Visievorming

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Frank van Ormondt Advies en Educatie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 Frank van Ormondt Advies en Educatie heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 13 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHilversum
4 mrt. 2021
check_circle Startgarantie
placeHilversum
12 mei. 2021
check_circle Startgarantie
placeHilversum
1 jul. 2021
check_circle Startgarantie
placeHilversum
7 sep. 2021
check_circle Startgarantie
placeHilversum
7 dec. 2021
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Praktijkgericht, persoonlijke aandacht, inspirende locatie

Organisaties met een visie presteren beter. Door de dagelijkse beslommeringen raakt een organisatie wel eens van het pad af. Deze training levert de tools, kennis en vaardigheden die elk management team en elke organisatie nodig heeft om op hoofdlijnen de zaken weer scherp in beeld te krijgen. De rode draad van deze training is het door Frank ontwikkelde en breed toepasbare instrument KOMPAS dat stap voor stap wordt behandeld en toegepast. Hieraan worden de relevante strategische aspecten van beleidsbepaling en -uitvoering gekoppeld. Deelnemers stellen hun eigen organisatie centraal en stellen met behulp van KOMPAS een eigen zogenaamde one page strategy op. Deze training staat daardoor zeer …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Visie ontwikkeling, Strategische communicatie, Strategisch management, Leidinggeven en Coachingsvaardigheden.

Praktijkgericht, persoonlijke aandacht, inspirende locatie

Organisaties met een visie presteren beter. Door de dagelijkse beslommeringen raakt een organisatie wel eens van het pad af. Deze training levert de tools, kennis en vaardigheden die elk management team en elke organisatie nodig heeft om op hoofdlijnen de zaken weer scherp in beeld te krijgen. De rode draad van deze training is het door Frank ontwikkelde en breed toepasbare instrument KOMPAS dat stap voor stap wordt behandeld en toegepast. Hieraan worden de relevante strategische aspecten van beleidsbepaling en -uitvoering gekoppeld. Deelnemers stellen hun eigen organisatie centraal en stellen met behulp van KOMPAS een eigen zogenaamde one page strategy op. Deze training staat daardoor zeer dicht bij de praktijk.

Titel

Visievorming - cursus (WS-VIVO)

Missie, visie en strategie bepalen en omzetten naar een management agenda

Voordelen

 • Wij werken met kleine groepen deelnemers waardoor er veel persoonlijke aandacht is.
 • Uw trainer is ervaren met het onderwerp van deze training en komt zelf ook uit de praktijk.
 • U krijgt toegang tot een blended leeromgeving zodat u zich online kunt voorbereiden en verdiepen.
 • U maakt kennis met de bedrijfskundige aspecten achter het vakgebied visievorming.
 • U heeft na afloop een one page strategy (strategie-A4) voor uw eigen onderwerp gereed.
 • U krijgt bovendien gratis toegang tot, naar keuze, één van onze online trainingen (e-test, e-learning).
 • U krijgt tijdens de training voorbeelden, tips, vuistregels, modellen, checklists en templates.
 • Er wordt gebruik gemaakt van praktijkgerichte en inspirerende werkvormen.
 • U kunt na afloop van de training nog een jaar kosteloos gebruik maken van onze ‘helpdesk’ voor het stellen van inhoudelijke vragen (coaching).

Resultaat

Tijdens de training maken deelnemers op interactieve wijze kennis met de theorie en de praktijk van visievorming. Resultaten van deze training zijn:

 • het KOMPAS-model kunnen toepassen: een methodiek voor het opstellen van een one page strategy (strategie-A4);
 • een praktisch tool voor het opstellen van een one page strategy (strategie-A4);
 • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden over visievorming;
 • een one page strategy (strategie-A4) voor uw eigen onderwerp opgesteld.

Coaching en e-learning inbegrepen

Bij Frank gaat educatie verder dan de training. Iedere deelnemer kan tot een jaar na afloop van de training nog per telefoon of e-mail vragen stellen of een keertje langskomen in ons trainingscentrum voor een uur coaching. Bovendien krijgen deelnemers na afloop van de training nog een half jaar gratis toegang tot (naar keuze) één van de volgende online trainingen:
Ben ik een senior manager? (e-test)
InnovatieScan (e-test)
Businesscase, de essentie (e-learning)
Missie en visie, de essentie (e-learning)
Prijsbepaling, de essentie (e-learning)

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor iedereen die met visievorming te maken heeft of krijgt (zoals: executives, managers, professionals of ondernemers). U heeft bij voorkeur minimaal 5 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8. N.B. In verband met onze maatregelen tegen Covid-19 werken wij tijdelijk met een maximum van 4 deelnemers. Hierdoor kunnen wij de regel van 1,5 m onderlinge afstand handhaven.  Omdat wij met relatief kleine groepen werken, is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Vanaf vier deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden 

Duur, locatie en Covid-19

De training wordt op 1 dag van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. Omdat wij de gezondheid van onze cliënten erg serieus nemen, hebben wij eigen maatregelen getroffen tegen Covid-19.

In-company training

Deze training kan ook in-company worden aangeboden. U bepaalt dan zelf een locatie, bijvoorbeeld uw bedrijfslocatie of ergens anders in het land. Eventueel kan deze training ook in een online werkvorm worden gegeven, zoals een webinar. In-company en online bieden u een aantal voordelen.

Programma

9:00 - Opening

 • Kennismaking met deelnemers, trainer en programma
 • Inleiding visievorming
 • Raamwerk voor deze workshop: het KOMPAS en de 4 stappen

Stap 1: onze richting

 • Wat is eigenlijk mijn 'business'?
 • Missie, visie en strategie en voorbeelden
 • Wanneer is een missie of visie 'goed'?

Stap 2: onze succesfactoren

 • Succesfactoren en competenties
 • Koers bepalen en de bemanning

Stap 3: onze doelstellingen

 • Doelen, doelstellingen en criteria
 • Balanced Score Card (BSC)
 • Koers zetten en het raderscherm

Stap 4: onze inrichting

 • Wat is onze management agenda?
 • De prioriteiten op de management agenda
 • Topinitiatieven dit jaar en volgend jaar
 • Wat zetten we dus in de wachtkamer?

Wrap-up

 • Koers houden en doorpakken
 • Hoe zet ik KOMPAS in op mijn werk?

17:00 - Afsluiting

Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties

"Prettige training omdat het erg praktijkgericht is, met theorie waar je meteen mee uit de voeten kunt en later nog mee aan de slag kan gaan. Fijn om concreet 1 A4-tje te hebben met daarop: missie, visie & strategie."  -  Anouk Vaarkamp, eigenaar, De Vaarboer. Anouk beoordeelde deze training met een 10.

"Prima training. Ik vond de workshop heel informatief. En van Frank heb ik veel geleerd."  -  Gabriëlle van der Schaaf, Sectiechef, RET. Gabriëlle beoordeelde deze training met een 9.

"Leuke hands-on training. Er was veel tijd om eigen ervaringen te behandelen. Dit leverde al tijdens de training een startpunt op voor een eigen visie."  -  Business Analist, Bol.com. Deze deelnemer beoordeelde deze training met een 8.

"Ik vond het een leuke en tegelijkertijd leerzame training."  -  Pietjan Collee, adjunct-directeur, Wartburg College. Pietjan beoordeelde deze training met een 8.

Uw trainer

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer en heeft gedurende zijn loopbaan bij o.a. Philips zelf veel ervaring opgedaan met visievorming. Momenteel begeleidt hij vanuit zijn adviespraktijk regelmatig executives, managers en ondernemers in verband met hun missie & visie en het omzetten naar een management agenda. 

Blended learning, materiaal en zelfstudie

Iedere deelnemer krijgt ter ondersteuning toegang tot een trainingsspecifiek extranet, een soort e-learningomgeving. Met dit extranet kunnen deelnemers zich voorbereiden en zich tijdens de training en daarna verder ontwikkelen. Dit extranet bestaat onder andere uit: aanwijzingen voor zelfstudie, templates, tools, voorbeelden, inspirerende filmpjes en boekentips.

Aan de start van de training ontvangt iedere deelnemer een uitgebreide de syllabus, met documentatie, checklists en opdrachten. Tijdens deze training worden diverse boekentips gegeven. Boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om de training te kunnen volgen.

Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg. Daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Deelnemers kunnen na de training hun onderwerp verder in meer detail uitwerken.

Zelfstudie geschiedt op vrijwillige basis en voor hen geeft Frank tijdens de training aanwijzingen. Op basis van deze aanwijzingen bedraagt zelfstudie ongeveer 1 à 3 uur per sessie. Het daadwerkelijk tot in detail uitwerken van het eigen werk naar aanleiding van de cases kan wel oplopen tot 8 uur of meer per sessie. Na afloop heeft iedere deelnemer recht op een gratis begeleidingsgesprek van 1 uur.

Prijs

De prijs voor deze activiteit bedraagt € 775.00. Deze vaste totaalprijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch, de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.