IPMA-C Assessment

Type product
Tijdsduur
Logo van ExplainiT
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 ExplainiT heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 1.233 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2020: #1 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2019: #1 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2018: #3 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2016: #1 in Automatisering & ICT/IT en #3 in HR.

Lees meer over Beste Opleider van Nederland 2020.

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

IPMA heeft een projectmanagement methode ontwikkeld onder dezelfde afkorting (IPMA). Hiervoor kan men gecertificeerd worden. De criteria hiervoor kunnen per land verschillen maar moeten sinds 1999 wel voldoen aan de door IPMA opgestelde International Competence Baseline (ICB).

IPMA heeft een projectmanagement methode ontwikkeld onder dezelfde afkorting (IPMA). Hiervoor kan men gecertificeerd worden. De criteria hiervoor kunnen per land verschillen maar moeten sinds 1999 wel voldoen aan de door IPMA opgestelde International Competence Baseline (ICB). Hierin worden 20 technische competenties, 15 gedragscompetenties en 11 contextuele competenties beschreven. Haal je certificaat met de IPMA trai…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: IPMA-C, Assessment, IPMA-B, IPMA PMO en Toetsen & beoordelen.

IPMA heeft een projectmanagement methode ontwikkeld onder dezelfde afkorting (IPMA). Hiervoor kan men gecertificeerd worden. De criteria hiervoor kunnen per land verschillen maar moeten sinds 1999 wel voldoen aan de door IPMA opgestelde International Competence Baseline (ICB).

IPMA heeft een projectmanagement methode ontwikkeld onder dezelfde afkorting (IPMA). Hiervoor kan men gecertificeerd worden. De criteria hiervoor kunnen per land verschillen maar moeten sinds 1999 wel voldoen aan de door IPMA opgestelde International Competence Baseline (ICB). Hierin worden 20 technische competenties, 15 gedragscompetenties en 11 contextuele competenties beschreven. Haal je certificaat met de IPMA trainingen van ExplainiT. Er zijn vier certificeringen mogelijk: (1) IPMA-D Certified Project Management ondersteuner, (2) IPMA-C Certified Project Manager, (3) IPMA-B Certified Senior Project Manager, en (4) IPMA-A Certified Projects Director. Gecertifceerden kunnen zich in een register laten opnemen.

Ervaren projectleiders die het theoriedeel van de IPMA Level C-Certificering met succes hebben afgerond en die deel willen nemen aan het IPMA Level C-Assessment om op die manier hun IPMA Level C-Certificering af te ronden.

Het traject voor het IPMA-C Assessment bestaat uit de volgende fasen:

Fase 0: Aanmelden:
Je krijgt ondersteuning en begeleiding bij het maken van een curriculum vitae met projectenlijst en het invullen van het ervaringsformulier.

Fase 1: 360˚ feedback & self-assessment
Je krijgt ondersteuning en begeleiding bij het opstellen van een 360˚ feedback, een digitale vragenlijst met ongeveer 90 vragen over diverse competenties binnen het projectmanagement. Deze lijst wordt ingevuld door vijf beoordelaars: jij; je functioneel leidinggevende; twee teamleden en een opdrachtgever die je zelf kiest.

Fase 2: Projectrapport
Over een project naar keuze schrijf je een rapport. Je beschrijft in grote lijnen het project, de inrichting hiervan en jouw rol hierin. Je blikt ook terug op het project. Je wordt begeleid en ondersteund bij het opstellen van het projectrapport.

Fase 3: Assessment
Je wordt gecoacht en voorbereid op het IPMA Level C-Assessment.

De training IPMA-C Assessment leidt op voor het gelijknamige IPMA-C Assessment. De nadruk ligt zowel op een verdieping van je kennis van projectmanagementtheorie als op de specifieke vaardigheden die van belang zijn voor een projectleider. Naast het opzetten en beheersen van een project komen leiderschapsvormen, het samenwerken in teams en groepsdynamische processen aan de orde. De theorie wordt afgewisseld met groepsopdrachten en rollenspelen. Door de opdrachten en de examentrainingen word je grondig voorbereid. De training IPMA-C Assessment wordt verzorgd door een ervaren projectmanager met een brede praktijkervaring.

De training heeft als doel om deelnemers op uitstekend op te leiden voor het IPMA-C Assessment. De nadruk ligt zowel op een verdieping van je kennis van projectmanagementtheorie als op de specifieke vaardigheden die van belang zijn voor een projectleider. Naast het opzetten en beheersen van een project komen leiderschapsvormen, het samenwerken in teams en groeps-dynamische processen aan de orde.

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop altijd een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training. Natuurlijk is het hoofddoel om het IPMA-C Assessment succesvol af te ronden.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.