Integraal Data- en Document Management

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Erasmus Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Erasmus Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 51 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeRotterdam
okt. 2021

Beschrijving

Gestructureerde informatie bestaat natuurlijk al lang in de vorm van databases. Maar wat doe je met ongestructureerde informatie:data die zijn opgeslagen in al die digitale documenten? Het besef groeit dat deze informatie steeds belangrijker wordt voor organisaties. Dat vraagt om een integrale visie op hoe gestructureerde en ongestructureerde databronnen beheerd en gebruikt moeten worden.

Organisaties hebben een groeiende behoefte aan hoogwaardige en toegankelijke data. Traditioneel worden daarvoor de meer traditionele databases gebruikt. Gestructureerde informatie die goed en makkelijk analyseerbaar is. Het is het domein van gegevensarchitecten, de data-analisten en de database beheerders.…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Document management, Integraal management, Draaitabellen, Microsoft Office (beheer) en Data storage.

Gestructureerde informatie bestaat natuurlijk al lang in de vorm van databases. Maar wat doe je met ongestructureerde informatie:data die zijn opgeslagen in al die digitale documenten? Het besef groeit dat deze informatie steeds belangrijker wordt voor organisaties. Dat vraagt om een integrale visie op hoe gestructureerde en ongestructureerde databronnen beheerd en gebruikt moeten worden.

Organisaties hebben een groeiende behoefte aan hoogwaardige en toegankelijke data. Traditioneel worden daarvoor de meer traditionele databases gebruikt. Gestructureerde informatie die goed en makkelijk analyseerbaar is. Het is het domein van gegevensarchitecten, de data-analisten en de database beheerders. 

Bij een integrale informatievoorziening is er niet langer een scheiding tussen verzamelen, beheer en gebruik van gestructureerde versus ongestructureerde informatie. Wat is immers het verschil tussen de klantnaam in de database (gestructureerd) en de klantnaam op de digitale pdf-factuur ongestructureerd)? Informatie over zoiets als de klantnaam moet in beide gevallen volledig, juist en actueel zijn. Ook wordt er in de opleiding aandacht besteed aan (wettlijke) begrenzingen, mede gekoppeld aan de komst van de Wet Open Overheid (WOO). 

Tijdens de opleiding Integraal Data- en Document Management (IDDM) leer je een visie te ontwikkelen op het integraal gebruik en beheer van gestructureerde en ongestructureerde informatiebronnen.

Resultaten

Na het volgen van de opleiding IDDM:

• Weet je wat integraal informatiemanagement betekent voor de moderne, gedigitaliseerde organisatie;
• Kun je de aandachtsgebieden rondom datamanagement en documentmanagement benoemen en identificeren;
• Heb je kennis van recente ontwikkelingen rondom het managen van gestructureerde en ongestructureerde gegevens;
• Ontwikkel je een visie op de convergerende ontwikkeling naar ‘integraal Enterprise Information Management’;
• Heb je inzicht in de verbindingen tussen de werelden van beheer van gestructureerde gegevens en beheer van ongestructureerde gegevens;
• Kun je adviseren over het integraal organiseren van gegevens (dus gestructureerd én ongestructureerd) in de (I-)organisatie en over mogelijke transitie-strategieën;
• Ben je in staat de uitdagingen van integraal data- en document management op te pakken in relatie tot de problematiek in  jouw eigen organisatie.

Datums

De opleiding Integraal Data- en Document Management (IDDM) wordt in het voor- en najaar aangeboden en duurt 6 dagen (van 09.30 - 17.00 uur).

editie voorjaar: vrijdag 3, 17 april, 15, 29 mei, 12 en 26 juni 2020

editie najaar: vrijdag 2, 16, 30 oktober, 13, 27 november en 11 december 2020

Alumnus Hiljo Hartgers vertelt over zijn ervaring met de opleiding IDDM:

"Voor mij was het een zeer nuttige opleiding om inzicht te krijgen in waar we naartoe gaan met het vakgebied informatiemanagement. Dat was ook mijn doel voor het volgen van IDDM. De colleges waren stuk voor stuk interessant en werden op een bevlogen manier gegeven. Vooral de verhalen uit de praktijk vond ik heel leerzaam. Naar aanleiding van de opleiding starten we met AI binnen mijn team". 

Hiljo Hartgers
Adviseur i-Services 
MO Green Valley

Doelgroep

Deze opleiding richt zich op professionals die binnen hun eigen organisatie verantwoordelijk zijn voor management van informatie, data en/of documenten en organisatie, integratie, innovatie en de ontwikkeling daarvan. 

Docenten

  • Drs. J.J.L.H. (Patrick) Laenen (INsquare, GlobeScope)

"Nu komen schademeldingen ook via WhatsApp binnen"

“Kijk naar bijvoorbeeld naar het schadeafhandelingsformulier bij autoschadeverzekeringen. Ooit een papieren document, daarna een webformulier en nu komen schademeldingen ook via een WhatsApp-bericht binnen mét bijbehorende foto’s.” 
Patrick Laenen, Academic Director

Tijd voor verdieping
Tijd voor verdieping is het centrale motto van Erasmus Academie. Verdiepen is letterlijk het creëren van ruimte tussen twee vloeren en een extra laag aanbrengen. Maar het verwijst ook naar zich ergens in verdiepen. Voor Erasmus Academie betekent ‘tijd voor verdieping‘, tijd en ruimte maken om u in iets nieuws te verdiepen, om extra lagen toe te voegen aan wat u al weet en nieuwe competenties te leren. Ruimte scheppen voor nieuwe kennis en die kunnen toepassen, dat is voor Erasmus Academie tijd voor verdieping.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Erasmus Academie, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.