Data Science

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Data Science

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeZernike Campus
12 sep. 2023 tot 8 mei. 2024

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Het vakgebied Data Science

Vandaag de dag is de waarde van data revolutionair in de moderne digitale economie. De statistische methoden en het ontdekken van patronen in grote datasets hebben een grote rol in het ontdekken van verborgen informatie en onbekende relaties tussen data. Op basis van deze nieuwe informatie kunnen bedrijven en organisaties met behulp van Data Science innoveren. Denk hierbij aan het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten, managementinformatie en het verhogen van dienstverlening voor de klant. Moderne organisaties zijn bezig om hun organisatie te transformeren naar een data gedreven organisatie om de business en operationele processen te optimaliseren.…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Data Science, Databases, Big Data, Datavisualisatie en Data Analyse.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Het vakgebied Data Science

Vandaag de dag is de waarde van data revolutionair in de moderne digitale economie. De statistische methoden en het ontdekken van patronen in grote datasets hebben een grote rol in het ontdekken van verborgen informatie en onbekende relaties tussen data. Op basis van deze nieuwe informatie kunnen bedrijven en organisaties met behulp van Data Science innoveren. Denk hierbij aan het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten, managementinformatie en het verhogen van dienstverlening voor de klant. Moderne organisaties zijn bezig om hun organisatie te transformeren naar een data gedreven organisatie om de business en operationele processen te optimaliseren. Deze verandering vraagt om een type medewerker met kennis van data intensieve technologieën. Deze rol wordt gedefinieerd als de Data Scientist. Deze rol wordt in het onderzoek van het Horizon 2020 Edison Project als volgt omschreven:

De Data Scientist vindt en interpreteert data, management grote hoeveelheden data en voegt deze data samen. De Data Scientist zorgt voor consistente data en creëert visualisaties om anderen te helpen om de data te begrijpen. Daarnaast bouwt hij/zij wiskundige modellen, presenteert en communiceert data inzichten en bevindingen aan specialisten en collega’s. Daarnaast adviseert een Data Scientist natuurlijk over oplossingen om de data toe te passen.

Inhoud

De opleiding Data Science is een uitgelezen kans voor professionals om opgeleid te worden tot data scientist. De vakken uit deze unieke en technische opleiding worden verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede aangevuld en versterkt door experts van andere kennisinstellingen/bedrijven.

Programma

Om het vakgebied echt eigen te maken word je middels hoor-, werken gastcolleges al het nodige over de verschillende facetten van Data Science bijgebracht. Naast databases, statistiek en programmeren worden ook de juridische en ethische aspecten die van belang zijn behandeld.

Talko Dijkhuis, MSc, werkzaam bij de Hanzehogeschool Groningen en is hoofddocent van de opleiding Data Science.

Planning

Kick-off: Business Model Canvas - 12 september 2023

Module 1: Databases - 19, 26 september en 3 oktober 2023

Module 2: Data Visualisation - 10, 17 en 31 oktober 2023

Module 3: Descriptive Statistics - 7, 14 en 21 november 2023

Module 4: Data Mining - 28 november, 5 en 12 december 2023

Module 5: Python -  19 december 2023, 9 en 16 januari 2024

Module 6: Data Preparation/ pre-processing - 23, 30 januari en 6 februari 2024

Module 7: Predictive Analysis/ forecasting - 13, 27 februari en 5 maart 2024

Module 8: Machine Learning - 12, 19 en 26 maart 2024

Module 9: Afsluitende opdracht - 2, 16 april en 7 mei 2024

Doelgroep

De opleiding Data Science is speciaal ontwikkeld voor professionals.

Instroomniveau

Om de opleiding succesvol af te sluiten wordt van je als deelnemer een bepaald kennisniveau verwacht. Voor de gehele opleiding gelden de volgende toelatingseisen:

  • Afgeronde HBO/WO opleiding
  • Basiskennis wiskunde en statistiek
  • Basiskennis databases
  • Basiskennis ICT-systemen

Startdata

12-09-2023

Tijden

9.00 – 17.00 uur

Duur

28 dagen/ 9 maanden

Tijdsinvestering

8 uur per week

Kosten

€8.450,- (vrij van BTW/ inclusief literatuur en catering)

Locatie

Zernike Campus

Bijzonderheden

De opleiding Data Science wordt aangeboden via IT Academy-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen.
Meer informatie en aanmelden via: https://www.itacademy.nl/opleidingen/data-science

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.