Training Sollicitaties afnemen

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van ExplainiT
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 ExplainiT heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 935 ervaringen)
Bovnl winner icon 2018Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2018: #3 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2016: #1 in Automatisering & ICT/IT en #3 in HR.

Lees meer over Beste Opleider 2018.

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Utrecht
5 mrt. 2019 tot 6 mrt. 2019
Toon rooster
event 5 maart 2019, Dag 1
event 6 maart 2019, Dag 2
Den Haag
3 apr. 2019 tot 4 apr. 2019
Toon rooster
event 3 april 2019, Dag 1
event 4 april 2019, Dag 2
Hengelo
2 mei. 2019 tot 3 mei. 2019
Toon rooster
event 2 mei 2019, Dag 1
event 3 mei 2019, Dag 2
Amsterdam Arena
3 jun. 2019 tot 4 jun. 2019
Toon rooster
event 3 juni 2019, Dag 1
event 4 juni 2019, Dag 2
Rotterdam
2 jul. 2019 tot 3 jul. 2019
Toon rooster
event 2 juli 2019, Dag 1
event 3 juli 2019, Dag 2
Utrecht
7 aug. 2019 tot 8 aug. 2019
Toon rooster
event 7 augustus 2019, Dag 1
event 8 augustus 2019, Dag 2

Beschrijving

TOT 60% KORTING BIJ GROEPSTRAININGEN
Neem contact op voor een vrijblijvend trainingsvoorstel

Bij een sollicitatiegesprek laat iedere sollicitant zich van zijn of haar beste kant zien, maar wanneer weet u of de sollicitant daadwerkelijk geschikt is voor de functie?Bij een sollicitatiegesprek laat iedere sollicitant zich van zijn of haar beste kant zien, maar wanneer weet u of de sollicitant daadwerkelijk geschikt is voor de functie? Het selecteren van de juiste persoon voor de functie is een lastige taak. Het maken van de juiste beslissing na een sollicitatieronde is een belangrijk besluit. Het kan veel tijd en geld schelen als u de juiste keuze maakt. Daarom is het van belang dat u tijdens het sollicitatiegesprek zoveel mogelijk informatie verzameld over de sollicitant. Is de sollic…

Lees de volledige beschrijving

Default

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

TOT 60% KORTING BIJ GROEPSTRAININGEN
Neem contact op voor een vrijblijvend trainingsvoorstel

Bij een sollicitatiegesprek laat iedere sollicitant zich van zijn of haar beste kant zien, maar wanneer weet u of de sollicitant daadwerkelijk geschikt is voor de functie?Bij een sollicitatiegesprek laat iedere sollicitant zich van zijn of haar beste kant zien, maar wanneer weet u of de sollicitant daadwerkelijk geschikt is voor de functie? Het selecteren van de juiste persoon voor de functie is een lastige taak. Het maken van de juiste beslissing na een sollicitatieronde is een belangrijk besluit. Het kan veel tijd en geld schelen als u de juiste keuze maakt. Daarom is het van belang dat u tijdens het sollicitatiegesprek zoveel mogelijk informatie verzameld over de sollicitant. Is de sollicitant gemotiveerd, beschikt hij of zij over de gewenste expertise, ervaring en vaardigheden? Om u te helpen bij het gestructureerd voeren van sollicitatiegesprekken is de training Sollicitaties afnemen.

Groepstraining in company: Prijs: Voordelige groepsprijzen, korting tot 60%!
Duur:In overleg.
Individueel maatwerk: Prijs: Prijs in overleg.
Duur: In overleg.
Individueel in company: Prijs: Prijs in overleg.
Duur: In overleg.

Student profile

Deze training is bedoeld voor medewerkers P&O, personeelsmanagers, personeelsconsulenten en –hr-adviseurs die werving- en selectieprocedures begeleiden en regelmatig sollicitatiegesprekken afnemen.

Curriculum

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Sollicitaties afnemen. Op basis van uw intake is het mogelijk om het programma op uw praktijksituatie af te stemmen.

 • Effectieve selectiecriteria hanteren
 • Een sollicitatiegesprek voorbereiden en vormgeven: doel, opbouw en inhoud
 • Goede vragen stellen
 • Vaardigheden en competenties testen en herkennen
 • Efficiënt CV’s doornemen
 • Vragen voorbereiden en antwoorden ontwikkelen
 • Een objectief oordeel vormen, luisteren en antwoorden interpreteren
 • Interviewtechnieken: de STAR-methode
 • Het gesprek vormgeven
 • Voorspellende informatie inwinnen
 • Ethische en wettelijke vraagstukken
 • Valkuilen herkennen
 • Consistente evaluaties
 • Referenties nagaan: structuur en alternatieven

Instruction modes

ExplainiT hanteert verschillende vormen waarin trainingen worden aangeboden. Hieronder een omschrijving van de mogelijkheden.

 • Individuele training Sollicitaties afnemen

  Bij een individuele cursus vindt er een 1-op-1 training plaats op de werkplek van de medewerker. De training Sollicitaties afnemen zal plaatsvinden op tijden die de medewerker het beste uitkomt. De inhoud wordt in overleg met de medewerker vastgesteld. In de cursus Sollicitaties afnemen worden de vragen van de medewerker volledig beantwoord en is er veel ruimte om vragen te stellen. De duur van een individuele training is vaak korter dan een groepstraining of open-inschrijving. Dit komt door de intensievere kennisoverdracht. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige 1-op-1 prijzen.

 • Groepstraining Sollicitaties afnemen

  Bij een groepstraining wordt in samenspraak met de klant de (maatwerk)training samengesteld. Hierbij is deze afgestemd op de behoefte van een specifieke doelgroep. Het is mogelijk om in een groepstraining bedrijfsspecifieke bestanden te behandelen. De trainingslocatie, trainingsdata en -tijden zijn variabel te bepalen. Bij de trainingen kan ExplainiT tevens een mobiel trainingslokaal inrichten op de locatie van de klant. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige groepsprijzen, waarbij kortingen oplopen tot 60%.

 • Open-inschrijving training Sollicitaties afnemen

  Bij de open-inschrijving staan trainingsinhoud, -data en -tijden vast. Medewerkers van verschillende bedrijven zijn bij deze training aanwezig. Inschrijving op een training via open-inschrijving is vanaf 1 persoon mogelijk. ExplainiT biedt de cursussen eens per 3 á 4 weken aan. Zie het trainingsrooster voor de data.

Characteristics

Aan de training Sollicitaties afnemen gaat een intake vooraf. Onder leiding van een ervaren trainer leert u op interactieve wijze sollicitatiegesprekken te voeren. Naast het leggen van een theoretische basis, werkt u actief aan het verbeteren van uw gespreksvaardigheden en interviewtechnieken. U krijgt gerichte feedback op uw werkwijze en gesprekken. Door middel van vele praktijkoefeningen, cases en rollenspelen wordt steeds een koppeling tussen theorie en praktijk gemaakt.

Objectives

Na afloop van de training Sollicitaties afnemen heeft u inzicht verkregen in de manier waarop u het best een sollicitatieprocedure kunt leiden. De hiervoor criteria liggen vast in een checklist. De checklist fungeert als handleiding voordat u aan een sollicitatieronde of gesprek begint. Na afloop van de training bent u in staat effectiever sollicitatiegesprekken af te nemen en kunt u beter beoordelen of een kandidaat optimaal aansluit bij het opgestelde profiel voor de vacature.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.