Trendanalyse in Excel

Type product
Tijdsduur
Logo van ExplainiT
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 ExplainiT heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 959 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2018: #3 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2016: #1 in Automatisering & ICT/IT en #3 in HR.

Lees meer over Beste Opleider 2018.

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

TOT 60% KORTING BIJ GROEPSTRAININGEN
Neem contact op voor een vrijblijvend trainingsvoorstel

Vrijwel alle bedrijven en instellingen hebben te maken met verandering. Om gepaste maatregelen te kunnen nemen en doordachte beslissingen te maken, is het belangrijk om patronen in deze veranderingen te ontdekken. Welke veranderingen zijn permanent? En welke slechts tijdelijk?

Vrijwel alle bedrijven en instellingen hebben te maken met verandering. Om gepaste maatregelen te kunnen nemen en doordachte beslissingen te maken, is het belangrijk om patronen in deze veranderingen te ontdekken. Welke veranderingen zijn permanent? En welke slechts tijdelijk? Tijdreeksanalyses zijn hier het gereedschap: hiermee leren deelnemers veranderingen te ontleden in verschillende (belangrijke en niet-belangrijk…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

TOT 60% KORTING BIJ GROEPSTRAININGEN
Neem contact op voor een vrijblijvend trainingsvoorstel

Vrijwel alle bedrijven en instellingen hebben te maken met verandering. Om gepaste maatregelen te kunnen nemen en doordachte beslissingen te maken, is het belangrijk om patronen in deze veranderingen te ontdekken. Welke veranderingen zijn permanent? En welke slechts tijdelijk?

Vrijwel alle bedrijven en instellingen hebben te maken met verandering. Om gepaste maatregelen te kunnen nemen en doordachte beslissingen te maken, is het belangrijk om patronen in deze veranderingen te ontdekken. Welke veranderingen zijn permanent? En welke slechts tijdelijk? Tijdreeksanalyses zijn hier het gereedschap: hiermee leren deelnemers veranderingen te ontleden in verschillende (belangrijke en niet-belangrijke) componenten.

Student profileDe training is bedoeld voor iedereen die tijdig en efficiënt wil inspelen op toekomstige trends en veranderingen.

Curriculum

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Trendanalyse in Excel. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen. In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Tijdreeksgegevens analyseren
Trends d.m.v. smoothing
Trend en trendvergelijking berekenen en visualiseren
Voorspellingen genereren
Tijdsreeksen creëren
(Economische) voorspellingen formuleren
Autocorrelatie en partiële autocorrelatie
ARMA modellen

Instruction modesVoorafgaand aan de Trendanalyse in Excel training vindt een intake plaats. Hierin worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht. Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je je talenten optimaal te benutten. De training kent een zeer praktische aanpak. Naast korte theoretische beschouwingen wordt er veel gewerkt met praktische oefeningen en situaties. Iedere deelnemer vult voorafgaand aan de training een vragenlijst in. Hiermee wordt de deelnemer ertoe aangezet om leerdoelen te formuleren en voorbeeldsituaties te bedenken.Tridata


De door ExplainiT aangeboden statistiek trainingen worden gegeven door Tridata. Tridata is een instituut voor toegepaste statistiek & data-analyse. Tridata beschikt over uitgebreide expertise in theoretische en toegepaste statistiek van verschillende gebieden. De docenten en adviseurs van Tridata hebben hun sporen ruimschoots verdiend bij universiteiten als hoogleraar, universitair (hoofd-)docent of als (senior) onderzoeker bij toonaangevende onderzoeksinstituten.

ObjectivesNa afloop van de training Trendanalyse in Excel kun je trends berekenen. Met behulp van voorbeelden en conceptuele oefeningen leer je de basisbeginselen van trendanalyse en wordt het niveau opgebouwd tot vrij geavanceerde modellen die zeer breed toepasbaar zijn. De training zorgt ervoor dat je in staat bent zelfstandig allerlei trends op statistisch verantwoorde wijze kunt berekenen en analyseren.

Graduation

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Excel.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.