Ad Sport - parttime (4 profielen)

Niveau
Tijdsduur

Ad Sport - parttime (4 profielen)

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Parttime?
De Ad-Sport is dus parttime te volgen. U koopt losse modules in. Combineer de juiste modules en u studeert af met een Hbo-diploma voor één van de vier beroepen (leefstijlcoach, buurtsportcoach, top- en talentcoach of sportondernemer). Of kies een paar losse modules die bij u interesse- of werk passen en ontvang hiervoor een heus hbo-certificaat.

Klik op de oranje profielkoppen voor meer specifieke informatie over het betreffende profiel:

Buurtsportcoach 
In de functie van buurtsportcoach stimuleer je sporten en bewegen voor iedereen. Daarbij verbind je verschillende sectoren zoals onderwijs- en sportorganisaties in de wijk en zorg je voor effectief contact tussen ouders…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Sport, Sport, Gezondheid, Zwemonderwijzer en Beweegcoach.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Parttime?
De Ad-Sport is dus parttime te volgen. U koopt losse modules in. Combineer de juiste modules en u studeert af met een Hbo-diploma voor één van de vier beroepen (leefstijlcoach, buurtsportcoach, top- en talentcoach of sportondernemer). Of kies een paar losse modules die bij u interesse- of werk passen en ontvang hiervoor een heus hbo-certificaat.

Klik op de oranje profielkoppen voor meer specifieke informatie over het betreffende profiel:

Buurtsportcoach 
In de functie van buurtsportcoach stimuleer je sporten en bewegen voor iedereen. Daarbij verbind je verschillende sectoren zoals onderwijs- en sportorganisaties in de wijk en zorg je voor effectief contact tussen ouders en trainers/begeleiders. Je belangrijkste taken zijn organiseren, verbinden, coördineren, communiceren en uitvoeren van sportevenementen en activiteiten 

Leefstijlcoach 
Als leefstijlcoach ben je werkzaam op het gebied van sport en bewegen en aanverwante gezondheidsdomeinen. Je leert sportieve leefstijlprogramma’s op maat samenstellen, uitvoeren en bijstellen, zowel op individueel- als op groepsniveau. De term ‘coach’ slaat op de primaire taak van jou als professional: het coachen van mensen naar een actieve en gezonde leefstijl. Kenmerkend hierbij is dat je beschikt over een initiatiefrijke, proactieve en ondernemende houding 

Sportondernemer 
Als sportondernemer weet je in te spelen op kansen die zich voordoen. Vanuit trends en ontwikkelingen in de lokale, regionale of landelijke sportinfrastructuur kun je passende producten en/of diensten (laten) ontwikkelen en op de markt brengen. Hierbij onderhoud je een uitgebreid netwerk en werk je samen met organisaties uit andere sectoren zoals zorg, welzijn, onderwijs en het bedrijfsleven. Je kan een eigen sportonderneming opstarten maar ook in dienst zijn bij een werkgever. 

Topsport- en talentcoach 
In deze rol train en coach je topsporters en talenten passend bij de status of fase in hun sportloopbaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een sportbond, landelijk of regionaal topsportcentrum, een professionele sportploeg, als privétrainer of bij een (top)sportvereniging. Je zorgt voor afstemming van activiteiten rondom de trainingstrajecten en communiceert met belanghebbenden zoals ouders, bestuurders, sponsoren en media. Je bent een echte verbinder die goed kan samenwerken met verschillende partijen en sectoren. 


Kiest u ervoor om uiteindelijk uw Ad hbo-diploma te behalen dan doorloopt u altijd drie fases: 

Oriëntatiefase: 
In de oriëntatiefase leert u de ins en outs kennen van de sportwereld. U maakt actief kennis met verschillende perspectieven op de sportwereld (de Ad-generieke module 1) en sorteert u voor op èèn van de vier profielen (de Ad-specifiek modules 1). U gaat aan de slag met zowel 'harde' management skills zoals financieel management en marketingmanagement, maar ook met 'softe' management skills zoals samenwerken en presenteren. 

Hoofdfase: 
In de hoofdfase kiest u de Ad-specifieke modules 2 die bij èèn van de vier profielen horen en bouwt u verder aan uw professionele ontwikkeling (de Ad-generieke module 2) binnen het door u gekozen profiel. 

Afstudeerfase: 
Voor de afstudeerfase kiest u een praktijkzetting in de richting van uw voorkeur. U kiest bijvoorbeeld een praktische behoefte van uw werkgever waarbinnen u afstudeert centraal (de Ad-generieke module 3).

Elke hierboven benoemde fase bestaat uit meerdere modules en ieder module weer uit verschillende cursussen. Voor sommige modules is een volgordelijkheid gewenst, maar in principe bent u vrij in uw keuze.  

Klik op 1 van de 4 profielen voor meer specifieke informatie per profiel. 

Doelgroep

Sport professionals of topsporter met minimaal MBO-denkniveau 4. 

Deze Ad-deeltijd is zeer geschikt voor mbo’ers, met een niveau 4 diploma op zak, die verder willen studeren in combineren met werken. Of voor hbo’ers die voortijdig zijn gestopt met hun opleiding. Deze Ad-parttime, of enkele modules ervan, is ook interessant voor topsporters, sportstaf, sportbeleidsmedewerkers en voor diegene die zich wil omscholen of switchen.    

Met de Associate degree Sport word je opgeleid als beweegprofessional voor functies bij een sportbond, (topsport)vereniging, onderwijs, Leisure markt, commerciële gezondheidscentra, GGD ’s, sport- en leefstijlcentra, paramedische instellingen of als ZZP’er. Je verstevigt je competenties binnen je huidige beroep. Maar het is ook mogelijk om nieuwe rollen en functies te vervullen.  

Instroomniveau

Sport professionals met minimaal mbo-denkniveau; Mbo 4 of vergelijkbaar, 21+ instroomassessment in overleg mogelijk. 

Voor het volgen van een deel van de modules is het een voorwaarde dat je een eigen werk- of stageplek hebt in de sport- en beweeg sector of sociaal domein. 

Na aanmelding voor de opleiding krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. Dit intakegesprek is om te checken of je voldoet aan de gestelde toelatingseisen en of je eventuele vrijstellingen verdient. In dit gesprek komt ook je stage en/of werkplek aan bod.  

Startdata

Flexibel

Tijden

Flexibel, onderwijsmomenten afhankelijk van gemaakte keuzes 

Duur

Variabel, afhankelijk van gemaakte keuzes

Tijdsinvestering

Variabel, afhankelijk van gemaakte keuzes maar in z’n algemeenheid kun je uitgaan van: 

  • Zelfstudie; thuis zelfstudie  50% 
  • Opdrachten; Thuis en/of werkveld 20%  
  • Opdrachten in de praktijk; werkveld 20% 
  • Intervisie; Instituut/docent 10% 

ETCS credits

Variabel

Kosten

De 4 bovengenoemde profielen bestaan uit 7 of 8 modules. Kijk bij de desbetreffende modules voor de kosten.

  • Buurtportcoach
  • Leefstijlcoach
  • Sportondernemer
  • Topsport- en talentcoach

Module kosten: 
Kijk bij één van de 4 profielen voor de specifieke module- of cursusinformatie en prijzen.

Cursus kosten: 
Eén cursus parttime van 5 ECTS kost € 500,- (140 uur studiebelasting). Een cursus kan uit 5 of 10 ECTS bestaan. Klik op de desbetreffende cursus om te zien wat de kosten zijn. 

Kortingen: 
Als u modules afneemt dan zitten daar veelal meerdere cursussen in en is de korting al in de moduleprijs verdisconteerd. Als u een losse cursus bij ons afneemt krijgt u een kortingsbon voor een volgende te boeken cursus ter waarde van € 125,00. De korting op een module is afhankelijk van het aantal cursussen (€ 125,00 x ??). 

Locatie

Variabel

Bijzonderheden

Hoe financier ik mijn studie? Lees meer over financiële regelingen op de website HanzePro.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.