Professional Agile Leadership Essentials (PAL-e) incl. PAL-I examen

Tijdsduur

Professional Agile Leadership Essentials (PAL-e) incl. PAL-I examen

Expandior
Logo van Expandior

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Expandior biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

De transformatie naar een Agile Enterprise impliceert een nieuwe dynamiek, een significante verandering. Ook voor u als leidinggevende verandert er veel en u vormt een cruciale factor om de Agile transformatie van uw organisatie succesvol te laten verlopen! De rol van leiders en managers in een wendbare organisatie kan echter heel anders zijn dan wat u mogelijk gewend bent.

Naast nieuwe kansen creëert de nieuwe dynamiek logischerwijs ook diverse vragen voor u als Agile leider. Hoe vormt u bijvoorbeeld Agile teams? En hoe ondersteunt, begeleidt en coacht u hen optimaal om hun Agile-capaciteiten te verbeteren? Hoe maximaliseert u de waarde van een Scrum Team? Hoe faciliteert en waarborgt u co…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De transformatie naar een Agile Enterprise impliceert een nieuwe dynamiek, een significante verandering. Ook voor u als leidinggevende verandert er veel en u vormt een cruciale factor om de Agile transformatie van uw organisatie succesvol te laten verlopen! De rol van leiders en managers in een wendbare organisatie kan echter heel anders zijn dan wat u mogelijk gewend bent.

Naast nieuwe kansen creëert de nieuwe dynamiek logischerwijs ook diverse vragen voor u als Agile leider. Hoe vormt u bijvoorbeeld Agile teams? En hoe ondersteunt, begeleidt en coacht u hen optimaal om hun Agile-capaciteiten te verbeteren? Hoe maximaliseert u de waarde van een Scrum Team? Hoe faciliteert en waarborgt u continue verbetering en welke culturele- en gedragsveranderingen zijn hiervoor nodig? Op deze en vele andere vragen krijgt u tijdens de PAL-E antwoord. We bieden u concrete tips & tricks, reiken u handvatten aan en delen de belangrijkste potentiële valkuilen.

Leerdoelen: 

 • Een gemeenschappelijke taal ontwikkelen op basis van de essentie van Agile werken. Dit is belangrijk om te zorgen dat communicatie soepel verloopt en de dialoog tussen u als leider en de organisatie zo effectief mogelijk is.
 • Een dieper begrip verkrijgen van kernproblemen binnen organisaties. Wat is er nu écht aan de hand en wat betekent dit voor u als wendbaar leidinggevende?
 • Het kunnen invoeren van een Agile werkwijze op een professionele manier zodat de verandering duurzaam is.
 • Begrijpen welke rol het management speelt in de Agile verandering van een organisatie, hoe u als Agile leider de prestaties van uw organisatie kunt verbeteren en het ontwikkelen van de daarbij benodigde vaardigheden.
 • Een goede balans creëren tussen wendbaar organiseren en leiderschap. Denk hierbij aan autonome & zelfsturende teams versus autoriteit en invloed, empathie versus business doelstellingen en adaptieve planningen versus voorspelbaarheid.

 

 • Bewustwording hoe cultuur en waarden invloed hebben op het eindresultaat.
 • Concrete technieken leren om Agile Teams te vormen, te begeleiden en te coachen.
 • De technieken leren om vanuit van business value te organiseren en begrijpen waarom dit zo belangrijk is voor de volgende generatie organisaties.
 • Technieken leren die u in staat stellen om wendbaarheid gedurende lange termijn te behouden, inclusief de rol die leiders daarbij spelen, verschuivingen in denken en de relatie tussen complexiteit en empirisme.
 • Begrijpen hoe de voordelen en impact van Agile Product Development meetbaar gemaakt kan worden.
 • Weten hoe u Agility kunt opschalen over verschillende teams binnen de organisatie

Thema’s: 

Deze workshop zal de volgende hoofdthema’s omvatten:

 • Theorie en principes
 • De uitdagingen van Agile en hoe u deze kunt overwinnen
 • Het verbeteren van het opleveren van ‘’Value’’
 • Het Ontwikkelen van Mensen & Cultuur
  • Waarde – Het “Wat”
  • Cultuur – De “Wie”
  • Professionaliteit – Het “Hoe”
 • Lange termijn Agility
 • Agility en schaalvergroting

Doelgroep: 

Deze training is met name geschikt voor:

 • Leiders die minder vertrouwd zijn met leidinggeven in Agile omgevingen en het willen gebruiken terwijl hun organisatie een Agile transformatie ondergaat.
 • Agile Leiders die zich willen ontwikkelen en hun leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau willen brengen.
 • Agile Coaches die het leiderschap van hun klanten willen ondersteunen om effectiever te worden.

Er zijn geen minimumvereisten voor deze training en elke professional die zich wil ontwikkelen in zijn/haar Agile leiderschapsreis kan deze training volgen. U wordt wel verzocht om voor uw deelname de Scrum Guide goed door te nemen. 

Certificering

U ontvangt van ons binnen 48 uur na deelname aan de training een toegangscode voor de digitale examenomgeving van Scrum.org. U kunt het online examen op een moment naar eigen keuze maken. Maakt u het online examen binnen 14 dagen na deelname aan de PAL-E training, en mocht u onverhoopt de eerste poging niet het minimumpercentage van 85% goed beantwoorden, dan mag u het examen eenmalig kosteloos herkansen. Let op: deze eenmalige kosteloze herkansing geldt dus alleen wanneer u binnen 14 na afloop van de training examen doet. Het examen is Engelstalig en om die reden zullen veel van de Engelstalige terminologie ook toegepast worden tijdens de training.

Slaagt u voor het online examen? Dan mag u zich met trots gecertificeerd Scrum.org Professional Agile Leader (PAL-I) noemen en wordt u levenslang lid van de Scrum.org community.

Het PAL-I examen is inbegrepen bij de Professional Agile Leadership Essentials training van Expandior.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Expandior, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.