Positieve Psychologie, Masterclass Positief opvoeden

Tijdsduur
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Een peuter die een driftbui krijgt, strijd als de I-pad weggelegd moet worden, natte gymkleren die in de tas blijven liggen, een puber die haar huiswerk blijft uitstellen, of op de bank blijft hangen… Hoe lief en leuk we onze kinderen ook vinden, geen enkele ouder of opvoeder ontkomt aan momenten waarop we soms gillend willen weglopen, twijfelen doe ik het wel goed, hoe krijg ik het allemaal georganiseerd…
In de masterclass positief opvoeden wordt volgens de methodiek triple p (positive parenting programme) vaardigheden aangereikt waarbij zelfregulatie het leidend principe is. Zelfregulatie moet ertoe leiden dat ouders of opvoeders zich competent voelen en op hun eigen kompas kunn…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Opvoeding, Positieve Psychologie, Psychologie, Motiveren en NLP.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Een peuter die een driftbui krijgt, strijd als de I-pad weggelegd moet worden, natte gymkleren die in de tas blijven liggen, een puber die haar huiswerk blijft uitstellen, of op de bank blijft hangen… Hoe lief en leuk we onze kinderen ook vinden, geen enkele ouder of opvoeder ontkomt aan momenten waarop we soms gillend willen weglopen, twijfelen doe ik het wel goed, hoe krijg ik het allemaal georganiseerd…
In de masterclass positief opvoeden wordt volgens de methodiek triple p (positive parenting programme) vaardigheden aangereikt waarbij zelfregulatie het leidend principe is. Zelfregulatie moet ertoe leiden dat ouders of opvoeders zich competent voelen en op hun eigen kompas kunnen varen. De zelfregulatie omvat de volgende aspecten:Zelfredzaamheid, Persoonlijke effectiviteit, Zelf leiding kunnen geven, Zelfsturing en Problemen oplossen

In de eerste bijeenkomst wordt er stilgestaan bij de gedragingen die passend zijn bij de verschillende ontwikkelingsniveaus die kinderen van 0-12 doormaken. Vanuit de visie van positief opvoeden wordt er informatie gegeven hoe u met kinderen een positieve band kan opbouwen. Hoe kan je gewenst gedrag bij een kind positief stimuleren, nieuwe vaardigheden en gedrag aanleren en wat is daarvoor nodig? In deze bijeenkomst worden uw vaardigheden aangereikt en gaat u ervaren hoe dat werkt.

In de tweede bijeenkomst gaan we kijken naar ongewenst gedrag en hoe kan je op een positieve manier daar mee omgaan. Vervolgens sluiten we deze avond af door de focus te leggen op het omgaan van emoties van het jonge kind en hoe u uw kind daarin kan begeleiden.

In de derde bijeenkomst ligt de nadruk op de puberleeftijd/jongvolwassene, 12 tot 19 jaar. Welke ontwikkelingsopgaven hebben zij en hoe kun je als ouder en of opvoeder dit begeleiden? Autonomie is in deze leeftijdsfase best pittig voor deze jongeren, wat kunnen wij als ouders/opvoeders daarvan leren op een positieve manier? Het emotioneel welbevinden van jongeren schiet regelmatig alle kanten op. We schenken daar expliciet de aandacht aan en uw krijgt wederom hier handvatten in aangereikt. Nieuwsgierig geworden, graag aan de slag willen, anderen willen ontmoeten hoe zij dit aanpakken op een positieve manier?

De positieve psychologie heeft zeker geen pasklaar antwoord op alle vragen maar biedt wel handvatten en aanknopingspunten om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over dagelijkse zaken, gezondheid en gedrag.

Doel

  • U leert de positieve psychologie en enkele bijbehorende interventies kennen;
  • U leert welke interventies voor individuen en groepen al toegepast worden en wat daarvan de resultaten zijn;
  • U denkt na over een ontwerp voor een interventie voor uw eigen dagelijkse (werk)praktijk;
  • U wisselt met andere professionals kennis en ervaringen uit via de digitale leeromgeving.
  • U krijgt een overzicht van recente literatuur en websites met interessante informatie over de positieve psychologie zodat u ook na de leergang verder kunt studeren;
  • U vergroot uw professionele netwerk, de leergang brengt u in contact met docenten en studenten uit verschillende profit en non-profit organisaties die uw belangstelling voor deze interessante stroming delen.

Programma en Opbouw

In deze masterclass besteden we 3 avonden aan het bespreken van interventies die bedoeld zijn om te ontdekken wanneer kinderen en jongeren floreren (op hun best zijn) en hoe we de kans op het vergroten van hun welzijn/welbevinden kunnen vergroten. Filmpjes, verhalen en voorbeelden worden afgewisseld met een toelichting op de theorie waarop ze gebaseerd zijn. De onderwerpen die we bespreken zijn afkomstig uit werk en ook uit uw dagelijks leven (en dat van uw collega’s en gezinsleden). Elke avond bestaat uit twee presentaties/delen afgewisseld met een korte koffiepauze.

Docent

Jacqueline Veenema

Doelgroep

De aangeboden masterclasses zijn bestemd voor professionals met hbo werk- en denkniveau, die kennis en vaardigheden op het gebied van de toegepaste, positieve psychologie willen vergroten. We verwachten van deelnemers dat ze actief deelnemen aan de bijeenkomsten en bereid zijn ervaringen en best-practices te delen via de besloten digitale leeromgeving.

Startdata

15-09-2020

Overige data

29 september en 27 oktober *

*Deze masterclass gaat alléén door als we weer fysiek onderwijs aan kunnen bieden. Indien dat niet mogelijk is, zal de masterclass worden verplaatst naar een later moment.

Tijden

18.30 tot 21.00 uur

Duur

Doorlooptijd modules: 10 weken (3 lesavonden, aansluitend 4 weken om de opdrachten af te ronden)

Tijdsinvestering

50 uur, inclusief bijeenkomsten, alle opdrachten en bestuderen van literatuur.

Prijs

€ 395,- (inclusief cursusarrangement*)

Bijkomende literatuurkosten: eigen keuze

*Cursusarrangement: koffie en thee, gebruik van de digitale leeromgeving met lesmateriaal en opnames van de lessen. Gratis wifi tijdens de lessen.

Locatie

Groningen

Aantal deelnemers

Minimaal 15 deelnemers

Afronding

Als u met succes de masterclass heeft afgerond ontvangt u een certificaat. Geen tijd voor opdrachten en voorbereiding maar wel actief aanwezig bij de lessen? Ook dan bent u van harte welkom en ontvangt u na afloop een bewijs van deelname.

Vervolg of verdieping

Overige masterclasses van de leergang positieve psychologie

Bijzonderheden

Twee weken voor aanvang wordt gekeken of er voldoende deelnemers zijn om van start te kunnen gaan met deze masterclass.

Tijdige toegang tot de digitale leeromgeving kan gegeven worden bij aanmelding tot uiterlijk 10 werkdagen voor de startdatum.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.