Soft Skills voor Projectmanagers

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Joep de Munnik
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Soft Skills voor Projectmanagers

Forsa Advies
Logo van Forsa Advies
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 Forsa Advies heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 608 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,2
Gemiddeld cijfer voor Soft Skills voor Projectmanagers
Gebaseerd op 5 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Hans-Pieter Snels
Junior consultant
9
Soft Skills voor Projectmanagers

"Een cursus voor een effectieve project leider. Gefocust op hoe jij als persoon bent en hoe je dat als krachten kunt gebruiken voor het leiden van projecten. Daarmee worden er praktische tips en tricks gegeven om toe te kunnen passen. Erg leerzaam en verhelderend" - 05-11-2019 14:36

"Een cursus voor een effectieve project leider. Gefocust op hoe jij als persoon bent en hoe je dat als krachten kunt gebruiken voor het leide… alles lezen - 05-11-2019 14:36

Hallo Hans-Pieter, enorm bedankt voor je mooie review. En fijn dat je zo enthousiast bent over de training. Vermoed dat je de professionele trainingsacteur ook van toegevoegde waarde hebt gevonden. Tot een volgende keer! :-)

- 05-11-2019 14:36

Startdata en plaatsen

placeForsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
16 sep. 2024 tot 9 okt. 2024
Toon rooster
event 16 september 2024, 09:00-13:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
event 25 september 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
event 9 oktober 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
placeForsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
6 nov. 2024 tot 4 dec. 2024
Toon rooster
event 6 november 2024, 09:00-13:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
event 21 november 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
event 4 december 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -

Beschrijving

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

Je bent een startende of juist ervaren projectmanager of projectleider. En je hebt al eens een training gehad in een projectmanagementmethode zoals PRINCE2. Echter, je merkt dat een project leiden meer van je vraagt dan methodische kennis; het gaat om samenwerken met mensen. Daarom wil je een training waarin je leert effectiever samen te werken met je opdrachtgever en het beste uit je team leert te halen. Bovendien wil je praktische tips en handvatten, die de volgende dag kunnen helpen in jouw projectpraktijk. 

Waarom de training 'Soft skills voor projectmanagers' volgen bij Forsa Advies? 

 • Onze uitstekende vaardigheidstrainers zijn bekend met projectmanagement en projectmanagementmethode…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

Je bent een startende of juist ervaren projectmanager of projectleider. En je hebt al eens een training gehad in een projectmanagementmethode zoals PRINCE2. Echter, je merkt dat een project leiden meer van je vraagt dan methodische kennis; het gaat om samenwerken met mensen. Daarom wil je een training waarin je leert effectiever samen te werken met je opdrachtgever en het beste uit je team leert te halen. Bovendien wil je praktische tips en handvatten, die de volgende dag kunnen helpen in jouw projectpraktijk. 

Waarom de training 'Soft skills voor projectmanagers' volgen bij Forsa Advies? 

 • Onze uitstekende vaardigheidstrainers zijn bekend met projectmanagement en projectmanagementmethodes zoals PRINCE2 en IPMA.
 • Onze gedragstrainingen zijn gebaseerd op de projectmatige gedragscompetenties van IPMA. 
 • Trainingen van Forsa Advies worden gemiddeld gewaardeerd met een 8.9.
 • In deze training maken we gebruik van trainingsacteurs voor het optimale leereffect.

Voor wie?

De training is geschikt voor zowel beginners als gevorderden in projectmanagement; je krijgt opdrachten die aansluiten op jouw niveau. Wat je wel nodig hebt is kennis op hoofdlijnen van een projectmanagementmethode, bijvoorbeeld PRINCE2, projectmatig werken of ander procesmodel in projectmanagement.

Leerdoelen

In deze training leer je op pragmatische wijze een aantal vaardigheden. Na het volgen van deze training:

 • kun je een partnership creëren met je opdrachtgever en kun je samen adequaat een projectopdracht overeenkomen.
 • weet je hoe je commitment kunt krijgen voor een projectorganisatie, die is ingerichte op basis van projectmatige principes en resultaatsgericht handelen.
 • kun je effectieve voortgangsgesprekken voeren met een stuurgroep c.q. opdrachtgever. En kun je lastige onderwerpen diplomatiek ter sprake brengen. 
 • heb je de vaardigheden om effectief leiding te geven aan je projectteam. Je beschikt over de vaardigheden om je team en teamleden te motiveren en te stimuleren.
 • kun je teamleden op afspraken coachen en op professionele wijze feedback geven. 
 • heb je meer grip op de weerstand in de projectomgeving en kun je zelfverzekerder ingrijpen bij conflicten.

Duur, locaties, data en prijzen

Deze training bestaat uit een kick-off van een halve dag en twee dagen training. De tijd tussen de bijeenkomsten in, kun je gebruiken om het geleerde te laten bezinken en toe te passen in de praktijk. Data, locaties en prijzen vind je op onze website onder de tab ‘Startdata’.

De trainingsprijs is inclusief lesmateriaal, een plezierige leslocatie met betaalbare parkeergelegenheid, een goede bereikbaarheid met OV en een vergaderarrangement. Dit arrangement bestaat uit lunch, koffie, thee, water, frisdrank en lekkers. Allerlei dieetopties beschikbaar zoals vega(n).

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Onderwerpen

 IPMA Gedragscompetenties in deze training:

 • Leiderschap
 • Betrokkenheid & motivatie     
 • Zelfbeheersing
 • Assertiviteit
 • Openheid 
 • Resultaatgerichtheid
 • Overleg en advies
 • Conflicten & crises
 • Betrouwbaarheid
 • Respect en inlevingsvermogen 

Studiebelasting en lesmethode

De training start met een halve dag kick-off. De doelstelling is om te komen tot een gezamenlijk uitgangspunt rond projectmatig werken en vertalen de basisprincipes naar de projectpraktijk in organisaties. We wisselen projectervaringen en leerwensen uit. We behandelen de basistheorie over gedrag  in projecten en de specifieke kenmerken van het leidinggeven in een projectsituatie. We sluiten af met een praktijkopdracht voor de eerstvolgende bijeenkomst.

Na de kick-off volgen twee interactieve lesdagen. Je leert een aantal essentiële vaardigheden voor je succes in projecten en oefent uitgebreid aan de hand van aansprekende praktijkoefeningen. Tijdens de eerste lesdag staat leidinggeven aan een project(team) centraal. De tweede lesdag staat in het teken van partnership in projecten.

Het huiswerk tussen de lesdagen in beperkt zich tot 1-2 uren per les.

In de training leren we je geen ingestudeerde ‘trucjes’.  Onze aanpak biedt aansluiting op je werkwijze en wat je verder brengt in de praktijk van projecten. Zo werken we gericht aan je persoonlijke ontwikkelvragen. Je oefent tijdens te training in uiteenlopende situaties. Op de tweede dag gebruiken we daarbij een in projectmatig werken gespecialiseerde trainingsacteur.

En tot slot: wat kun je ermee in de praktijk? Deze vraag staat de hele training centraal. Door steeds de  lessen te vertalen naar acties in de eigen projectsituaties, kom je tot daadwerkelijke toepassing.

Trainingsmateriaal

Het trainingsmateriaal bestaat uit een compacte hand-out in kleur en het lesboek 'Zakboek geslaagd projectmanagement - op basis van IPMA-competenties' - Jacques Dierick, Marijke van Biezen

Certificaat

De deelnemers ontvangen van deze training een certificaat van deelname.

In-company en maatwerk

Deze training kunnen wij incompany verzorgen, dus bij jou op locatie en exclusief voor jou en je collega’s. Dat kan in het Nederlands of in het Engels. Leslocatie, lesdata en lestijden in overleg. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een specifieke bedrijfscasus of deze training in combinatie met PRINCE2 of IPMA modules. Wij maken hiervoor graag een offerte voor je.

Vervolgtrainingen

Neem contact op voor een vrijblijvend en gratis persoonlijk advies gebaseerd op jouw wensen en jouw situatie.

Programma

DAG 1: Leidinggeven aan projecten

 • Opening
 • Projectleider met impact 
  De projectleider maakt het verschil. Je bent de spil van het project. Het is belangrijk dat je goed overkomt, dat je begrijpt wat je effect is op uw omgeving en wat u kunt doen om uw positieve invloed verder te verstevigen.
 • Constructief aanspreken en feedback 
  In een project zijn hiërarchische bevoegdheden beperkter houdbaar dan in een lijnorganisatie. Directe beïnvloeding vraagt een excellent gebruik van feedbackvaardigheden. Respectvol aanspreken is cruciaal om voortgang te creëren bij projectmedewerkers, specialisten en stuurgroepleden. Wij leren je de kunst van feedback geven én ontvangen.
 • Teamontwikkeling en rol van de projectleider
  Als projectleider ben je de drijvende kracht in de motivatie en ontwikkeling van je team. Hoe sneller de ontwikkeling gaat, hoe groter slagkracht en effectiviteit. We leren je de verschillende fases in de teamontwikkeling herkennen en het adequate gedrag dat daar als leider bij past. Je leert je team sneller verantwoordelijkheid nemen over het project.
 • Leidinggeven aan de uitvoering
  Projecten leiden is mensenwerk en niet elke medewerker is hetzelfde. Je stijl van leidinggeven moet aansluiten bij de situatie én bij de behoefte aan sturing van de medewerker. Hoe ga je om met die medewerker die voortdurend overal tegen in gaat en niet gemotiveerd is? We leren je wanneer je directief moet zijn en wanneer je kunt loslaten, met behulp van vier performance gerichte stijlen van leidinggeven, die je in staat stellen effectief op te treden
 • Competenties als richtlijn 
  De juiste persoon voor de juiste klus. Objectief vaststellen van geschiktheid van medewerkers vraagt verder kijken dan de buitenkant. Je leert de verschillende niveaus kennen, die je kunt benutten bij de inschatting van de geschiktheid van  projectmedewerkers. Hiermee legt je een solide basis voor persoonsgericht coachen en motiveren.
 • Regie voeren in projectgesprekken
 • Effectieve communicatie staat centraal. 
  Welke stappen moet je zetten om tot duidelijke resultaatsafspraken te komen? Wij leren je waardevolle interventietechnieken, die je grip op de uitkomst van gesprekken sterk zal vergroten.
 • Praktijkopdracht
  Wat je leert in de training krijgt pas waarde bij de toepassing in de praktijk. We dagen met een praktijkopdracht uit de nieuwe inzichten te gebruiken in je projectpraktijk

DAG 2: Partnership in Projecten

 • Stoeien met de stuurgroep
  We hebben steeds vaker en directer te maken met stuurgroepen. Een juiste beïnvloeding vanuit de projectmanager kan het besluitvormingsproces aanmerkelijk bespoedigen.  Hoe zorg je de opdrachtgever en de stuurgroep zijn verantwoordelijkheid oppakt? Wij bieden je inzicht en handvatten.
 • Projectmanager in de rol van adviseur 
  Vertrouwen opbouwen is dé succesfactor in projecten. We leren je hoe partnership op te bouwen, vanaf allereerste contact. Hoe zorg je dat je opdrachtgever je respecteert, ook al kunnen jullie meningen verschillen? Wij leren je hoe een juiste beslissing te nemen in de keuze van je adviesrol.
 • Professioneel omgaan met conflicten en crises
  Projecten bestaan niet zonder conflicten. Soms ben je daarbij partij en soms ben je daarbij bemiddelaar. Hoe herken je conflicten op een vroeg moment en hoe zorg je voor oplossingen? Je leert in deze training verschillende stijlen inzetten
 • Project en omgeving
  Projecten hangen altijd samen met de context, dus ook met bedrijfspolitieke zaken. Jezelf juist positioneren in het krachtenveld biedt de beste garantie op voortgang in je project. Je leert hoe je zorgt voor de juiste prioriteit van je project.
 • Oefenen met ervaren trainingsacteurs
  Met behulp van een acteur stellen we je in de gelegenheid uitgebreid te oefenen met praktijksituaties. Je oefent een aantal specifieke  projectcompetenties, maar er is ook gelegenheid tot eigen inbreng en persoonlijke projectsituaties
 • Evaluatie en afronding

2024-03-26 TvdA

8,2
Gemiddeld cijfer voor Soft Skills voor Projectmanagers
Gebaseerd op 5 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Hans-Pieter Snels
Junior consultant
9
Soft Skills voor Projectmanagers

"Een cursus voor een effectieve project leider. Gefocust op hoe jij als persoon bent en hoe je dat als krachten kunt gebruiken voor het leiden van projecten. Daarmee worden er praktische tips en tricks gegeven om toe te kunnen passen. Erg leerzaam en verhelderend" - 05-11-2019 14:36

"Een cursus voor een effectieve project leider. Gefocust op hoe jij als persoon bent en hoe je dat als krachten kunt gebruiken voor het leide… alles lezen - 05-11-2019 14:36

Hallo Hans-Pieter, enorm bedankt voor je mooie review. En fijn dat je zo enthousiast bent over de training. Vermoed dat je de professionele trainingsacteur ook van toegevoegde waarde hebt gevonden. Tot een volgende keer! :-)

- 05-11-2019 14:36
starstarstarstarstar_border
Thijs
senior project manager
8
Soft Skills voor Projectmanagers

"Voor mij een nuttige training met meer focus op de people skills gericht op interactie met collegas en klanten. De training geeft deels een beeldend kader middels verschillende modellen en deels oefening met trainer en acteur" - 15-03-2019 17:07

"Voor mij een nuttige training met meer focus op de people skills gericht op interactie met collegas en klanten. De training geeft deels een … alles lezen - 15-03-2019 17:07

Hallo Thijs, hartelijk dank voor het posten van deze review en de positieve beoordeling! Fijn om te zien dat je tevreden bent. Groetjes, Tanja

- 15-03-2019 17:07
starstarstarstarstar_half
Bennie Smeets
Manager Value Engineering
9
Soft Skills voor Projectmanagers

"Joep was erg gefocust om de training op maat te maken naar de wensen en behoeften die er lagen. Het interactieve karakter sprak tot de verbeelding. We hebben de training intern genoten dus we hebben ook veel mogen leren van elkaars ervaringen en werkwijzen.

Voor mij zou het tempo hoger mogen liggen zodat we nog meer items zouden kunnen behandelen.

Het werken met de actrice was een goede eye opener!

Al met al een zeer prima training.

" - 13-11-2018 06:44

"Joep was erg gefocust om de training op maat te maken naar de wensen en behoeften die er lagen. Het interactieve karakter sprak tot de verbe… alles lezen - 13-11-2018 06:44

Hallo Bennie, enorm bedankt voor je mooie review met toelichting! Veel succes met het geleerde, ook namens Joep. Tot ziens! Groetjes, Tanja

- 13-11-2018 06:44
starstarstarstarstar_border
Wendy Cox
Teamleider Etikettering en Specificatiebeheer
8
Soft Skills voor Projectmanagers

"Veel geleerd van het doorspreken van de praktijkvoorbeelden en het praktisch toepassen van gesprekken in het rollenspel die geëvalueerd werden en de tips gelijk toegepast konden worden.
Ook fijn dat het geen 3 dagen aansluitend waren zodat het werk niet te lang blijft liggen." - 12-11-2018 15:55

"Veel geleerd van het doorspreken van de praktijkvoorbeelden en het praktisch toepassen van gesprekken in het rollenspel die geëvalueerd werd… alles lezen - 12-11-2018 15:55

Hallo Wendy, hartelijk dank voor je enthousiaste review met toelichting ook namens Joep. We zien jullie graag nog eens terug :-) Groetjes, Tanja

- 12-11-2018 15:55
starstarstarstar_halfstar_border
Henk Bokhorst
Project Manager
7
Soft Skills voor Projectmanagers

"In deze training van 2,5 dag heb ik veel geleerd over de communicatie binnen projecten. Moeilijke situaties die je kunt tegenkomen, vooral in de communicatie, leer je met een goede insteek snel oplossen. Dat kan dagen schelen en het project redden. Wat mij betreft een must have voor iedere projectleider, teammanager of programmamanager." - 16-11-2016 13:10

"In deze training van 2,5 dag heb ik veel geleerd over de communicatie binnen projecten. Moeilijke situaties die je kunt tegenkomen, vooral i… alles lezen - 16-11-2016 13:10

Hallo Henk, aan de hand van je cijfer dacht ik dat je niet zo tevreden was, maar aan de hand van de tekst concludeer ik dat je heel tevreden bent. Fijn! Joep is inderdaad een uitstekende trainer en coach. Iemand waarvan ik zelf ook veel leer. :-). Hopelijk mogen we je in de toekomst opnieuw ontvangen in één van onze trainingen. Met vriendelijke groet, Tanja van den Akker

- 16-11-2016 13:10
Joep de Munnik
Joep de Munnik
Verbeter uw projectmatig werken door (ook) aandacht te besteden aan 'zachte' vaardigheden
8,5

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Forsa Advies, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.