Managementstijlen - leidinggeven in je eigen stijl

Type product
Startdatum en plaats
Logo van Feedback Training & Consulting
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 Feedback Training & Consulting heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 163 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Leiderschap wordt niet uitgeoefend met woorden, maar met houding en daden. Harold Sydney Geneen.
Vrijwel iedereen die leiding geeft aan andere mensen heeft wel een bepaalde mening over wat dé juiste wijze van managen is. Deze overtuigingen en standpunten bepalen in belangrijke mate hoe effectief je als leidinggevende kan zijn. Je eigen denkmodel kan je helpen om kansen en mogelijkheden te zien, maar in andere gevallen kan het je ook belemmeren. Als manager is het belangrijk om op verschillende manieren naar die werkelijkheid te kunnen kijken. Quinn heeft op basis van de denkmodellen acht verschillende managementrollen gedefinieerd. Om flexibel en effectief te kunnen handelen, moet een manage…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leidinggeven, Leiderschap, Coachend Leidinggeven, Persoonlijk Leiderschap en Leidinggeven aan professionals.

Leiderschap wordt niet uitgeoefend met woorden, maar met houding en daden. Harold Sydney Geneen.
Vrijwel iedereen die leiding geeft aan andere mensen heeft wel een bepaalde mening over wat dé juiste wijze van managen is. Deze overtuigingen en standpunten bepalen in belangrijke mate hoe effectief je als leidinggevende kan zijn. Je eigen denkmodel kan je helpen om kansen en mogelijkheden te zien, maar in andere gevallen kan het je ook belemmeren. Als manager is het belangrijk om op verschillende manieren naar die werkelijkheid te kunnen kijken. Quinn heeft op basis van de denkmodellen acht verschillende managementrollen gedefinieerd. Om flexibel en effectief te kunnen handelen, moet een manager –idealiter- over de vaardigheden beschikken om alle acht de managementrollen te kunnen vervullen. Quinn noemt dit het profiel van een meestermanager die in houding en gedrag dat laat zien wat als voorbeeld dient voor anderen. 

Doel

Inzicht in je eigen managementprofiel leert je hoe goed of minder goed de verschillende rollen bij jezelf ontwikkeld zijn. Ben je vooral een bestuurder, producent, controleur, coördinator, mentor, stimulator, bemiddelaar of innovator? Kennis van je eigen profiel helpt je om gericht de ondervertegenwoordigde managementrollen verder te ontwikkelen. Hierdoor word je nog effectiever in het realiseren van de organisatiedoelstellingen. De meestermanager is uiteindelijk in staat om alle acht rollen effectief toe te passen.

Inzicht in je individuele score op de managementrollen is vaak een startpunt voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast vormen de verschillende rollen van een managementteam een indicator voor de bedrijfscultuur. De collectieve denkmodellen van de leidinggevenden bepalen in belangrijke mate de cultuur van een organisatie. Wanneer cultuurverandering gewenst is, kan dit betekenen dat er via andere denkmodellen of managementrollen naar de werkelijkheid moet worden gekeken en dienovereenkomstig gehandeld. In de cultuurscan volgens Quinn wordt inzichtelijk gemaakt wat de huidige
bedrijfscultuur en wat de gewenste bedrijfscultuur is. Onderdeel van het proces om te komen tot de gewenste bedrijfscultuur is het effectief inzetten van de managementrollen die horen bij de gewenste cultuur.

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Leidinggeven.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.