Projectleider Techniek Associate degree (deeltijd)

Niveau
Tijdsduur
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Deelname aan de experimenten is onder voorbehoud van goedkeuring van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Op deze website wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Ook kunt u uw contactgegevens achterlaten via iMailWrite('info.eng.dt','org','hanze.nl'); indien u hierover geïnformeerd wilt worden.

Flexibel en modulair studeren

De deeltijdopleiding Associate degree Projectleider Techniek is modulair van opzet en maakt deel uit van een landelijke pilot gericht op het flexibel aanbieden van deeltijdopleidingen in het hoger onderwijs. Hierdoor is een betere aansluiting mogelijk op de opleidingsbehoefte van een professional. Zo houden we in het onderwijsprogramma meer reke…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Projectuitvoer / Uitvoerder, Projectleider, Projectmedewerker, Projectmanagement en Projectmatig werken.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Deelname aan de experimenten is onder voorbehoud van goedkeuring van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Op deze website wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Ook kunt u uw contactgegevens achterlaten via iMailWrite('info.eng.dt','org','hanze.nl'); indien u hierover geïnformeerd wilt worden.

Flexibel en modulair studeren

De deeltijdopleiding Associate degree Projectleider Techniek is modulair van opzet en maakt deel uit van een landelijke pilot gericht op het flexibel aanbieden van deeltijdopleidingen in het hoger onderwijs. Hierdoor is een betere aansluiting mogelijk op de opleidingsbehoefte van een professional. Zo houden we in het onderwijsprogramma meer rekening met uw werkervaring, vaardigheden en persoonlijke situatie. De pilot geldt alleen voor studenten die vanaf 2017-2018 starten met de deeltijdopleiding Associate degree Projectleider Techniek of met één van de losse modules. Klik hier voor meer informatie.De deeltijdopleiding Associate degree Projectleider Techniek bestaat uit vier modules van ieder dertig studiepunten (EC’s) van ongeveer een half jaar. U bepaalt zelf hoe snel u het programma doorloopt. U kunt dus ook losse modules volgen. Zo bepaalt u uw eigen tempo en kunt u tussendoor pauzes inlassen. Behaalde punten blijven maximaal vijf jaar geldig. Als u alle modules heeft afgerond, behaalt u uw diploma.

Heeft u de juiste vooropleiding, werkt u op mbo+-niveau en heeft u minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring? Dan kunt u bij ons een assessment doen om te bepalen of we de studie kunnen verkorten of verlichten.

Doel

De Associate degree Projectleider Techniek leidt op tot:

  • (Junior/aankomend/assistent) projectleider van kleine en middelgrote projecten op technisch gebied
  • Maintenance engineer/werkvoorbereider/commercieel technicus in een technisch bedrijf
  • Meewerkend voorman/teamleider in een technisch bedrijf


Branches waarin behoefte aan professionals die deze opleiding hebben gevolgd:

  • Advies- en engineeringsbureaus
  • Energiecentrales en netwerkbedrijven
  • Installatietechniek
  • Metaalbedrijven
  • Technologische industrie

Inhoud

In het eerste jaar krijgt u een brede technische en bedrijfskundige basis, te vergelijken met de propedeuse van onze andere deeltijd bacheloropleidingen. Tijdens het tweede jaar leert u alles over projectmanagement en volgt u specifieke modules gericht op de branche waarin u werkzaam bent. U kunt kiezen uit de volgende specialisaties:

  • Energietransitie (Elektrotechniek / Werktuigbouwkunde)
  • Duurzaam Ondernemen (Technische Bedrijfskunde)

Programma

Doelgroep

Technische professionals met relevante werkervaring, die willen doorgroeien naar een leidinggevende functie, bijvoorbeeld als aankomend projectleider, werkvoorbereider of commercieel technicus. Communicatief vaardige en sociale doeners, die van aanpakken weten en opbloeien in een dynamische en afwisselende omgeving. Professionals die overzicht houden, rustig blijven in iedere situatie en op natuurlijke wijze de leiding nemen.

Instroomniveau

Havodiploma:Profiel Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid (met natuurkunde of natuur, leven en technologie), Economie & Maatschappij (met natuurkunde).Vwo-diploma: Profiel Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid (met natuurkunde of natuur, leven en technologie), Economie & Maatschappij (met natuurkunde).Mbo-niveau 4-diploma:Voor studenten uit de mbo-domeinen anders dan de technische domeinen gelden aanvullende eisen: wiskunde B en natuurkunde21+ regeling:Studenten boven de 21 jaar zonder de juiste vooropleiding kunnen een toelatingsonderzoek doen waarin hun kennis van wiskunde, Nederlands en natuurkunde wordt getoetst. Voor informatie over de toelatingstoetsen zie www.toelatingstoetsen.nl Meer weten? Neem contact op met het secretariaat Deeltijd Engineering via (050) 595 4571 of a.t.vinhuizen-woudstra@pl.hanze.nl. Wiskunde opfrissen?Voor aankomende studenten die hun kennis van wiskunde en/of natuurkunde willen opfrissen, bieden we in het voorjaar een instroomcursus van 9 lesavonden aan. Meer informatie:Secretariaat: Hilda BorchertsTelefoon: (050) 595 4678E-mail: iMailWrite('h.a.t.borcherts','pl','hanze.nl');De Instroomcursus Wiskunde en Natuurkunde voor hbo-Engineering wordt ook aangeboden als zelfstudiecursus via de LOI. Hiermee kan op elk gewenst moment worden gestart. Aanmelden kan hier

Overigedata

De deeltijd (avond) opleiding start ieder jaar per 1 september. De afstandsvariant start, behalve per 1 september, ook per 1 november (alleen bij voldoende deelname) , 1 februari en 1 april (alleen bij voldoende deelname).

Tijden

Maandag- en donderdagavond van 18:00 tot 22:00 uur en incidenteel op andere momenten. Voor de afstandsvariant gelden na de startdag twee verplichte contactdagen per studiejaar.

Duur

Gemiddeld een halfjaar per module, totale duur minimaal 2 jaar.

Tijdsinvestering

De studielast is ongeveer 20 tot 25 uur per week, waarvan 8 college-uren per week, bij een studietempo van één module per half jaar.

ECTScredits

30 EC per module, 120 voor de hele opleiding

Prijs

Een module kost € 3.250. Als u niet eerder een diploma heeft behaald in het hoger onderwijs, ontvangt u van de overheid per module een voucher van € 1.250. Gemiddeld € 600,- voor studieboeken en overige studiematerialenIndien u in aanmerking wilt komen voor een REWIC-HWTK certificaat of – diploma, dan moet u rekening houden met gemiddeld € 600,- voor eindbeoordeling en certificering door REWIC.Experiment VraagfinancieringDe Hanzehogeschool neemt met deze opleiding deel aan het experiment vraagfinanciering van de Rijksoverheid. U hoeft dan niet de hele opleiding te volgen, maar kunt ook kiezen voor 1 of meer losse modules. Per half jaar beslist u of u uw opleiding wilt voortzetten en of u losse modules wilt stapelen tot een diploma. Heeft u nog niet eerder een bachelors- of masterdiploma behaald? Dan kunt u een voucher krijgen van de overheid voor €1250,- korting op het collegegeld per module.Klik hier voor meer uitleg over het experiment vraagfinanciering.SubsidiemogelijkhedenWerkgevers kunnen verder subsidie aanvragen uit de subsidieregeling praktijkleren. Deze subsidie bedraagt maximaal € 2.700 per studiejaar. Klik hier voor meer informatieDaarnaast kan uw werkgever via diverse opleidingsfondsen een aanvullende subsidie aanvragen voor de opleiding. Zo vergoedt bijvoorbeeld het opleidingsfonds A+O Metalektro maximaal € 1.250 per module, met een maximum van vier modules. Klik op één van de onderstaande opleidingsfondsen om na te gaan of uw werkgever voor subsidie in aanmerking komt, of vraag het na bij uw werkgever. OOM (Opleidingsfonds Metaalbewerking)OTIB (Opleidingsfonds Installatiebranche)A+O Metalektro (Opleidingsfonds FME, Technologische Industrie)Belastingvoordeel voor uzelfAls u werken en leren combineert, is het vaak mogelijk om een deel van uw studiekosten via de Belastingdienst terug te krijgen. U heeft recht op deze regeling als u niet in aanmerking komt voor studiefinanciering of een tegemoetkoming. Tot de aftrekbare scholingskosten behoren uitsluitend studie- en opleidingskosten die direct samenhangen met het volgen van een opleiding, zoals collegegeld en studieboeken. Klik hier voor meer informatie. Levenlangleren kredietWilt u een opleiding gaan volgen, maar heeft u geen recht (meer) op studiefinanciering? Vanaf het studiejaar 2017-2018 kunt u onder bepaalde voorwaarden geld lenen om collegegeld of lesgeld te betalen. Dit heet het ‘levenlanglerenkrediet’. De regeling gaat in vanaf 1 september 2017. Klik hier voor meer informatie.

Locatie

Groningen of op afstand.

Afronding

Per module ontvangt u een certificaat. Heeft u alle vier modules afgerond, dan ontvangt u het geaccrediteerde diploma Associate degree Projectleider Techniek .

Vervolgofverdieping

Afhankelijk van de gekozen specialisatie tijdens deze opleiding kunt u doorstromen naar de hoofdfase van de Bachelor deeltijdopleidingen Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde.

Bijzonderheden

Deze opleiding doet mee aan het OCW-experiment leeruitkomsten, gericht op het flexibiliseren van het deeltijdonderwijs. Dit experiment loopt van 1 juli 2016 t/m 30 juni 2022.PraktijkgerichtheidBinnen deze praktijkgerichte opleiding wordt de opgedane kennis meteen toegepast in de praktijk. Om deze opleiding te kunnen volgen, is het dan ook essentieel om over een relevante werkplek in een technische omgeving te beschikken voor het uitvoeren van de praktijkopdrachten. Werk/stageU dient middels een werkgeversverklaring te kunnen aantonen op jaarbasis tenminste 504 uren in een geschikte technische omgeving te hebben gewerkt, minimaal op mbo 4-niveau. De studieloopbaanbegeleider bepaalt of de werkplek aan de eisen voldoet. Is dat niet het geval, dan zult u een passende stageplek moeten zoeken, voor minimaal 504 uren per studiejaar.Trainers/docentenDe docenten zijn didactisch geschoold en hebben relevante werkervaring. Daarnaast worden (gast)colleges verzorgd door docenten afkomstig van toonaangevende techniekbedrijven uit de regio.Studiekeuzecheck en aanmeldingDe intakeprocedure voor de opleiding is momenteel in ontwikkeling naar de nieuwe situatie van flexibel en modulair studeren. Voor meer informatie over de nieuwe intakeprocedure kunt u contact met ons opnemen. Losse module(s) volgenMist u in uw werk net die kennis over een onderwerp en wilt u zich daarover bijscholen zonder meteen een volledige studie te moeten volgen? Dan kunt ook de modules ook los volgen. De modules van de Hanzehogeschool Groningen zijn onderdeel van een wettelijk erkende hbo-opleiding. Na het afronden van de module ontvangt u een bewijs van deelname. Indien u de toetsen behorende bij deze module met een voldoende resultaat afsluit, ontvangt u een certificaat. De kwaliteit van het onderwijs dat de Hanzehogeschool biedt, wordt gegarandeerd door keurmerken van officiële instanties. InschrijvenInschrijven voor Projectleider Techniek (Associate degree) kan via: www.hanze.studielink.nl. Nadat wij uw aanmelding via Studielink bevestigd hebben gekregen, vragen wij u nog nadere informatie om te checken of u aan alle toelatingsvoorwaarden voldoet. Let op: inschrijven kan alleen met een DigiD. Deze kunt u aanvragen via www.digid.nl. SamenwerkingDe deeltijdopleiding Associate degree Projectleider Techniek is tot stand gekomen in samenwerking met diverse brancheorganisaties, opleidingsfondsen, stichtingen en bedrijven. Zij geven feedback en fungeren als klankbord voor de opleiding.UNETO-VNI, werkgeversorganisatie.FME-CWM, vereniging van ondernemers in de technologische industrieKoninklijke Metaalunie, ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaalOTIB, het opleidingsfonds voor de Technische Installatiebedrijven OOM, Opleiding, ontwikkeling, metaalbewerkingArbeidsmarkt en Ontwikkeling Metalelektro A+OStichting Engineering NoordStichting AOT NoordStichting Energy ValleyRechten en plichtenInformatie over de opleidingsinhoud en/of het onderwijs- en examenreglement, kunt u bij de opleiding opvragen. De rechten en plichten die voor u als student gelden zijn opgenomen in het zogeheten Studentenstatuut.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met HanzePro, Hanzehogeschool Groningen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.