde mogelijkheden van het programma als het venster vormgeving, patronen, symbolen en penselen. Uiteraard mag het werken met tekst niet ontbreken. Kortom, een heel compleet pakket aan gereedschappen om dit veelzijdige programma te leren kennen en te gebruiken!

- Adobe Photoshop voor beeldbewerking en -manipulatie

Professionele fotografen, vormgevers en DTP-ers maken voor beeldbewerking gebruik van Adobe Photoshop. Het is hét instrument voor het bewerken en verwerken van digitaal zwart-wit of kleurenbeeld, bestemd voor drukwerk maar ook voor digitale publicatievormen als websites, ePub’s en (interactieve) pdf’s. In de cursus Adobe Photoshop leer je uitgebreid de belangrijkste mogelijkheden van het programma kennen die je als professional nodig hebt.

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden. Hij is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben en/of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Doel van de cursus

Je kunt professionele DTP-producties maken met de Adobe software. In Photoshop bereid je je afbeeldingen correct voor. In Illustrator kun je vectorillustraties en logo’s maken en in InDesign maak je je publicatie op en zorg je ervoor dat deze gedrukt, geprint of online gepubliceerd kan worden. Dit leertraject is bestemd voor een ieder die wil leren print- en drukwerk-publicaties als flyers, folders en boeken te layouten en vorm te geven. Denk aan vormgevers en communicatiemedewerkers.

Wat leer je

 • documenten opzetten en druk- en printklaar maken in Adobe Indesign;
 • vormgeven van teksten, afbeeldingen kaders en lijnen;
 • zorgen voor consistente opmaak van teksten en vormgeving van kaders en lijnen;
 • foto’s kleurcorrigeren, bewerken en manipuleren;
 • goede kennis van de retouchemogelijkheden in Photoshop;
 • fotocollages maken en perfectioneren;
 • het maken van vectortekeningen als logo’s en illustraties in Adobe Illustrator;
 • uitwisselingsmogelijkheden tussen de drie DTP-pakketten Photoshop, Illustrator en InDesign;
 • consistent kleurbeheer toepassen binnen de DTP-paketten;
 • juiste voorbereidingen treffen voor diverse print- en druktechnieken;
 • exporteren aan aanleveren van druk- en printdocumenten.

Duur en studiebelasting

Onze video’s zijn met zorg gemonteerd. Hierin leggen we in zo kort mogelijke tijd exact uit wat je moet weten. Echter om je deze technieken volledig eigen te maken zul je met al het geleerde moeten experimenteren en oefenen. Hiervoor kun je ofwel ons downloadbaar materiaal of eigen materiaal gebruiken. Houd rekening met een minimale studiebelasting van drie keer de videoduur.

Doelgroep van dit leertraject 

De cursus is bestemd voor een ieder die wil leren print- en drukwerk-publicaties als flyers, folders en boeken te lay-outen en vorm te geven. Denk aan vormgevers en communicatiemedewerkers. Naast de publicatie in InDesign, wil je ook afbeeldingen kunnen voorbereiden, retoucheren en manipuleren in Photoshop en leren hoe je vectorillustraties en -logo’s maakt in Illustrator.

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Wanneer je beschikt over een Mac dien je zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer. Stapwijz biedt deze software voor Windows gratis aan. 

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Voor dit leertraject is goede, algemene kennis en vaardigheden in computergebruik een vereiste. Je hoeft (nog) geen ervaring te hebben met een Adobe programma of ander opmaak-, fotobewerkingsprogramma of vectortekenpakket.

Inhoud en opbouw

Het leertraject "Allround DTP-er worden met Adobe" start met de DISC persoonljkheidsscan. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van één van onze adviseurs. Het advies geeft je een beter inzicht in de keuzes die je maakt en de gedragstijlen die hieraan ten grondslag liggen. 

Hierna vervolg je het leertraject met het volgen van verschillende modules, bestaande uit instructievideo’s verdeeld over hoofdstukken. Wij adviseren om de volgorde van de hoofdstukken en de video’s aan te houden aangezien latere video’s vaak teruggrijpen op geleerde kennis in eerder video’s.

Deze online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij je opleider. Je ontvangt op basis van je eindopdracht persoonlijke feedback, tips en advies voor verdieping over dit onderwerp. 
In het aanvullend lesmateriaal vind je veel praktische onderdelen die je nog verder helpen professioneel te leren ontwerpen met deze boeiende software pakketten.

Tijdens het gehele leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Mogelijkheid tot het stellen van vragen

Bij elke video bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Dus mocht je ergens absoluut niet uitkomen dan kan je daar je vragen stellen. De docent streeft ernaar deze binnen één tot twee werkdagen te beantwoorden.

Heb je tijdens het volgen van dit leertraject vragen, dan kun je die stellen aan de expert via mail: belinda@house-of-training.nl. Uiteraard kun je ook altijd terecht bij onze helpdesk. Stuur daarvoor een mail naar klantenservice@stapwijz.nl. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus en een eindopdracht.

Certificaat

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

HOBP® | 🗂 700+ online cursussen, audioboeken, media, assessments | 🇳🇱 Taal: Nederlands | 🗓 Abonnement: 12 maanden | 🎯Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching | 📲 24/7, PC, mobiel, tablet

Onbeperkt leren doe je beter met HOBP®

De zakelijke leeromgeving van HOBP heeft naast een unieke selectie van ruim 700 online trainingen ook een groot aanbod audioboeken, assessments en leerlijnen. Verder heb je direct toegang tot o.a. de Volkskrant, het Parool, het AD en HP/ deTijd. HOBP is daarmee Nederlands grootste aanbieder van online zakelijke leermiddelen. 

Door de unieke samenwerking tussen Springest en HOBP® heb je voor slechts €295,- per jaar direct, 12 maanden toegang tot het hele leeraanbod op HOBP®

Informatie over het HOBP® onbeperkt leren abonnement op Springest

 • Abonnement 1 jaar onbeperkt online leren incl. certificaat bij afronden van cursussen
 • Leermiddelen (700+): Online cursussen, audioboeken, (persoonlijkheids)testen, e-books en meer.
 • Online media zoals HP/de Tijd, het Parool, het AD, de Volkskrant en dagblad Trouw.
 • 15 Nederlandse topopleiders en mediapartners op 1 portal samen met hoogwaardige content.
 • Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching etc. 
 • Zakelijke toepassingen zoals uitgebreide gebruikers dashboards

Start direct met leren en geef je carrière een boost!

HOBP® is lid van de NRTO en CRKBO

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.