Master Physician Assistant

Niveau
Tijdsduur
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven.

Uitgebreid

De master Physician Assistant is een duale opleiding. Dat wil zeggen dat u door het volgen van de lessen gedegen medische basiskennis opbouwt en daarnaast voor een belangrijk deel in de praktijk van uw eigen organisatie kennis opdoet. Praktijkopdrachten worden aan uw werk gekoppeld. Verder zorgt de wisselwerking tussen studie en praktijk ervoor, dat u een individueel traject volgt. U ontwikkelt die competenties die u nodig heeft voor uw werk.

De theorie van de medische vakken wordt aangeboden in de vorm van colleges, gevolgd door onderwijsbijeenkomsten in kleinere werkgroepen. De colleges worden gegeven door medisch specialisten die hun eigen werkkring buiten de opleiding hebben…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven.

Uitgebreid

De master Physician Assistant is een duale opleiding. Dat wil zeggen dat u door het volgen van de lessen gedegen medische basiskennis opbouwt en daarnaast voor een belangrijk deel in de praktijk van uw eigen organisatie kennis opdoet. Praktijkopdrachten worden aan uw werk gekoppeld. Verder zorgt de wisselwerking tussen studie en praktijk ervoor, dat u een individueel traject volgt. U ontwikkelt die competenties die u nodig heeft voor uw werk.

De theorie van de medische vakken wordt aangeboden in de vorm van colleges, gevolgd door onderwijsbijeenkomsten in kleinere werkgroepen. De colleges worden gegeven door medisch specialisten die hun eigen werkkring buiten de opleiding hebben. Ook vaardigheden worden in kleine werkgroepen getraind.
Elke medische module sluit u af met een proeve van bekwaamheid, die bestaat uit het voeren van een consult en het schrijven van een casestudy en verslagen.
Naast deze medische vakken leert u hoe u onderzoek moet doen en hoe u vernieuwingen binnen uw organisatie kunt doorvoeren.
Verder is het de bedoeling dat er in het eerste en tweede jaar twee stages van een aantal weken worden gevolgd in een ander specialisme dan waarin u werkt. Hierdoor wordt u in de gelegenheid gesteld om ook over patiëntproblemen buiten het eigen specialisme te leren.
Iedere cursist krijgt tijdens de studie een coach toegewezen. Deze coach komt regelmatig op bezoek op de werkplek en geeft in overleg met de leermeester het uiteindelijke cijfer voor het praktijkgedeelte van de opleiding. Zelf houdt u een portfolio bij waarin de ontwikkeling van uw competenties te zien is, zodat evaluatie mogelijk wordt.
Naast het onderwijs volgt u in de klinische praktijk een individueel opleidingstraject. Dit opleidingstraject wordt ingericht via zogeheten Entrustable Professional Activities (EPA). EPA’s zijn beroepsgerichte activiteiten die een Physician Assistant na diplomering kan en mag uitvoeren. Vanuit de opleiding worden 5 generieke EPA’s (GEPA’s) opgelegd en vanuit de leerpraktijk worden 6-8 specialistische EPA’s (SEPA’s) geformuleerd.

De GEPA’s beschrijven generieke competenties. Deze dienen te worden uitgevoerd op het niveau van begeleide zelfstandigheid, dat wil zeggen onder supervisie van een medisch specialist/ huisarts.

Voor het behalen van de GEPA’s dient de cursist zowel in studiejaar 1 twee stages te lopen á 140 uur, alsook in studiejaar 2. De cursisten die hun praktijkopleiding volgen in een ziekenhuis moeten in ieder geval 1 stage lopen in een huisartsenpraktijk.

Cursisten in opleiding in een huisartsenpraktijk zullen alle vier de stages in het ziekenhuis moeten afronden.

Daarnaast dienen studenten de 6-8 specialistische EPA’s (SEPA) tijdens de opleiding te behalen. Deze SEPA’s worden afgerond door bekwaamheidsverklaringen. De bekwaamverklaringen zijn bewijzen van kunnen, waarmee wordt aangetoond dat de cursist na diplomering op zelfstandige wijze medische taken bekwaam uit.

Het curriculum 2016-2019 vindt u hier.

Doelgroep

ToelatingseisenU heeft een HBO-bacheloropleiding of een gelijkwaardige paramedische of verpleegkundige opleiding in de gezondheidszorg.U heeft minimaal twee jaar relevante praktijkervaring in de patiëntenzorg.U bent geregistreerd in een relevant register (indien van toepassing).U beschikt over een arbeidsleerovereenkomst (binnen een relevant dienstverband van minimaal 32 uur/week en een medisch specialist/huisarts is bereid als leermeester op te treden.

Instroomniveau

Wanneer u geen HBO-opleiding heeft maar wel een diploma operatie-assistent of anesthesiemedewerker of inservice-A, kunt u in aanmerking komen voor een assessment. Ook dan geldt de eis van twee jaar werkervaring. De kosten hiervoor zijn voor uzelf dan wel de werkgever.

Overigedata

De opleiding begint ieder jaar in september.Tijdens de opleiding heeft u iedere woensdag les op locatie Meerwold in Groningen.

Tijden

De lesdagen starten in de ochtend en kunnen tot in de avond duren.

Duur

De opleiding is een duale opleiding die 2,5 jaar duurt.

Tijdsinvestering

Uitgaande van een leerarbeidsovereenkomst van 32 uur/week, wordt 1 dag besteed aan het volgen van onderwijs bij de opleiding en leert u 3 dagen per week in de klinische praktijk. Daarnaast moet u nog uitgaan van circa 10-15 uur zelfstudie per week. De opleiding gaat ervan uit dat u tijdens de nominale opleidingsduur boven formatie wordt opgeleid.

ECTScredits

150 EC

Prijs

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld. Kijk voor de meest actuele informatie op Hanze.nl/collegegeldDe opleiding wordt gesubsidieerd door het ministerie van VWS en OCW: De werkgever ontvangt salariscompensatie van € 22.500 per student per jaar en de leermeester ontvangt een bedrag van € 3.600 per jaar.Studenten die al eerder een master in de gezondheidszorg hebben afgerond, komen niet in aanmerking voor deze bekostiging en betalen bovendien het instellingscollegegeld.

Locatie

Meerwold, Laan Corpus den Hoorn 300, Groningen. De ingang Hanzehogeschool Professionals en bedrijven bevindt zich links naast het Hampshire hotel.

Aantaldeelnemers

Ongeveer 20 studenten per jaar

Afronding

Als u de opleiding hebt afgerond, bent u Master Physician Assistant.

Vervolgofverdieping

Nascholing wordt aangeboden.

Bijzonderheden

Bij interesse tot het volgen van de opleiding dient u een toelatingsverzoek, bestaande uit een korte motivatie waarom u de opleiding wilt volgen, vergezeld van een recent curriculum vitae, te richten aan de toelatingscommissie MPA via iMailWrite('mpa','org','hanze.nl');. Op het moment dat zij een positief toelatingsbesluit afgeeft, maakt een intakegesprek onderdeel uit van de aanmeldingsprocedure. Tijdens een bezoek aan uw praktijkopleidingsplaats bespreken we met u, uw beoogde leermeester en de organisatie, de kansen en bedreigingen voor een goed verloop van uw studie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met HanzePro, Hanzehogeschool Groningen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.