Training IPMA-C assessment

Startdatum en plaats
Logo van ExplainiT
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 ExplainiT heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 935 ervaringen)
Bovnl winner icon 2018Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2018: #3 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2016: #1 in Automatisering & ICT/IT en #3 in HR.

Lees meer over Beste Opleider 2018.

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Den Haag
13 mrt. 2019
Toon rooster
event 13 maart 2019, Dag 1
Hengelo
11 apr. 2019
Toon rooster
event 11 april 2019, Dag 1
Amsterdam Arena
10 mei. 2019
Toon rooster
event 10 mei 2019, Dag 1
Den Haag
3 jun. 2019
Toon rooster
event 3 juni 2019, Dag 1
Hengelo
4 jul. 2019
Toon rooster
event 4 juli 2019, Dag 1
Amsterdam Arena
2 aug. 2019
Toon rooster
event 2 augustus 2019, Dag 1

Beschrijving

TOT 60% KORTING BIJ GROEPSTRAININGEN
Neem contact op voor een vrijblijvend trainingsvoorstel

De International Project Management Association is een in Zwitserland gevestigde, internationale organisatie voor promotie van projectmanagement. IPMA is vooral competentiegericht.IPMA heeft een projectmanagement methode ontwikkeld onder dezelfde afkorting (IPMA). Hiervoor kan men gecertificeerd worden. De criteria hiervoor kunnen per land verschillen maar moeten sinds 1999 wel voldoen aan de door IPMA opgestelde International Competence Baseline (ICB). Hierin worden 20 technische competenties, 15 gedragscompetenties en 11 contextuele competenties beschreven. Haal uw certificaat met de IPMA trainingen van ExplainiT. Er zijn 4 certificeringen mogelijk: IPMA-D Certified Project Management onde…

Lees de volledige beschrijving

Default

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

TOT 60% KORTING BIJ GROEPSTRAININGEN
Neem contact op voor een vrijblijvend trainingsvoorstel

De International Project Management Association is een in Zwitserland gevestigde, internationale organisatie voor promotie van projectmanagement. IPMA is vooral competentiegericht.IPMA heeft een projectmanagement methode ontwikkeld onder dezelfde afkorting (IPMA). Hiervoor kan men gecertificeerd worden. De criteria hiervoor kunnen per land verschillen maar moeten sinds 1999 wel voldoen aan de door IPMA opgestelde International Competence Baseline (ICB). Hierin worden 20 technische competenties, 15 gedragscompetenties en 11 contextuele competenties beschreven. Haal uw certificaat met de IPMA trainingen van ExplainiT. Er zijn 4 certificeringen mogelijk: IPMA-D Certified Project Management ondersteuner IPMA-C Certified Project Manager IPMA-B Certified Senior Project Manager IPMA-A Certified Projects Director Gecertifceerden kunnen zich in een register laten opnemen.

Groepstraining in company: Prijs: Voordelige groepsprijzen, korting tot 60%!
Duur:In overleg.
Individueel maatwerk: Prijs: Prijs in overleg.
Duur: In overleg.
Individueel in company: Prijs: Prijs in overleg.
Duur: In overleg.

Student profile

Ervaren projectleiders die het theoriedeel van de IPMA Level C-certificering met succes hebben afgerond en die deel willen nemen aan het IPMA Level C-assessment om op die manier hun IPMA Level C-certificering af te ronden.

Toelatingseisen training IPMA-C assessment

 • 3 jaar projectmanagementervaring binnen de afgelopen 6 jaar
 • de projecten die u heeft gemanaged voldoen aan de volgende eisen:
  • aantal medewerkers: 5
  • doorlooptijd: 3 maanden
  • omvang project: 1.100 uur
  • eigen besteding: 200 uur
 • u kunt in totaal minimaal 2.500 uur projectervaring aantonen
 • u levert een projectrapport in dat aan de volgende voorwaarden voldoet:
  • het ingediende project moet zijn afgerond
  • u hebt het ingediende project van begin tot eind gemanaged
  • u kunt alle competenties in het projectrapport aantonen

Curriculum

Het traject voor het IPMA-C assessment bestaat uit de volgende fasen:

Fase 0: Aanmelden:
U krijgt ondersteuning en begeleiding bij het maken van een curriculum vitae met projectenlijst en het invullen van het ervaringsformulier.

Fase 1: 360˚ feedback & self-assessment
U krijgt ondersteuning en begeleiding bij het opstellen van een 360˚ feedback, een digitale vragenlijst met ongeveer 90 vragen over diverse competenties binnen het projectmanagement. Deze lijst wordt ingevuld door vijf beoordelaars: u zelf; uw functioneel leidinggevende; twee teamleden en een opdrachtgever die u zelf kiest.

Fase 2: Projectrapport
Over een project naar keuze schrijft u een rapport. U beschrijft in grote lijnen het project, de inrichting hiervan en uw rol hierin. U blikt ook terug op het project. U wordt begeleid en ondersteund bij het opstellen van het projectrapport.

Fase 3: Assessment
U word gecoached en voorbereid op het IPMA Level C-assessment.

Instruction modes

ExplainiT hanteert verschillende vormen waarin trainingen worden aangeboden. Hieronder een omschrijving van de mogelijkheden.

 • Individuele training IPMA-C assessment

  Bij een individuele cursus vindt er een 1-op-1 training plaats op de werkplek van de medewerker. De training IPMA-C assessment zal plaatsvinden op tijden die de medewerker het beste uitkomt. De inhoud wordt in overleg met de medewerker vastgesteld. In de cursus IPMA-C assessment worden de vragen van de medewerker volledig beantwoord en is er veel ruimte om vragen te stellen. De duur van een individuele training is vaak korter dan een groepstraining of open-inschrijving. Dit komt door de intensievere kennisoverdracht. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige 1-op-1 prijzen.

 • Groepstraining IPMA-C assessment

  Bij een groepstraining wordt in samenspraak met de klant de (maatwerk)training samengesteld. Hierbij is deze afgestemd op de behoefte van een specifieke doelgroep. Het is mogelijk om in een groepstraining bedrijfsspecifieke bestanden te behandelen. De trainingslocatie, trainingsdata en -tijden zijn variabel te bepalen. Bij de trainingen kan ExplainiT tevens een mobiel trainingslokaal inrichten op de locatie van de klant. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige groepsprijzen, waarbij kortingen oplopen tot 60%.

 • Open-inschrijving training IPMA-C assessment

  Bij de open-inschrijving staan trainingsinhoud, -data en -tijden vast. Medewerkers van verschillende bedrijven zijn bij deze training aanwezig. Inschrijving op een training via open-inschrijving is vanaf 1 persoon mogelijk. ExplainiT biedt de cursussen eens per 3 á 4 weken aan. Zie het trainingsrooster voor de data.

Characteristics

De training IPMA-C assessment leidt op voor het IPMA-C examen. De nadruk ligt zowel op een verdieping van uw kennis van projectmanagementtheorie als op de specifieke vaardigheden die van belang zijn voor een projectleider. Naast het opzetten en beheersen van een project komen leiderschapsvormen, het samenwerken in teams en groepsdynamische processen aan de orde. De theorie wordt afgewisseld met groepsopdrachten en rollenspelen. Door de opdrachten en de examentrainingen wordt u grondig voorbereid op het examen. De training IPMA-C assessment wordt verzorgd door een ervaren projectmanager met een brede praktijkervaring.

Objectives

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.