Ad Sport - profiel Leefstijlcoach (parttime)

Niveau
Tijdsduur

Ad Sport - profiel Leefstijlcoach (parttime)

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

 Uitgebreid

Parttime? 
De Ad-Sport is dus parttime te volgen. U koopt losse modules in. Combineer de juiste modules die behoren bij de Leefstijlcoach en u studeert af met een hbo-diploma. Of kies een gewoon een paar losse modules of cursussen (uit het profiel van de Leefstijlcoach) die bij u interesse- of werk passen en ontvang hiervoor een heus hbo-certificaat.  

Leefstijlcoach 
Als leefstijlcoach bent u werkzaam op het gebied van sport en bewegen en aanverwante gezondheidsdomeinen. U leert sportieve leefstijlprogramma’s op maat samenstellen, uitvoeren en bijstellen, zowel op individueel- als op groepsniveau. De term ‘coach’ slaat op de primaire taak van u als professional: het coachen van …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leefstijlcoach, Sport, Sport, Coaching en Vitaliteit.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

 Uitgebreid

Parttime? 
De Ad-Sport is dus parttime te volgen. U koopt losse modules in. Combineer de juiste modules die behoren bij de Leefstijlcoach en u studeert af met een hbo-diploma. Of kies een gewoon een paar losse modules of cursussen (uit het profiel van de Leefstijlcoach) die bij u interesse- of werk passen en ontvang hiervoor een heus hbo-certificaat.  

Leefstijlcoach 
Als leefstijlcoach bent u werkzaam op het gebied van sport en bewegen en aanverwante gezondheidsdomeinen. U leert sportieve leefstijlprogramma’s op maat samenstellen, uitvoeren en bijstellen, zowel op individueel- als op groepsniveau. De term ‘coach’ slaat op de primaire taak van u als professional: het coachen van mensen naar een actieve en gezonde leefstijl. Kenmerkend hierbij is dat u beschikt over een initiatiefrijke, proactieve en ondernemende houding. 

Kiest u uiteindelijk om uw hbo-diploma te behalen dan doorloopt u altijd alle drie fases. 

Oriëntatiefase
In de oriëntatiefase leert u de ins en outs kennen van de sportwereld. U maakt actief kennis met verschillende perspectieven op de sportwereld en sorteert u voor op één van de vier profielen. U gaat aan de slag met zowel 'harde' management skills zoals financieel management en marketingmanagement, maar ook met 'softe' management skills zoals samenwerken en presenteren.  

Hoofdfase
In de hoofdfase kiest u de modules die specifiek bij één van de vier profielen en bouwt u verder aan uw professionele ontwikkeling binnen het door u gekozen profiel. 

Afstudeerfase
Voor de afstudeerfase kiest u een praktijkzetting in de richting van uw voorkeur. U kiest bijvoorbeeld voor een eigen onderneming waarbinnen u afstuderen centraal staat.   

Elke hierboven benoemde fase bestaat uit meerdere modules en ieder module weer uit verschillende cursussen. Voor sommige modules is een volgordelijkheid gewenst, maar in principe bent u vrij in uw keuze.

Topsportregeling 
Bent u topsporter en wilt u ook studeren, dan heeft het Instituut voor Sportstudies een unieke regeling voor gekwalificeerde topsporters. De regeling bestaat uit een tweetal onderdelen.  

Ten eerste is het mogelijk om studietempo, roostering en tentaminering aan te passen aan de intensieve trainingen en wedstrijden. Ook is er de mogelijkheid tot het krijgen van een topsportbeurs. 

Het tweede onderdeel betreft ondersteuning in sportbeoefening. Sinds het Instituut voor Sportstudies is gevestigd in het Willem-Alexander Sportcentrum is de sportaccommodatie voorzien van moderne faciliteiten. Krachtmetingen, bewegingsanalyses, spelpatronen voor teamsporten en prestatiediagnoses zijn daardoor mogelijk geworden in het Sports Field Lab.

Opbouw 
Als u een Ad-diploma wilt dan dient u in ieder geval de Ad-generieke modules te doorlopen die in ieder profiel hetzelfde zijn. Daarbovenop volgt u de Ad-specifieke modules uit het profiel Leefstijlcoach. 

Wanneer u niet voor een Ad-diploma gaat, maar puur uw professionele ontwikkeling als buursportcoach, dan kunt losse pakketten, modules of cursussen inkopen naar wens.

Klik in de tabel op de oranje koppen voor meer informatie over het betreffende studieonderdeel:

Ad-specifieke Leefstijlcoach modules:

Leefstijlcoach module 1 

1.1 Sportperformance 

1.2 Active Lifestyle 

Leefstijlcoach module 2
(1 keuze uit) 

2.1 Sporttechnisch kader 

2.2 Trainersdiploma                            Module 1 en 2 Oriëntatiefase

Leefstijlcoach module 3
(2 keuzes uit) 

3.1 Eventmanagement in de sport (basis) 

3.2 Sportmarketing basis 

3.3 Sportbusiness

Leefstijlcoach module 4 

4.1 Eventmanagement & Marketing communicatie Pro

4.2 Gezonde- en actieve leefomgeving                 Module 3 en 4 Hoofdfase

Ad-generieke Modules (voor alle profielen hetzelfde)  

1. ‘Perspectief op de sportwereld’ 

1.1 Sportwereld 

1.2 Financieel management in de sport

1.3 Sportorganisatie ontwikkeling 

1.4 Vitality@Work 

1.5 Sportethiek                                                  Module 1 Oriëntatiefase

2. ‘Persoonlijk talent’ 

2.1 Persoonlijk talentprogramma                         Module 2 Hoofdfase

3. Afstuderen’ 

3.1 Plan van Aanpak 

3.2 Beroepsproduct 

3.3 Beroepsprestatie 

3.4 Eindgesprek                                               Module 3 Afstudeerfase

Alle modules kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden. Starten met een module uit de oriëntatiefase is prettig maar niet essentieel. Uiteraard is het heel erg afhankelijk wat uw ‘beginsituatie’ is. Neem vooral contact op om uw keuze of voorkeur te overleggen. Wij voorzien u graag van advies. 

Uiteraard kunt u ook modules uit verschillende profielen combineren. 

Doelgroep

Sport professionals of topsporter met minimaal mbo-denkniveau 4 

Deze Ad-deeltijd is zeer geschikt voor mbo'ers, met een niveau 4 diploma op zak, die verder willen studeren in combineren met werken. Of voor hbo-ers die voortijdig zijn gestopt met hun opleiding. Deze Ad-parttime, of enkele modules ervan, is ook interessant voor topsporters, sportstaf, sportbeleidsmedewerkers en voor diegene die zich wil omscholen of switchen.    

Met de Associate degree Sport word je opgeleid als beweegprofessional voor functies bij een sportbond, (topsport)vereniging, onderwijs, Leisure markt, commerciële gezondheidscentra, GGD ’s, sport- en leefstijlcentra, paramedische instellingen of als ZZP’er. Je verstevigt je competenties binnen je huidige beroep. Maar het is ook mogelijk om nieuwe rollen en functies te vervullen.  

Instroomniveau

Sportprofessionals met minimaal mbo-denkniveau; mbo 4 of vergelijkbaar, 21+ instroomassessment in overleg mogelijk. 

Voor het volgen van een deel van de modules is het een voorwaarde dat je een eigen werk- of stageplek hebt in de sport- en beweeg sector of sociaal domein. 

Na aanmelding voor de opleiding krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. Dit intakegesprek is om te checken of je voldoet aan de gestelde toelatingseisen en of je eventuele vrijstellingen verdient. In dit gesprek komt ook je stage en/of werkplek aan bod.  

Startdata

Flexibel

Tijden

Flexibel, onderwijsmomenten afhankelijk van gemaakte keuzes 

Duur

Variabel, afhankelijk van gemaakte keuzes 

Tijdsinvestering

Variabel, afhankelijk van gemaakte keuzes maar in z’n algemeenheid kun je uitgaan van: 

  • Zelfstudie; thuis zelfstudie  50% 
  • Opdrachten; Thuis en/of werkveld 20%  
  • Opdrachten in de praktijk; werkveld 20% 
  • Intervisie; Instituut/docent 10% 

ETCS credits

Variabel

Kosten

Dit Leefstijlcoach-profiel is onderverdeeld in 7 modules: 

Leefstijlcoach module 1 (10 EC)

Oriëntatiefase -     €    825,00

Leefstijlcoach module 2 (5 EC)

Oriëntatiefase -     €    500,00

Leefstijlcoach module 3 (15 EC)

Oriëntatiefase -     € 1.130,00

Leefstijlcoach module 4 (15 EC)

Hoofdfase -           € 1.130,00

AD-generieke module 1 (35 EC)

Oriëntatiefase -     € 2.500,00

AD-generieke module 2 (10 EC)

Hoofdfase -          €    525,00

AD-generieke module 3 (30 EC)

Afstudeerfase -     € 2.100,00

Module kosten: 
De kosten per module zijn verschillend. Klik op de module voor meer informatie. 

Cursus kosten: 
Eén cursus parttime van 5 ECTS kost € 500,- (140 uur studiebelasting). Een cursus kan uit 5 of 10 ECTS bestaan. Klik op de desbetreffende cursus om de prijs te achterhalen. 

Kortingen: 
Als u pakketten afneemt dan zit de korting al in de prijs verdisconteerd. Als u een cursus bij ons afneemt krijgt u een kortingsbon voor een volgende te boeken cursus ter waarde van € 125,00. De korting op een module is afhankelijk van het aantal cursussen (€ 125,00 x ??). 

Locatie

Variabel

Bijzonderheden

Hoe financier ik mijn studie? Lees meer over financiële regelingen op de website HanzePro.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.