Opleiding Commercieel Medewerker Binnendienst - Individueel

Tijdsduur

Opleiding Commercieel Medewerker Binnendienst - Individueel

Fabius Opleidingen
Logo van Fabius Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Fabius Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 8 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Fabius Opleidingen bestaat meer dan 30 jaar en is een door het NRTO erkende particuliere opleider voor volwassenen (vanaf 18 jaar). Fabius verzorgt korte, praktijkgerichte opleidingen en trainingen op mbo-niveau op het gebied van kantoor- en boekhoudopleidingen, computertrainingen (MS Office) en trainingen die aansluiten bij de opleidingen. Alle opleidingen en trainingen zijn afgestemd op de arbeidsmarkt waardoor een cursist na een opleiding of training direct met het geleerde aan de slag kan. Want: ‘Goed opgeleid zijn, Werkt!’

Past een commerciële omgeving goed bij jou en is service verlenen jouw passie? En ben jij iemand die graag een verbindende rol vervult? Dan is deze opleiding van Fabius echt iets voor jou!

Commerciële binnendienst medewerkers zijn veel gevraagd. Als commercieel medewerker binnendienst vorm je de schakel tussen je collega’s die binnen de organisatie werkzaam zijn en de medewerkers in de buitendienst. Dat betekent dus dat je veel contact hebt met allerlei collega’s en dat vraagt om een goede communicatie. Aan de andere kant ben je het aanspreekpunt voor de klanten, via de telefoon, de e‑mail of face-to-face. Klantvriendelijkheid en klantgerichtheid spelen dan ook een belangrijke rol in je werk…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Commercieel medewerker, Binnendienst verkoop, Sales management, NIMA A Sales en Commerciële economie.

Fabius Opleidingen bestaat meer dan 30 jaar en is een door het NRTO erkende particuliere opleider voor volwassenen (vanaf 18 jaar). Fabius verzorgt korte, praktijkgerichte opleidingen en trainingen op mbo-niveau op het gebied van kantoor- en boekhoudopleidingen, computertrainingen (MS Office) en trainingen die aansluiten bij de opleidingen. Alle opleidingen en trainingen zijn afgestemd op de arbeidsmarkt waardoor een cursist na een opleiding of training direct met het geleerde aan de slag kan. Want: ‘Goed opgeleid zijn, Werkt!’

Past een commerciële omgeving goed bij jou en is service verlenen jouw passie? En ben jij iemand die graag een verbindende rol vervult? Dan is deze opleiding van Fabius echt iets voor jou!

Commerciële binnendienst medewerkers zijn veel gevraagd. Als commercieel medewerker binnendienst vorm je de schakel tussen je collega’s die binnen de organisatie werkzaam zijn en de medewerkers in de buitendienst. Dat betekent dus dat je veel contact hebt met allerlei collega’s en dat vraagt om een goede communicatie. Aan de andere kant ben je het aanspreekpunt voor de klanten, via de telefoon, de e‑mail of face-to-face. Klantvriendelijkheid en klantgerichtheid spelen dan ook een belangrijke rol in je werk.

Tijdens de opleiding leren wij je precies datgene dat werkgevers van jou verlangen waardoor je direct inzetbaar bent!

Wat moet je weten over deze opleiding?

 • Een brede, praktijkgerichte opleiding
 • Geschikt voor diverse commerciële functies
 • Na deze studie kun je direct aan de slag
 • 10 lessen – 1 dagdeel per week
 • In de ochtend of avond les
 • Meer dan 50 locaties in heel Nederland
 • Ook online mogelijk

Deze vervolgopleiding bestaat uit 1 module waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

 1. Kantoorpraktijk (10 lessen, inclusief examen)
 2. MS Office – basis (10 lessen, inclusief examen)
 3. Toetsenbordvaardigheid (deze module wordt meegenomen in MS Office basis)
 4. MS Office – vervolg (5 lessen, inclusief examen)
 5. Bedrijfsrekenen en taal (5 lessen, inclusief examen)
 6. Commercieel Medewerker Binnendienst (10 lessen, inclusief examen)

Tijdens deze opleiding komen naast de benodigde kennis ook belangrijke praktische vaardigheden aan de orde, waardoor je na de opleiding direct aan de slag kunt. 

Onze opleidingen en trainingen zijn gericht op het om- en bijscholen van volwassenen. Met meer dan 35 jaar ervaring in het opleiden van volwassenen op mbo-niveau leren wij je in korte tijd precies dat wat je in de praktijk nodig hebt.

Met onze kleine klassen zorgen wij ervoor dat iedereen voldoende aandacht krijgt. De ervaren en betrokken docenten geven jou de begeleiding die jij nodig hebt.

Ons lesmateriaal is helder geschreven en de theorie wordt uitgelegd aan de hand van duidelijke voorbeelden. Met praktische opdrachten leer je de stof toe te passen en krijg je een goede indruk van wat er in de praktijk van je verwacht wordt, ook als je nog geen werkervaring hebt. Alles is er op gericht dat je goed voorbereid wordt op de praktijk.

De opleiding Commercieel Medewerker Binnendienst bestaat uit 40 lessen van 3 uur. Per week heb je 1 ochtend of 1 avond les. Met de individuele lesmethode kun je in veel gevallen twee in plaats van één keer per week les volgen als je dat wilt. Thuis maak je huiswerk en bereid je de examens voor. Gemiddeld besteden onze cursisten nog ruim een dagdeel per les aan huiswerk.
Je kunt deze opleiding al binnen twee weken starten, zowel online als op meer dan 15 locaties in heel Nederland! 

De opleiding Commercieel Medewerker Binnendienst van Fabius is minstens zo afwisselend als het werk zelf en bestaat uit 6 modules.

 1. Kantoorpraktijk
  Werken op kantoor betekent goed en snel kunnen werken. Dat is wat werkgevers van je verwachten. Daarom is alles in deze opleiding hierop gericht. Waar moet je dan aan denken? Goede communicatie bijvoorbeeld, zowel face-to-face, telefonisch als per e-mail. Maar ook georganiseerd werken, dus zaken efficiënt afhandelen en archiveren. Verder is van belang dat je klantgericht werkt, klanten goed te woord staat, ook als ze teleurgesteld of boos zijn of met klachten komen. En uiteraard basisvaardigheden wat betreft taal en rekenen.
 2. Toetsenbordvaardigheid
  Je leert snel en goed typen. Door een goede houding maak je minder fouten en voorkom je onnodige belasting van rug, armen en vingers.
 3. MS Office – basis
  Je leert werken in de voor kantoor benodigde MS Office programma’s. Deze module is zo opgezet dat deze zowel geschikt is voor cursisten die beperkte ervaring hebben met deze programma’s als voor cursisten die hier al wel mee werken. Je bouwt een brede kennis op en leert praktisch en efficiënt werken met de programma’s Word, Excel en Outlook.
 4. MS Office – vervolg
  In deze vervolgmodule zorgen wij ervoor dat je kennis van en praktische vaardigheden met Word en Excel verder worden verbeterd. Daardoor ben je in staat om zelfstandig nog beter en efficiënter met de computer te werken, ook na je opleiding.
 5. Bedrijfsrekenen en taal
  Je leert meer over zakelijke communicatie en het maken van berekeningen die veel voorkomen in een kantooromgeving.
 6. Commercieel Medewerker Binnendienst
  In deze module leer je meer over de commerciële werkomgeving. Zo komen onder andere aan bod: het voeren van verkoopgesprekken, klantgericht handelen, service en klachtenafhandeling, het order- en offertetraject, on- en offline marketing en ondersteuning bij marketing en verkoop.

Met de individuele lesmethode heb je elke week les, op locatie of online. Tijdens de les zit je in je klas met een docent en andere cursisten. Je werkt zelfstandig aan je lesstof en het lesmateriaal is hierop afgestemd. Thuis werk je aan opdrachten om de theorie te kunnen toepassen en kun je je alvast voorbereiden op de volgende les. Als je tijdens de les vragen hebt over de theorie, opdrachten of het huiswerk, dan wordt je één-op-één geholpen door de docent.
Bijkomend voordeel bij deze leermethode is dat je meestal binnen twee weken al kunt starten. Bovendien heb je in veel gevallen de mogelijkheid om per week twee in plaats van één les te volgen waardoor je natuurlijk sneller klaar bent. Deze leermethode wordt zowel online als op meer dan 15 locaties in Nederland aangeboden.

De volledige opleiding bestaat uit 6 modules en per module wordt een examen afgenomen. Alle examens maak je binnen je opleiding tijdens de examenlessen. Na het succesvol afleggen van de examens ontvang je het diploma Commercieel Medewerker Binnendienst, vergelijkbaar met mbo 3-niveau.

Naast deze opleiding verzorgt Fabius Opleidingen nog diverse andere opleidingen en trainingen, voor cursisten die zich verder willen ontwikkelen op mbo niveau. Als Commercieel Medewerker Binnendienst kun je je nog verder ontwikkelen in de commerciële richting of bijvoorbeeld extra kennis en vaardigheden opdoen in de financiële richting.  Neem eens een kijkje op onze website!

Volwassenen vanaf 18 jaar die enthousiast worden van commerciële functies.
Er is geen specifieke vooropleiding nodig. Wel wordt ervan uitgegaan dat je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift, dat wil zeggen op 2F/B1 niveau. Enige ervaring met het werken met de computer is een voordeel, maar is niet noodzakelijk.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.