Coaching voor praktijkbegeleiders 1, Voeding en Diëtetiek
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht de Hanze in Groningen.
Uitgebreid
Doel
Het doel van de cursus is inzicht verwerven in leerprocessen, leerstijlen en begeleidingsstijlen én deze inzichten toepassen in het coachen van stagiaires.
Inhoud
In het kader van competentiegericht leren staat de student centraal en bepaalt zelf, waar mogelijk, zijn of haar traject en leerdoelen. Dit vergt van docenten en praktijkbegeleiders een andere rol. De verschuiving van leermeester naar mentor of coach vraagt van begeleiders een andere houding en vaardigheden. De eerste stap daarin is bewustwording van deze vaardigheden.
In de beroepspraktijk van diëtisten wordt regelmatig een appel gedaan op coachingsvaardigheden. Deels bewust, deel onbewust zal je als praktijkbe…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht de Hanze in Groningen.
Uitgebreid
Doel
Het doel van de cursus is inzicht verwerven in leerprocessen,
leerstijlen en begeleidingsstijlen én deze inzichten toepassen in
het coachen van stagiaires.
Inhoud
In het kader van competentiegericht leren staat de student
centraal en bepaalt zelf, waar mogelijk, zijn of haar traject en
leerdoelen. Dit vergt van docenten en praktijkbegeleiders een
andere rol. De verschuiving van leermeester naar mentor of coach
vraagt van begeleiders een andere houding en vaardigheden. De
eerste stap daarin is bewustwording van deze vaardigheden.
In de beroepspraktijk van diëtisten wordt regelmatig een appel
gedaan op coachingsvaardigheden. Deels bewust, deel onbewust zal je
als praktijkbegeleider deze vaardigheden al toepassen tijdens het
begeleiden van de student.
Binnen deze cursus ga je aan de slag met onderwerpen die te maken
hebben met het thema coaching.
De inhoud van de cursus is praktijkgericht. Aan de hand van
oefeningen en eigen ervaringen met leerstijlen en
begeleidingsstijlen worden diverse coaching-thema’s en methodieken
behandeld en in een theoretisch kader geplaatst. Daarbij worden
gedurende de ochtend lastige begeleidingssituaties geconcretiseerd.
’s Middags wordt er geoefend met coaching-gesprekken in
samenwerking met een trainingsacteur.
Programma
Introductie en kennismaking
Visie op leren (ondersteunen bij doelgericht leren)
Begeleidingsstijlen
Leerstijlen
Coachen bij lastige gesprekssituaties
Trainers
Marianne van Dijk: Diëtist en docent aan de opleiding Voeding en
Diëtetiek
Mariam Janssen: Psycholoog, supervisor en docent aan de opleiding
Voeding en Diëtetiek
Doelgroep
Praktijkbegeleiders van de majorstages bij Voeding en Diëtetiek.
Startdata
13-09-2024 | (De groep die 1 maart start zit VOL! Je kunt je aanmelden voor de volgende startdatum op vrijdag 13 september 2024)
Tijden
09.30 – 16.30 uur
Duur
1 dag.
Tijdsinvestering
8 uren (inclusief voorbereidingsopdracht)
ETCS credits
Iedere deelnemer ontvangt aan het einde van de cursus een bewijs van deelname. Voor deze cursus, inclusief voorbereiding, zijn 8 studiebelastingspunten toegekend.
Kosten
De cursus is gratis voor degene die werkzaam is bij een stageadres van de opleiding Voeding en Diëtetiek van de Hanzehogeschool Groningen. Voor overige deelnemers kost de cursus 150 euro.
Locatie
Zernikeplein 7, 9747 AS Groningen
Aantal deelnemers
minimaal 8, maximaal 12
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.