Certified SAFe® for Architects

Tijdsduur

Certified SAFe® for Architects

Expandior
Logo van Expandior

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Expandior biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

SAFe® for Architects

De SAFe® for Architects training bereidt u als System-, Solution- of Enterprise Architect voor om waardevolle architectuuroplossingen te kunnen realiseren binnen een geschaalde Lean Agile omgeving. Het maakt u een effectievere leider en ondersteunt u om duurzame verandering te bewerkstelligen.

Tijdens de driedaagse SAFe for Architects training leert u hoe architecten in een nieuwe rol als Agile Architect kunnen bijdragen aan het wendbaar worden van hun organisatie. Het Scaled Agile Framework is daarvoor een actueel onderwerp binnen veel organisaties. SAFe® maakt o.a. mogelijk dat een organisatie zich structureert op Value Streams, waarbinnen een product(lijn) door meer…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

SAFe® for Architects

De SAFe® for Architects training bereidt u als System-, Solution- of Enterprise Architect voor om waardevolle architectuuroplossingen te kunnen realiseren binnen een geschaalde Lean Agile omgeving. Het maakt u een effectievere leider en ondersteunt u om duurzame verandering te bewerkstelligen.

Tijdens de driedaagse SAFe for Architects training leert u hoe architecten in een nieuwe rol als Agile Architect kunnen bijdragen aan het wendbaar worden van hun organisatie. Het Scaled Agile Framework is daarvoor een actueel onderwerp binnen veel organisaties. SAFe® maakt o.a. mogelijk dat een organisatie zich structureert op Value Streams, waarbinnen een product(lijn) door meerdere Agile teams tegelijkertijd kan worden geïnnoveerd en onderhouden.

We verkennen de rollen, de verantwoordelijkheden en de mindset van Agile Architects in een geschaalde Lean Agile omgeving. U leert hoe de architectuur afgestemd wordt op waardecreatie (business value), en hoe u Continuous Flow binnen omvangrijke systeemontwikkeling aandrijft terwijl u de SAFe programma-implementatie ondersteunt. De meer traditionele verantwoordelijkheden van architecten worden gecombineerd met zaken die u als architect concreet kunt bijdragen op het gebied van change management. De SAFe for Architects training van Expandior is gebaseerd op de meest recente versie van SAFe® 5.0.

Leerdoelen: 

Na uw deelname aan de SAFe for Architects training kunt u:

 • Als Agile Architect de SAFe principes toepassen.
 • Architectuur synchroniseren met creatie van business value.
 • Architectuurvisie en -intentie ontwikkelen en helder communiceren.
 • Een architectural runway plannen om succesvol waarde te leveren.
 • Architectuur geschikt maken voor DevOps, Continuous Delivery en Release on Demand.
 • Teamleden en Architecten coachen en leiden tijdens Program Increment (PI) planning en uitvoering.
 • Een leidende rol innemen tijdens Lean-Agile transformaties.

Na uw deelname aan de SAFe for Architects training weet u:

 • De definitie van agile software ontwikkeling en de onderhevige waarden, principes en toepassingen.
 • Welke rol architectuur speelt bij Lean Agile transformeren.
 • Welke Lean-Agile principes waardestromen optimaliseren.
 • Wat Behavior-Driven Development (BDD) is en hoe u dit principe kunt inzetten.
 • Hoe Agile ‘modeling’ werkt en kunt u dit aan andere uitleggen.
 • Hoe u applicaties bouwt met een kwaliteitscode en een hoogwaardig ontwerp.
 • Hoe de testinfrastructuur gebruikt kan worden om geautomatiseerd te testen.
 • Hoe u met anderen samenwerkt aan ‘intentional architecture’ en ‘emergent design’.
 • Hoe u een gedegen plan voor agile software ontwikkeling opstelt en uitvoert.

Doelgroep: 

De Certified SAFe Architect training is bedoeld voor System, Solution en Enterprise Architects die zich willen verdiepen in het bedrijven van architectuur in de Lean Agile (SAFe) context. De training blijkt ook zeer waardevol voor andere technische professionals die de rol van de architect in een Lean-Agile omgeving willen begrijpen. Denk hierbij aan informatie managers, informatie analisten, tech leads en software ontwikkelaars.

We veronderstellen dat u:

 • Significante ervaring heeft met Scrum en Agile werken.
 • Relevante praktijkervaring heeft met het werken in een SAFe-omgeving, of heeft deelgenomen aan de Certified Leading Safe® 5.1 training.

Werkzaam bent als architect, technisch leidinggevende, ervaren software developer of vanuit een andere hoedanigheid veel samenwerkt met architecten.

Certificering: 

Het officiële Certified SAFe® Architect examen (ARCH) is met een initiële kostprijs van € 520,- één van de kostbaarste examens van het Scaled Agile portfolio. Uw eerste examen is echter inbegrepen bij uw deelname aan deze training bij Expandior. Na de training ontvangt u van Scaled Agile een email met uw inloggegevens voor de online leer- en examenomgeving. Deze leeromgeving biedt u de gelegenheid om u desgewenst nog eens extra goed op het examen voor te bereiden. Na het succesvol doorlopen van het online leerplan en het behalen van het oefenexamen, krijgt u toegang tot het certificeringsexamen. Let op: u dient het online examen binnen 30 dagen na ontvangst van de email af te leggen.

Wanneer u binnen de gegeven time box van 2 uur minimaal 75% van de 60 vragen goed beantwoord bent u geslaagd. U mag zich dan met trots gecertificeerd SAFe® Architect noemen! U ontvangt tevens één jaar Academy Membership van de Scaled Agile Academy waarmee u toegang heeft tot de ARCH Community of Practice. Hiermee heeft u toegang tot een breed scala aan leermiddelen ter ondersteuning tijdens uw SAFe traject.

** Let op: de training in september betreft een Nederlandstalige editie, de training in december betreft een Engelstalige editie. 


Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Expandior, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.