De Opleiding tot Denkadviseur 2023 (10 dagen). Roemrucht sinds 1984! Met Dr. Edu Feltmann | # opleiding adviseren advies adviseur adviesvaardigheden

Tijdsduur
Trainer
drs. J. C. F. Stevens
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

De Opleiding tot Denkadviseur 2023 (10 dagen). Roemrucht sinds 1984! Met Dr. Edu Feltmann | # opleiding adviseren advies adviseur adviesvaardigheden

GrasFabriek | Ontwikkeling van Betekenis
Logo van GrasFabriek | Ontwikkeling van Betekenis

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeLandgoed Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn (Midden-Nederland)
19 jan. 2023 tot 20 jan. 2023
Toon rooster
event 16 februari 2023, 10.00-20.00, Landgoed Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn (Midden-Nederland), Blok 2 van 5 - dag 1 van 2
event 17 februari 2023, 10.00-16.00, Landgoed Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn (Midden-Nederland), Blok 2 van 5 - dag 2 van 2
event 13 maart 2023, Landgoed Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn (Midden-Nederland), Blok 4 van 5 - dag 1 van 2
event 16 maart 2023, Landgoed Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn (Midden-Nederland), Blok 3 van 5 - dag 1 van 2
event 17 maart 2023, Landgoed Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn (Midden-Nederland), Blok 3 van 5 - dag 2 van 2
event 14 april 2023, Landgoed Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn (Midden-Nederland), Blok 4 van 5 - dag 2 van 2
event 11 mei 2023, Landgoed Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn (Midden-Nederland), Blok 5 van 5 - dag 1 van 2
event 12 mei 2023, Landgoed Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn (Midden-Nederland), Blok 5 van 5 - dag 2 van 2

Beschrijving

INTEGRAAL & TRANSFORMATIEF

De Opleiding tot Denkadviseur 2023:

[Roemrucht sinds 1984!!!]

Voor wie?

Deze Leergang Denkadviseren is er voor iedereen die weleens adviseert over problemen en vraagstukken in organisaties en die zich het gedachtegoed van denkadviseren eigen wil maken. De leergang werkt integraal en transformatief, volgens oud-deelnemers.

​In de Leergang Denkadviseren: De opleiding tot denkadviseur maak je je de attitude, de kennis en het vakmanschap van de denkadviseur eigen. Zo ga je in deze Leergang waarschijnlijk anders denken over wat ‘goed adviseren’ eigenlijk betekent! Deelnemers noemen de leergang kaderverruimend en een krachtige impuls aan de eigen authentieke profe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Adviesvaardigheden, Beïnvloeden, Consultancy, Gesprekstechnieken & Gespreksvaardigheden en Pitchen.

INTEGRAAL & TRANSFORMATIEF

De Opleiding tot Denkadviseur 2023:

[Roemrucht sinds 1984!!!]

Voor wie?

Deze Leergang Denkadviseren is er voor iedereen die weleens adviseert over problemen en vraagstukken in organisaties en die zich het gedachtegoed van denkadviseren eigen wil maken. De leergang werkt integraal en transformatief, volgens oud-deelnemers.

​In de Leergang Denkadviseren: De opleiding tot denkadviseur maak je je de attitude, de kennis en het vakmanschap van de denkadviseur eigen. Zo ga je in deze Leergang waarschijnlijk anders denken over wat ‘goed adviseren’ eigenlijk betekent! Deelnemers noemen de leergang kaderverruimend en een krachtige impuls aan de eigen authentieke professionaliteit. De kern van denkadviseren bestaat uit:

a. Belangeloos, aandachtig en gastvaardig kunnen zijn (attitude)

b. Specifieke verbale en mentale vaardigheden (kunde)

c. Inzicht hebben in het dominante denken en jargon in

    organisatieland (kennis)


​​​​​Deze drie dimensies vormen de inhoud van het leerproject.

Sub a: de houding

De houding en mentale vaardigheden van een denkadviseur zijn, t.o.v. de klant, bij voorkeur: belangeloos, aandachtig en verwonderd.

Een interventiekundige of denkadviseur heeft bijvoorbeeld:

 • Geen eigen belang bij een eventueel ‘resultaat’ voor de klant;

 • Geen oordeel of sympathie/antipathie voor de doelen, waarden, normen, gedragingen van de klant of diens organisatie.

 • Weinig tot geen behoefte aan waardering of bewondering door klanten of anderen, noch de behoefte om zelf steeds ‘succesvol’ te zijn.

 • De innerlijke rust tot niet-doen, tot afstand bewaren en aanwezig zijn zonder eigen prestatiedrang of andere eigen preoccupaties.

 • Een enkelvoudige, directe, ongebonden professionele werkrelatie met de klant, die zo kort duurt als strikt noodzakelijk is.

Hieraan wordt tijdens de leergang gewerkt via gerichte feedback en in zogenaamde ‘roddeloefeningen’. Dat zijn oefeningen waarin volgens een speciale methode en spelregels, niet-beoordelend wordt geroddeld over de vooronderstellingen en interpretaties in iemands ‘verhaal’, in aanwezigheid van deze verteller (deelnemer), zonder dat deze zich mag mengen in het gesprek van de roddelaars.

Sub b: het vakmanschap

Het vakmanschap van een denkadviseur toont zich als een combinatie van zes vaardigheden, die in diverse oefeningen worden getraind.

 1. Als belangeloze buitenstaander aandacht geven aan het denken van de klant, zonder zich met diens probleem of doel te identificeren of bemoeizuchtig te worden.

 2. Uit het verhaal van de klant kunnen afleiden welke interpretaties voor de klant 'vanzelfsprekend' zijn en in de weg zitten, en verschillende andere zienswijzen kunnen bedenken en eventueel aanbieden.

 3. In het gesprek met de klant dicht bij de taal van de klant blijven én taalkundig ‘uit de pas lopen’. Variëren van: alles nét éven ánders zeggen, tot en met radicaal anders dan de klant het ziet en zegt - en aldus, via dit spelen met taal, andere gedachten evoceren in het denken van de klant.

 4. Samen met de klant een denkadviescontract kunnen maken (niet: knecht worden!)

 5. Afwisselend op drie denknivo’s kunnen interveniëren : probleemoplossend, kaderverruimend en bewustzijn-ontwikkelend. (mono-, poly- en metaparadigmatisch)

 6. Tijdens het adviesgesprek de klant zo nodig helpen onthechten van diens oorspronkelijke (soms lang gekoesterde, vanzelfsprekend geworden) zienswijzen, zelfbeeld (zijnswijzen), waarden en gewoonten.

Sub c: de Kennis

De kennis die nodig is voor denkadviseren bestaat vooral uit mensenkennis en het kunnen herkennen van de eigenaardigheden van het discours van management.

De theorie hierover en over de praktijk en filosofie van denkadviseren, wordt aangeboden in enkele korte ‘lessen’ en via een bundel artikelen van de hand van de begeleiders.

Denkadviseren is vaak meer improvisatie dan een strenge professie. Het is vooral een open houding en een mentaliteit van aandacht, bescheidenheid en humor, plus een creatieve combinatie van begrip én verwondering over allerlei ‘gedoe’ in organisaties.

=======================

DATA, INVESTERING, LOCATIE

De Opleiding tot Denkadviseur 2023

Wanneer?

 • Blok 1:  19 en 20 januari 2023

 • Blok 2:  16 en 17 februari

 • Blok 3:  16 en 17 maart 

 • Blok 4:   13 en 14 april

 • Blok 5:  11 en 12 mei 2023

De Opleiding tot Denkadviseur duurt 10 dagen (5 periodieke blokjes van twee aaneengesloten dagen). De Opleiding wordt gegeven aan groepen van 5 tot 15 deelnemers, met open inschrijving en vooraf een individueel intakegesprek.

Je investering

 1. Deelname p.p.: € 4.600,= (excl. 21% BTW) ALL-IN, d.w.z.: inclusief verblijfskosten per deelnemer (incl. overnachting, ontbijt, lunch, middagsnack en driegangendiner met eerste drankje en aandeel in zaalhuur.

Waar?

Landgoed Drakenburg, Baarn. (=Midden-NL) [onder voorbehoud].

Docent-begeleiders​

Docent-begeleiders: drs. Jorrit Stevens en dr. Edu Feltmann. 

Inschrijven en deelnemen?

U kunt zich gemakkelijk en snel inschrijven door u aan te melden via Springest.nl of via DENKADVISEREN.NL Aan elke definitieve inschrijving gaat een individueel kennismakings- en intakegesprek vooraf met de docent-begeleider(s).

Wij zien er met plezier naar uit u in de De Opleiding tot Denkadviseur 2023 te verwelkomen!

​​

Wij zijn de enige aanbieder van opleidingen op het gebied van Denkadviseren. Sinds 1984!

DENKADVISEREN

Belangeloos, aandachtig & ontstroevend

 • Ontwikkel specifieke verbale en mentale vaardigheden als Denkadviseur
 • Ontwikkel een belangeloze, aandachtige en gastvaardige attitude
 • Krijg inzicht in het dominante denken en jargon in management & organisaties. 

Docent-begeleiders: Dr. Edu Feltmann, drs. Jorrit Stevens & drs. Arjan van Vembde.

_______

DENKADVISEREN & DENKADVISEREN.NL zijn geregistreerde handelsnamen van GrasFabriek B.V.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
drs. J. C. F. Stevens
drs. J. C. F. Stevens
(denk)adviseur & partner

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met GrasFabriek | Ontwikkeling van Betekenis, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.