Duurzame energie en ruimtelijke inrichting - Geoplan

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Geoplan cursussen en congressen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 Geoplan cursussen en congressen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 33 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

La Vie, Utrecht
3 okt. 2019

Beschrijving

De omschakeling van fossiel energiebronnen naar duurzame energiebronnen heeft grote ruimtelijke consequenties. Locaties vinden voor de (grootschalige) opwekking van wind- en zonne-energie is in een druk land als Nederland geen sinecure. Ook de ruimtelijke inpassing van voorzieningen voor de toekomstige elektriciteits- en warmtevoorziening, mede als alternatief voor aardgas, vraagt om een nauw samenspel tussen betrokkenen uit de werelden van energie en ruimte én bewoners en gebruikers van gebieden. Investeringen in de toekomstige energievoorziening (bijvoorbeeld een warmtenet) zijn omvangrijk, moeten lang mee gaan en zijn mede richtinggevend voor ruimtelijke ontwikkeling op alle schalen (van …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Duurzame energie, Duurzaamheid, Zonnepanelen, Innovatieve marketing en Innovatiemanagement.

De omschakeling van fossiel energiebronnen naar duurzame energiebronnen heeft grote ruimtelijke consequenties. Locaties vinden voor de (grootschalige) opwekking van wind- en zonne-energie is in een druk land als Nederland geen sinecure. Ook de ruimtelijke inpassing van voorzieningen voor de toekomstige elektriciteits- en warmtevoorziening, mede als alternatief voor aardgas, vraagt om een nauw samenspel tussen betrokkenen uit de werelden van energie en ruimte én bewoners en gebruikers van gebieden. Investeringen in de toekomstige energievoorziening (bijvoorbeeld een warmtenet) zijn omvangrijk, moeten lang mee gaan en zijn mede richtinggevend voor ruimtelijke ontwikkeling op alle schalen (van perceel tot regio). Ruimte is schaars, ook in de ondergrond en er zijn vele claims op die ruimte. Slimme functiecombinaties en werk met werk maken zijn oplossingsrichtingen om met schaarse ruimte en beperkte investeringsmiddelen om te gaan.

Inhoud

In deze cursus leert u als medewerker van gemeente of werkzaam op gemeentelijk / regionaal niveau een bijdrage te leveren aan een goede ruimtelijke inpassing van de toekomstige energievoorziening. In de cursus wordt hierbij behandeld hoe de gemeente/regio de energie- of klimaatdoelen kan halen én dat de voorzieningen bijdragen aan een kwaliteitsverbetering van de leefomgeving. Hoe combineer je, in de geest van de Omgevingswet, hoge gemeentelijke ambities met een uitnodigende houding naar initiatiefnemers? Hoe benut je het kerninstrumentarium van de Omgevingswet om energie en ruimte optimaal te integreren?

Doelgroep

(Beleids)medewerkers ruimte, duurzaamheid, energie van gemeenten, die in planontwikkeling en projecten werken aan oplossingen die bijdragen aan de kwaliteit van gebieden waarbij klimaat-, energie- of/en CO2-doelen gehaald moeten worden. Verder voor medewerkers van adviesbureaus, woningcorporaties en andere organisaties belast met de ruimtelijke aspecten van de energietransitie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Geoplan cursussen en congressen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.