Excel Power Pivot

Tijdsduur
Logo van ExplainiT
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 ExplainiT heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 959 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2018: #3 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2016: #1 in Automatisering & ICT/IT en #3 in HR.

Lees meer over Beste Opleider 2018.

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

ExplainiT biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

TOT 60% KORTING BIJ GROEPSTRAININGEN
Neem contact op voor een vrijblijvend trainingsvoorstel

Maak je veel (tijdrovende) rapportages in Excel waarbij gegevens uit verschillende bronnen worden gebruikt? Wil je hier aanzienlijk tijd op besparen? Dan is de Excel Power Pivot training de oplossing! Power Pivot is een invoegtoepassing voor Excel die je kunt gebruiken om krachtige gegevensanalyses en uitgebreide gegevensmodellen te maken.

De Excel Power Pivot training helpt je bij het maken van rapportages in Excel. Maak je veel (tijdrovende) rapportages in Excel waarbij gegevens uit verschillende bronnen worden gebruikt? Wil je hier aanzienlijk tijd op besparen? Dan is de Excel Power Pivot training de oplossing! Power Pivot is een invoegtoepassing voor Excel die je kunt gebruiken om kracht…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

TOT 60% KORTING BIJ GROEPSTRAININGEN
Neem contact op voor een vrijblijvend trainingsvoorstel

Maak je veel (tijdrovende) rapportages in Excel waarbij gegevens uit verschillende bronnen worden gebruikt? Wil je hier aanzienlijk tijd op besparen? Dan is de Excel Power Pivot training de oplossing! Power Pivot is een invoegtoepassing voor Excel die je kunt gebruiken om krachtige gegevensanalyses en uitgebreide gegevensmodellen te maken.

De Excel Power Pivot training helpt je bij het maken van rapportages in Excel. Maak je veel (tijdrovende) rapportages in Excel waarbij gegevens uit verschillende bronnen worden gebruikt? Wil je hier aanzienlijk tijd op besparen? Dan is de Excel Power Pivot training de oplossing! Power Pivot is een invoegtoepassing voor Excel die je kunt gebruiken om krachtige gegevensanalyses en uitgebreide gegevensmodellen te maken. Als business intelligence tool helpt Power Pivot je om gegevens uit verschillende bronnen – bijvoorbeeld verschillende Excel bestanden, tekstbestanden en databases - eenvoudig en snel te analyseren in Excel. Tijdens de Excel Power Pivot training leer je onder andere om overzichtelijke draaitabellen van gegevens uit verschillende bronnen te maken en hoe je door middel van DAX (Data Analysis Expressions) analyses kunt maken van een grote hoeveelheid gegevens. Nadat je rapportages hebt ontwikkeld met Power Pivot in Excel krijg je met een druk op de knop alles weer up-to-date.

Student profile

De Excel Power Pivot training is geschikt voor personen die rapportages maken in Excel waarbij gegevens uit verschillende databronnen gekoppeld dienen te worden. Voor de volgende functies zou de Excel Power Pivot Training bijvoorbeeld geschikt zijn: gegevensanalisten, financial controllers, IT-professionals en business controllers.

Curriculum

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de Excel Power Pivot training. Sluit dit niet volledig aan bij je wensen en behoeften? De ervaren trainingsadviseurs van ExplainiT ontwikkelen graag in samenspraak met jou een trainingsprogramma op basis van je praktijksituatie met als doel een optimaal leerrendement.
Power Pivot

Power Pivot introductie
Power Pivot activeren
Power Pivot architectuur
Werken met Power Pivot in Excel

Gegevens uit verschillende databronnen

Gegevens importeren
Gegevens koppelen
Relaties tussen gegevens creëren

Geïmporteerde gegevens bewerken

Hiërarchieën maken
Draaitabellen en draaigrafieken maken
Slicers toevoegen
Verbinden van draaitabellen en draaigrafieken
KPI’s ontwikkelen

Data Analysis Expressions (DAX) functies

Introductie DAX functies
Overzicht DAX functies
Verschil tussen DAX functies en Excel formules
DAX functies toepassen

Instruction modes

Voorafgaand aan de Excel Power Pivot training vindt er een intake plaats. Hierin worden je persoonlijke leerdoelen voor de Excel Power Pivot training in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren trainer leer je de praktische kant van het werken met Power Pivot in Excel kennen. Dit doe je aan de hand van trainingsmateriaal en praktische oefeningen. Verder geeft de trainer tijdens de Excel Power Pivot Training nuttige tips over het werken met Power Pivot in Excel.

Objectives

Na afloop van de Excel Power Pivot training ben je in staat om gegevens uit verschillende databronnen te importeren en daar vervolgens koppelingen tussen te leggen. Je leert door de Power Pivot invoegtoepassing voor Excel te gebruiken om gegevens uit andere databronnen weer te geven in bijvoorbeeld draaitabellen. Tot slot ben je na afloop van de Excel Power Pivot training bekend met DAX (Data Analysis Expressions) functies. DAX functies helpen je om analyses te maken van een grote hoeveelheid gegevens.

Graduation

Als je de gehele Excel Power Pivot training hebt gevolgd, ontvang je na afloop het officiële ExplainiT certificaat "Excel Power Pivot".

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.