Data Science

Niveau
Tijdsduur
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Het vakgebied Data Sience

Vandaag de dag is de waarde van data revolutionair in de moderne digitale economie. De statistische methoden en het ontdekken van patronen in grote datasets hebben een grote rol in het ontdekken van verborgen informatie en onbekende relaties tussen data. Op basis van deze nieuwe informatie kunnen bedrijven en organisaties met behulp van Data Science innoveren. Denk hierbij aan het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten, managementinformatie en het verhogen van dienstverlening voor de klant. Moderne organisaties zijn bezig om hun organisatie te transformeren naar een data gedreven organisatie om de business en operationele processen te optimaliseren. …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Data Science, Python, Big Data, Data analyse en R Programmeren.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Het vakgebied Data Sience

Vandaag de dag is de waarde van data revolutionair in de moderne digitale economie. De statistische methoden en het ontdekken van patronen in grote datasets hebben een grote rol in het ontdekken van verborgen informatie en onbekende relaties tussen data. Op basis van deze nieuwe informatie kunnen bedrijven en organisaties met behulp van Data Science innoveren. Denk hierbij aan het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten, managementinformatie en het verhogen van dienstverlening voor de klant. Moderne organisaties zijn bezig om hun organisatie te transformeren naar een data gedreven organisatie om de business en operationele processen te optimaliseren. Deze verandering vraagt om een type medewerker met kennis van data intensieve technologieën. Deze rol wordt gedefinieerd als de Data Scientist. Deze rol wordt in het onderzoek van het Horizon 2020 Edison Project als volgt omschreven:

De Data Scientist vindt en interpreteert data, management grote hoeveelheden data en voegt deze data samen. De Data Scientist zorgt voor consistente data en creëert visualisaties om anderen te helpen om de data te begrijpen. Daarnaast bouwt hij/zij wiskundige modellen, presenteert en communiceert data inzichten en bevindingen aan specialisten en collega’s. Daarnaast adviseert een Data Scientist natuurlijk over oplossingen om de data toe te passen.

Inhoud

De opleiding Data Science is een uitgelezen kans voor professionals om opgeleid te worden tot data scientist. De vakken uit deze unieke en technische opleiding worden verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede aangevuld en versterkt door experts van andere kennisinstellingen/bedrijven.

Programma

Om het vakgebied echt eigen te maken word je middels hoor-, werken gastcolleges al het nodige over de verschillende facetten van Data Science bijgebracht. Naast databases, statistiek en programmeren worden ook de juridische en ethische aspecten die van belang zijn behandeld. Het programma is flexibel opgebouwd zodat je ook kunt gaan voor een keuzevariant van het programma die beter bij je ambities en ervaring past.

Fase
Kick-off: Design Thinking 14 september 2020
Module 1:Databases 21, 28 september en 5 oktober 2020
Module 2: Data Visualisation 19, 26 oktober en 2 november 2020
Module 3: Descriptive Statistics 9, 16 en 23 november 2020
Module 4: Data Mining 30 november, 7 en 14 december 2020
Module 5: Python 4, 11 en 18 januari 2021
Module 6: Data Preperation/ pre-processing 25 januari, 1 en 8 februari 2021
Module 7: Predictive Analysis/forecasting 15 februari, 1 en 8 maart 2021
Module 8: Machine Learning 15, 22 en 29 maart
Module 9: Afsluitende opdracht 12, 26 april en 17 mei 2021

Talko Dijkhuis, MSc, werkzaam bij de Hanzehogeschool Groningen en is hoofddocent van de opleiding Data Science.

Voor meer informatie kijk op
https://www.itacademy.nl/opleidingen/data-science

Doelgroep

De opleiding Data Science is speciaal ontwikkeld voor professionals.

Instroomniveau

Om de opleiding succesvol af te sluiten wordt van je als deelnemer een bepaald kennisniveau verwacht. Voor de gehele opleiding gelden de volgende toelatingseisen:

  • Afgeronde HBO/WO opleiding
  • Basiskennis wiskunde en statistiek
  • Basiskennis databases
  • Basiskennis ICT-systemen

Startdata

09-03-2020 | =VOL
14-09-2020

Tijden

9.00 – 17.00 uur

Duur

28 dagen/ 9 maanden

Tijdsinvestering

8 uur per week

Prijs

€8.450,- (vrij van BTW/ inclusief literatuur en catering)

Locatie

Hanzehogeschool Groningen, Meerwold, Laan Corpus den Hoorn 300

Bijzonderheden

De opleiding Data Science wordt aangeboden via IT Academy-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen.
Meer informatie en aanmelden via: https://www.itacademy.nl/opleidingen/data-science

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met HanzePro, Hanzehogeschool Groningen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.