Visievorming

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Frank van Ormondt Advies en Educatie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 Frank van Ormondt Advies en Educatie heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 13 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHilversum
9 dec. 2020
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Praktijkgericht, persoonlijke aandacht, inspirende locatie

Organisaties met een visie presteren beter. Door de dagelijkse beslommeringen raakt een organisatie wel eens van het pad af. Deze training levert de tools, kennis en vaardigheden die elk management team en elke organisatie nodig heeft om op hoofdlijnen de zaken weer scherp in beeld te krijgen. De rode draad van deze training is het door Frank ontwikkelde en breed toepasbare instrument KOMPAS dat stap voor stap wordt behandeld en toegepast. Hieraan worden de relevante strategische aspecten van beleidsbepaling en -uitvoering gekoppeld. Deelnemers stellen hun eigen organisatie centraal en stellen met behulp van KOMPAS een eigen zogenaamde one page strategy op. Deze training staat daardoor zeer …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Visie ontwikkeling, Strategische communicatie, Strategisch management, Leidinggeven en Coachingsvaardigheden.

Praktijkgericht, persoonlijke aandacht, inspirende locatie

Organisaties met een visie presteren beter. Door de dagelijkse beslommeringen raakt een organisatie wel eens van het pad af. Deze training levert de tools, kennis en vaardigheden die elk management team en elke organisatie nodig heeft om op hoofdlijnen de zaken weer scherp in beeld te krijgen. De rode draad van deze training is het door Frank ontwikkelde en breed toepasbare instrument KOMPAS dat stap voor stap wordt behandeld en toegepast. Hieraan worden de relevante strategische aspecten van beleidsbepaling en -uitvoering gekoppeld. Deelnemers stellen hun eigen organisatie centraal en stellen met behulp van KOMPAS een eigen zogenaamde one page strategy op. Deze training staat daardoor zeer dicht bij de praktijk.

Titel

Visievorming - cursus (WS-VIVO)

Missie, visie en strategie bepalen en omzetten naar een management agenda

Voordelen

Een training van Frank heeft veel voordelen zoals:

 • praktijkgerichte trainer met praktijkervaring;
 • kleine groepen deelnemers, veel persoonlijke aandacht;
 • inspirerende, centraal gelegen locatie;
 • gratis 'helpdesk' voor het stellen van inhoudelijke vragen achteraf.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft de deelnemer:

 • een praktisch tool voor visievorming;
 • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden over visievorming;
 • alle strategische en tactische aspecten rond visie van de eigen organisatie in één overzicht samengevat.

Doelgroep en aantal deelnemers

De doelgroep bestaat uit executives, managers, professionals en ondernemers met minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau. Het aantal deelnemers is minimaal twee en maximaal zeven. Hierdoor is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal. Vanaf drie deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden. 

Duur en locatie

De training wordt op 1 dag van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. De lunch wordt geserveerd in het Wisseloord Restaurant van de studio zodat u de kans krijgt deze muzikale en creatieve sfeer op te snuiven. 

Onderwerpen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: missie, visie, strategie, doelen, doelstellingen, criteria, kritische succesfactoren, prestatie-indicatoren, balanced scorecard, BSC, management agenda, prioriteiten, topinitiatieven en wachtkamer.

Programma

9:00 - Opening

 • Kennismaking met deelnemers, trainer en programma
 • Inleiding visievorming
 • Raamwerk voor deze workshop: het KOMPAS en de 4 stappen

Stap 1: onze richting

 • Wat is eigenlijk mijn 'business'?
 • Missie, visie en strategie en voorbeelden
 • Wanneer is een missie of visie 'goed'?

Stap 2: onze succesfactoren

 • Succesfactoren en competenties
 • Koers bepalen en de bemanning

Stap 3: onze doelstellingen

 • Doelen, doelstellingen en criteria
 • Balanced Score Card (BSC)
 • Koers zetten en het raderscherm

Stap 4: onze inrichting

 • Wat is onze management agenda?
 • De prioriteiten op de management agenda
 • Topinitiatieven dit jaar en volgend jaar
 • Wat zetten we dus in de wachtkamer?

Wrap-up

 • Koers houden en doorpakken
 • Hoe zet ik KOMPAS in op mijn werk?

17:00 - Afsluiting

Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties

"Prettige training omdat het erg praktijkgericht is, met theorie waar je meteen mee uit de voeten kunt en later nog mee aan de slag kan gaan. Fijn om concreet 1 A4-tje te hebben met daarop: missie, visie & strategie."  -  Anouk Vaarkamp, eigenaar, De Vaarboer. Anouk beoordeelde deze training met een 10.

"Prima training. Ik vond de workshop heel informatief. En van Frank heb ik veel geleerd."  -  Gabriëlle van der Schaaf, Sectiechef, RET. Gabriëlle beoordeelde deze training met een 9.

"Leuke hands-on training. Er was veel tijd om eigen ervaringen te behandelen. Dit leverde al tijdens de training een startpunt op voor een eigen visie."  -  Business Analist, Bol.com. Deze deelnemer beoordeelde deze training met een 8.

"Ik vond het een leuke en tegelijkertijd leerzame training."  -  Pietjan Collee, adjunct-directeur, Wartburg College. Pietjan beoordeelde deze training met een 8.

Uw trainer

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer en heeft gedurende zijn loopbaan bij o.a. Philips zelf veel ervaring opgedaan met visievorming. Momenteel begeleidt hij vanuit zijn adviespraktijk regelmatig executives, managers en ondernemers in verband met hun missie & visie en het omzetten naar een management agenda. 

Materiaal, ondersteuning en methode

Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide syllabus met documentatie, checklists en opdrachten. Bij deze training worden diverse boekentips gegeven; boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om te training te kunnen volgen. Daarnaast krijgt de deelnemer toegang tot het Extranet boordevol templates, tools en tips. Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg en daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Na afloop van de training heeft iedere deelnemer recht op een begeleidingsgesprek van een uur. 

Prijs

De prijs voor deze training bedraagt totaal € 765.00. Deze vaste prijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch en de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.