PRINCE2® Practitioner incl examentraining [PRI2P]

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Global Knowledge Network Netherlands B.V.
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,0 Global Knowledge Network Netherlands B.V. heeft een gemiddelde beoordeling van 8,0 (uit 22 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Eindhoven (Evoluon Noord Brabantlaan 1)
18 sep. 2019 tot 20 sep. 2019
check_circle Startgarantie
Drachten (Amperelaan 1c)
9 okt. 2019 tot 11 okt. 2019
check_circle Startgarantie
Zoetermeer (Centrum West 21)
4 nov. 2019 tot 6 nov. 2019
Nieuwegein (Iepenhoeve 5)
9 dec. 2019 tot 11 dec. 2019
Nieuwegein (Iepenhoeve 5)
20 jan. 2020 tot 22 jan. 2020
Apeldoorn (Schalterdalweg 18 Beekbergen)
10 feb. 2020 tot 12 feb. 2020
Amsterdam (Kingsfordweg 43)
2 mrt. 2020 tot 4 mrt. 2020
Zoetermeer (Centrum West 21)
6 mei. 2020
Zwolle (ITPH, Grote Voort 291)
6 mei. 2020 tot 8 mei. 2020
Nieuwegein (Iepenhoeve 5)
8 jun. 2020 tot 10 jun. 2020

Beschrijving

OVERVIEW

Steeds meer activiteiten worden projectmatig georganiseerd. PRINCE2® is inmiddels uitgegroeid tot dé standaard best practice methode voor projectmatig werken. Steeds meer werkgevers vragen daarom naar certificering van projectleiders. Opdrachtgevers verwachten dat u inzicht heeft in projectmatig werken. Daarbij dient u bekend te zijn met de rollen in een projectorganisatie en de wijze waarop communicatielijnen worden georganiseerd. Verder wordt van u inzicht gevraagd in de wijze waarop werkzaamheden in de vorm van werkpakketten worden aangereikt en opgeleverd. Ook dient u bekend te zijn met de verschillende processen, controlemechanismen en rapportages die van belang zijn in uw werk…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: PRINCE2 Practitioner, PRINCE2, Planning & Planmatig werken, PRINCE2 Foundation en PRINCE2 Agile.

OVERVIEW

Steeds meer activiteiten worden projectmatig georganiseerd. PRINCE2® is inmiddels uitgegroeid tot dé standaard best practice methode voor projectmatig werken. Steeds meer werkgevers vragen daarom naar certificering van projectleiders. Opdrachtgevers verwachten dat u inzicht heeft in projectmatig werken. Daarbij dient u bekend te zijn met de rollen in een projectorganisatie en de wijze waarop communicatielijnen worden georganiseerd. Verder wordt van u inzicht gevraagd in de wijze waarop werkzaamheden in de vorm van werkpakketten worden aangereikt en opgeleverd. Ook dient u bekend te zijn met de verschillende processen, controlemechanismen en rapportages die van belang zijn in uw werkgebied.

Deze cursus betreft de nieuwste versie van PRINCE2 (PRINCE2 2017).

PRINCE2® is a Registered Trade Mark of Axelos.

 

OBJECTIVES

Tijdens de training ‘PRINCE2™ Practitioner’ leert u om de methode van PRINCE2 toe te passen. Meer specifiek bent u na de training in staat om:

 • de methode PRINCE2 af te stemmen op specifieke projectomstandigheden;
 • de principes die aan de methode PRINCE2 ten grondslag liggen toe te passen;
 • aan te geven wat de samenhang is tussen de onderdelen van de methode PRINCE2: de processen, componenten, technieken en managementproducten;
 • managementproducten op te stellen op basis van specifieke projectomstandigheden.

 

AUDIENCE

U bent werkzaam als projectmanager, lijnmanager of algemeen manager en heeft te maken met interne of externe projecten. Of u bent projectmedewerker, teamleider of aankomend projectleider en wilt uw projectmanagement kennis- en vaardigheden op een hoger plan brengen om door te kunnen groeien. Met deze training bereidt u zich inhoudelijk voor op het PRINCE2 Practitioner examen. Om aan het examen deel te kunnen nemen dient u geslaagd te zijn voor het PRINCE2 Foundation examen. Het is aan te bevelen om voorafgaand aan het PRINCE2 Practitioner examen de examentraining PRI2PE te volgen.

 

CERTIFICATION

Na afloop bent u voorbereid op het officiële examen 'PRINCE2 Practitioner'. Naast de training is enige zelfstudie nodig, waarbij de studiebelasting circa 20-40 uur bedraagt. Na de examentraining van deze cursus kunt u deelnemen aan het PRINCE2 Practitioner examen. Dit examen dient u apart te boeken en de kosten hiervoor bedragen €395,-.Voor deelname aan dit examen is het 'PRINCE2 Foundation'-certificaat verplicht. Wij verzoeken u om een kopie van het PRINCE2 Foundation certificaat mee te nemen naar de cursus.

 

 

NEXT STEP

PRINCE2 Agile, http://www.globalknowledge.nl/cursussen/prince2/project_management/p2a.html

 

CONTENT

In de training gaat u aan de hand van een case-study de methode PRINCE2 toepassen. Gedurende de training krijgt u de volgende praktijkopdrachten:

 • het opstellen van een Project Brief (projectvoorstel);
 • het opzetten van een project organisatie;
 • het opstellen van een Project Quality Plan (kwaliteitsplan);
 • het opstellen van een Product Based Planning (productgerichte planning);
 • het opstellen van een Exception Report (afwijkingsrapport);
 • het uitvoeren van een Quality Review (kwaliteitsbeoordeling);
 • het beheersen van risico’s.

De opdrachten worden besproken. Bij de bespreking wordt gebruik gemaakt van standaard uitwerkingen, de (uitgebreide) ervaring van de trainer en de ervaringen van uzelf en uw medecursisten.

Tevens worden de processen en subprocessen van PRINCE2 behandeld met de bijbehorende input en output (de managementproducten), de bijbehorende componenten en technieken.

Twee weken na deelname aan de 3-daagse training neemt u deel aan de examentraining van een halve dag zodat u optimaal bent voorbereid voor het examen. Het examen vindt dan 's-middags plaats.

 

Bij Global Knowledge worden de klassikale trainingen gegeven door trainers die ook werkelijk expertise hebben: hooggekwalificeerde instructeurs die allen een pedagogische achtergrond hebben en hun praktijkervaring meenemen naar het klaslokaal. Trainers bij Global Knowledge hebben oog voor de persoonlijke leerstijlen om zo de trainingservaring van de cursisten te optimaliseren.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.