Human Resource Management Bachelor degree (deeltijd)

Niveau
Tijdsduur
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven.

Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/)

Bedrijven en instellingen functioneren pas echt optimaal als er een gezond evenwicht bestaat tussen de belangen van de organisatie en die van de medewerkers. De personeelsadviseur bewaakt dat evenwicht en behartigt de belangen van beide partijen. Maar ook arbeidsbemiddeling, re-integratie, loopbaan- en beroepskeuzeadvisering behoren tot het werkterrein van personeelsmanagement.

Bezit u de mensenkennis, het organisatievermogen en de kritische en doelgerichte instelling die nodig zin om het belangrijkste kapitaal van een bedrijf te beheren, dan beschikt u o…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven.

Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/)

Bedrijven en instellingen functioneren pas echt optimaal als er een gezond evenwicht bestaat tussen de belangen van de organisatie en die van de medewerkers. De personeelsadviseur bewaakt dat evenwicht en behartigt de belangen van beide partijen. Maar ook arbeidsbemiddeling, re-integratie, loopbaan- en beroepskeuzeadvisering behoren tot het werkterrein van personeelsmanagement.

Bezit u de mensenkennis, het organisatievermogen en de kritische en doelgerichte instelling die nodig zin om het belangrijkste kapitaal van een bedrijf te beheren, dan beschikt u over de essentiële eigenschappen die een personeelsadviseur moet hebben. U zult vaak te maken krijgen met verschillende, soms zelfs tegenstrijdige belangen. Dit vraagt om een open houding en goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Als bachelor Human Resource management hebt u een ruim werkterrein met veel mogelijkheden. U kunt werken op de afdeling Personeelszaken/HRM van bedrijven, instellingen en de overheid. Maar ook bij uitzendorganisaties, mobiliteits- en re-integratiebureaus, werkgevers- en werknemersorganisaties en bij de arbeidsvoorziening. U werkt altijd met mensen in een dynamische omgeving. Uw specialiteit is inzicht hebben in de ideale mix van sociale en zakelijke aspecten in de organisatie.

Doel

Na de deeltijdopleiding kunt u verder doorgroeien in uw vak.

Inhoud

In de opleiding krijgt u te maken met alle onderdelen uit het Human Resource Management en uit de bedrijfs- en organisatiekunde. Hierbij kiezen we primair de sociale invalshoek. De eerste anderhalf jaar vormen de propedeuse. Deze bestaat uit drie modulen, van ieder 20 weken. In de propedeuse legt u de basis voor alle kennis en competenties die u in het werkveld en in het vervolg van de opleiding nodig heeft. Via (praktijk)opdrachten leert u het werkveld en toekomstige beroepen kennen. Deze propedeuse komt volledig overeen met de propedeuse van de hbo HRM Associate Degree.
Na de propedeuse volgen vier modulen die u zelf kiest uit de volgende vijf mogelijkheden:

  • Strategische HRM
  • Leiderschap
  • Management & Organisatieverandering
  • Loopbaancoaching & Recruitment
  • Bedrijfskundig HRM


In deze modulen brengt u verdieping aan in een aantal werkterreinen van HRM. Daarnaast ontwikkelt u uw analytische vaardigheden en uw adviesvaardigheid. Elke module sluit u af met een action learning opdracht. Dit is een opdracht uit uw eigen praktijk. Dat betekent dat uw organisatie direct baat heeft bij deze opleiding. Een (beperkt) onderzoek maakt deel uit van deze opdracht. Wanneer uw eigen werkkring geen mogelijkheden biedt voor het uitvoeren van opdrachten zoekt u hiervoor een stageorganisatie.
Het vierde en laatste jaar van de opleiding doet u praktijkervaring op in een stage of relevante betaalde werkkring. Wanneer u tijdens de opleiding een relevante baan heeft, kunt u versneld afstuderen. De opleiding duurt in dat geval drieënhalf jaar.

Opbouw

Elk studiejaar is opgebouwd uit twee semesters die ieder 20 weken duren. De lesdag in de propedeuse is één dagdeel per week; op maandag van 13.00 uur ot 18.00 of van 18.00 uur tot 22.00 uur. In de hoofdfase is er ca 6 uur les per dag, op dinsdag vanaf 13.30 uur. In elk semester worden circa acht studieonderdelen aangeboden, variërend van hoor- en werkcolleges tot trainingen en intervisie.
De opleiding kent verschillende toetsvormen. Kennis wordt getoetst door middel van schriftelijke tentamens of opdrachten. Daarnaast zijn er proeven van bekwaamheid, presentaties en (reflectie)verslagen. Een deel van de opdrachten heeft betrekking op uw eigen werkomgeving. Wanneer u na de propedeuse vier modulen hebt afgerond voert u tot besluit een eindgesprek met twee examinatoren waarin u uw action learning opdrachten presenteert.
Er is speciale aandacht voor uw persoonlijke studie- en loopbaanontwikkeling. In kleine groepen werkt u aan uw studievaardigheid en uw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast wordt u individueel begeleid door een studiecoach. Dat betekent dat u goed wordt ondersteund en zo nodig bijgestuurd, zodat uw studie-efficiency hoog is. Die ondersteuning komt niet alleen van de docenten: ook bij uw medestudenten kunt u met vragen terecht en zij bij u. Daar leert u allebei wat van.

Hanze elektronische leeromgeving

Tijdens uw studie maakt u gebruik van de Hanze Elektronische Leeromgeving (Blackboard). Via deze omgeving heeft u toegang tot lesmateriaal en opdrachten en kunt u communiceren met de opleiding, docenten en uw medestudenten. U kunt uw opdrachten digitaal inleveren en studiemateriaal downloaden. Deze leeromgeving is overal via het internet te benaderen.

Doelgroep

Mensen die hun kennis en vaardigheden op het gebied van personeelsmanagement willen uitbreiden

Overigedata

De opleiding start jaarlijks in september.

Duur

Vierenhalf jaar. Met relevant werk is een versnelde route van drieënhalf jaar mogelijk. In sommige situaties, bijvoorbeeld bij veel vrijstelling op basis van een eerdere HBO-opleiding, zijn routes van tweeënhalf of drie jaar mogelijk. Voor u met de opleiding begint bekijken we samen met u uw situatie. Op basis daarvan wordt het studieplan opgesteld.

Prijs

Klik hier voor de collegegeld tarieven.

Bijzonderheden

StudiekeuzecheckZodra u zich heeft aangemeld via studielink ontvangt u een digitale portfolio dat door u moet worden ingevuld. Op basis van dit portfolio vindt een intakegesprek plaats. Dit gesprek heeft het karakter van een kennismaking met de opleiding. Op basis van uw werkzaamheden wordt alvast een inschatting gemaakt van de mogelijkheden om studeren met het werkplekleren te combineren (de versnelde leerroute).Voorlichting & proefcollegeVoor Human Resource Management zijn er voorlichtingsavonden en meeloopmogelijkheden. Voorlichting: voor de data van de voorlichtingen klik hier. De opleiding HRM verzorgt tevens een doorlopende voorlichting op dinsdag 12 juni van 17.00 – 18.30 uur in de Marie Kamphuisborg, Zernikeplein 23 te Groningen. Van 17.30 – 18.00 uur vindt een klassikale voorlichting plaats.Meeloopdagen: Meeloopdagen: de meeloopdagen vinden plaats op maandag 11 december 2017, maandag 5 maart 2018 en maandag 14 mei 2018. Voor het aanmelden klik hier.ToelatingstoetsVoldoet u niet aan de toelatingseisen en bent u 21 jaar of ouder? Dan kunt u een toelatingstoets afleggen. Dit kan op maandag 16 april 2018, maandag 25 juni 2018 en dinsdag 28 augustus 2018. Aanmelden via: iMailWrite('hrmdeeltijd','org','hanze.nl');.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met HanzePro, Hanzehogeschool Groningen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.