Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III

Elkenain Opleidingen
Logo van Elkenain Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,6 Elkenain Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,6 (uit 24 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,3
Gemiddeld cijfer voor Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III
Gebaseerd op 9 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
F. Gorter
8
Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III

"Ik heb met veel plezier deze cursus gevolgd. De locatie, in Utrecht, is dichtbij het station. De docent was ervaren, weet wat er leeft in de praktijk en nam alle tijd om vragen te beantwoorden. In 8 cursusdagen werd alle stof behandeld en daarnaast is er genoeg tijd om vragen te stellen. Het cursus-materiaal is up-to-date. Met deze cursus ben je voldoende toegerust om de KIWA examens te doen. Deze cursus is niet de goedkoopste onder de aanbieders, maar het biedt voldoende kwaliteit en is een goede investering." - 18-05-2018 09:21

"Ik heb met veel plezier deze cursus gevolgd. De locatie, in Utrecht, is dichtbij het station. De docent was ervaren, weet wat er leeft in de… alles lezen - 18-05-2018 09:21

Startdata en plaatsen

placeZwolle, BCN Zwolle, Lubeckplein 21
5 apr. 2024 tot 21 jun. 2024
Toon rooster
event 5 april 2024, 09:30-16:30, Zwolle, BCN Zwolle, Lubeckplein 21, Lesdag 1
event 19 april 2024, 09:30-16:30, Zwolle, BCN Zwolle, Lubeckplein 21, Lesdag 2
event 17 mei 2024, 09:30-16:30, Zwolle, BCN Zwolle, Lubeckplein 21, Lesdag 3
event 24 mei 2024, 09:30-16:30, Zwolle, BCN Zwolle, Lubeckplein 21, Lesdag 4
event 7 juni 2024, 09:30-16:30, Zwolle, BCN Zwolle, Lubeckplein 21, Lesdag 5
event 21 juni 2024, 09:30-16:30, Zwolle, BCN Zwolle, Lubeckplein 21, Lesdag 6
placeFortwachterswoning, Fort Vreeswijk 2, 3433 ZZ NIEUWEGEIN
25 apr. 2024
Toon rooster
event 25 april 2024, 09:30-16:30, Fortwachterswoning, Fort Vreeswijk 2, 3433 ZZ NIEUWEGEIN, Lesdag 1
event 16 mei 2024, 09:30-16:30, Fortwachterswoning, Fort Vreeswijk 2, 3433 ZZ NIEUWEGEIN, Lesdag 2
event 30 mei 2024, 09:30-16:30, Fortwachterswoning, Fort Vreeswijk 2, 3433 ZZ NIEUWEGEIN, Lesdag 3
event 13 juni 2024, 09:30-16:30, Fortwachterswoning, Fort Vreeswijk 2, 3433 ZZ NIEUWEGEIN, Lesdag 4
event 27 juni 2024, 09:30-16:30, Fortwachterswoning, Fort Vreeswijk 2, 3433 ZZ NIEUWEGEIN, Lesdag 5
event 4 juli 2024, 09:30-16:30, Fortwachterswoning, Fort Vreeswijk 2, 3433 ZZ NIEUWEGEIN, Lesdag 6

Beschrijving

  • Onze PE trainingen zijn erkend door KIWA. Elkenain voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs, het CRKBO.
  • Voor meer informatie zie onze brochure.

 

Hybride leren opleiding schuldhulpverlening SHV I, II & III

Wil je aan de slag in de schuldhulpverlening of werk je al in deze sector? Dan is onze complete opleiding Schuldhulpverlening (KIWA SHV I, II en III) iets voor jou. Met deze actuele en praktijkgerichte opleiding krijg je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om cliënten op een professionele manier te helpen. En je bent voorbereid op het examen KIWA SHV I, II en III. 

Cursusplaatsen: Utrecht en Zwolle

Je krijgt toegang tot ons online trainingssysteem en een syllabus met alle relevante informatie en casuïstiek. Het lesmateriaal wordt voortdurend aangepast aan de laatste ontwikkelingen binnen de schuldhulpverlening. De voorber…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

"Voor de aanvraag van een UWV-scholingsvoucher heb ik een factuur/offerte nodig. Ik wil mijn inschrijving pas indienen zodra ik weet dat ik een UWV-scholingsvoucher krijg. Kan ik vooraf een offerte aanvragen?"

Gevraagd door Michiel - 23-01-2017 09:30
Voor de opleiding Schuldhulpverlening van Elkenain is het mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Het Springest team helpt graag bij het aanvragen van deze offerte. Deze kan vervolgens naar het UWV gestuurd worden. Deze opleiding leidt op tot financieel adviseur, dit beroep staat op de kansberoepenlijst van het UWV. De kans is kortom vrij groot dat de scholingsvoucher wordt uitgegeven.
Nick Winterswijk
Beantwoord door Nick Winterswijk (Springest adviseur)

"Ontvang je na afronding van de opleiding Schulphulpverlening SHV-I & II een geaccrediteerd certificaat, en kun je daarmee (zelfstandig) aan de slag als schuldhulpverlener?"

Gevraagd door Ingrid - 17-06-2016 12:20
Wanneer je (zelfstandig) aan de slag wilt als schuldhulpverlener moet je bepaalde certificaten halen, de KIWA certificaten. De opleiding Schulphulpverlening SHV-I & II van Elkenain bereidt je grondig voor op de examens die aan het eind van de opleiding plaatsvinden. Wanneer je deze examens met een voldoende afrondt, ontvang je door de KIWA geaccrediteerde certificaten en kun je als gecertificeerd schuldhulpverlener aan de slag. Het examen zal door een externe, door de KIWA aangewezen, organisatie worden afgenomen. De kosten van deze examens komen nog bovenop de trainingskosten. De kosten van deze examens zijn € 556, - voor het schriftelijk examen + praktijk assessment
Zoë van Dantzig
Beantwoord door Zoë van Dantzig (Springest adviseur)

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Schuldhulpverlening, Budgetmanagement, Incasso, Budgetteren en Budgetcoach.

  • Onze PE trainingen zijn erkend door KIWA. Elkenain voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs, het CRKBO.
  • Voor meer informatie zie onze brochure.

 

Hybride leren opleiding schuldhulpverlening SHV I, II & III

Wil je aan de slag in de schuldhulpverlening of werk je al in deze sector? Dan is onze complete opleiding Schuldhulpverlening (KIWA SHV I, II en III) iets voor jou. Met deze actuele en praktijkgerichte opleiding krijg je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om cliënten op een professionele manier te helpen. En je bent voorbereid op het examen KIWA SHV I, II en III. 

Cursusplaatsen: Utrecht en Zwolle

Je krijgt toegang tot ons online trainingssysteem en een syllabus met alle relevante informatie en casuïstiek. Het lesmateriaal wordt voortdurend aangepast aan de laatste ontwikkelingen binnen de schuldhulpverlening. De voorbereiding op de lesdagen vindt plaats via het online programma. Naast de online modules zijn er zes live lesdagen. Hier oefen je met de lesstof van SHV I, II en III en leer je hoe je dit kunt toepassen in de praktijk. De lesdagen vinden plaats in Utrecht en Zwolle, maar bij voldoende belangstelling (minimaal 6 cursisten) kunnen we de opleiding ook op andere locaties verzorgen.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die werkzaam is of wil gaan werken binnen de schuldhulpverlening. Ook voor medewerkers van banken en verzekeraars kan deze opleiding interessant zijn in geval van klanten met betalingsproblemen. Om de opleiding te kunnen volgen is HBO werk- en denkniveau noodzakelijk. Dit kan door middel van eerder gevolgde opleidingen, maar kan ook door een intake vooraf worden vastgesteld indien dit niveau met name door werkervaring is opgebouwd. 

Werkwijze

Tijdens deze opleiding komen zowel de theorie als de praktijk van de schuldhulpverlening uitgebreid aan bod. Je leert alle onderdelen kennen die spelen binnen de gehele schuldhulpverleningskolom, zoals vroegsignalering, stabilisatie, budgetbeheer, budgetcoaching, beschermingsbewindvoering, minnelijke schuldregelingen, wettelijke schuldregelingen en schuldregelingen voor ondernemers. Je bereidt je voor op de lesdagen met behulp van ons online leerprogramma, bestaande uit een leerprogramma per lesdag. Hierdoor ben je goed voorbereid op de live lesdagen en is er meer ruimte om te oefenen. Naast alle theoretische informatie zal er, door middel van casuïstiek en rollenspelen, geoefend worden. Onze opleiding is gericht op de KIWA-certificering en omvat alle onderwerpen behorende bij het vakbekwaamheidsprofiel module SHV III (KIWA), inclusief aandacht voor het vrij te laten bedrag, afloscapaciteit en de relevante wet- en regelgeving.

Lesmateriaal en toelatingseisen

Bij aanvang van de opleiding krijg je toegang tot ons online trainingssysteem en ontvang je toegang tot de online leeromgeving met alle relevante informatie en casuïstiek. Het lesmateriaal wordt voortdurend aangepast aan de actuele ontwikkelingen.

Deze complete opleiding schuldhulpverlening (KIWA SHV I, II en III) is actueel, praktijkgericht en overeenkomstig KIWA/NEN-8048 normering! De voorbereiding op de lesdagen vindt plaats via het online programma. Daarnaas zijn er 6 livedagen. In deze lesdagen oefen je met de lesstof van SHV I, II en III  en leer je ook hoe je dit kunt toepassen in de praktijk. De zes lesdagen worden georganiseerd van 9.30 tot 16.30 uur. Per lesdag moet je rekenen op ongeveer tien tot vijftien uur voorbereidingstijd. Deze uitgebreide opleiding is inclusief examenvoorbereiding voor het (landelijke) KIWA examen, voorzien van eigen proefexamens naast de proefexamens die KIWA zelf beschikbaar heeft.

Locaties training

Onze vaste locaties voor deze trainingen zijn Utrecht en Zwolle. Bij voldoende belangstelling (minimaal 6 cursisten) bestaat ook de mogelijkheid om de opleiding in andere plaatsen te volgen. We werken met kleine groepen van 4-12 deelnemers per training. 

Tarief

De opleidingen SHV I, II en III duren 6 dagen en bij het tarief is inbegrepen het lesmateriaal, examenvoorbereiding, het Elkenain examen en de catering op de cursusdagen.

Duur van de opleiding

De duur van de opleiding is zes dagen. Er is één vaste trainingsdag om de week. Naast deze trainingsdag dien je rekening te houden met ongeveer 10 tot 15 uur thuisstudie per week. De training kan ook in company worden gegeven op een moment van jullie keuze. 

 

8,3
Gemiddeld cijfer voor Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III
Gebaseerd op 9 ervaringen
starstarstarstarstar_border
F. Gorter
8
Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III

"Ik heb met veel plezier deze cursus gevolgd. De locatie, in Utrecht, is dichtbij het station. De docent was ervaren, weet wat er leeft in de praktijk en nam alle tijd om vragen te beantwoorden. In 8 cursusdagen werd alle stof behandeld en daarnaast is er genoeg tijd om vragen te stellen. Het cursus-materiaal is up-to-date. Met deze cursus ben je voldoende toegerust om de KIWA examens te doen. Deze cursus is niet de goedkoopste onder de aanbieders, maar het biedt voldoende kwaliteit en is een goede investering." - 18-05-2018 09:21

"Ik heb met veel plezier deze cursus gevolgd. De locatie, in Utrecht, is dichtbij het station. De docent was ervaren, weet wat er leeft in de… alles lezen - 18-05-2018 09:21

starstarstar_halfstar_borderstar_border
Anoniem
5
Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III

"De opleiding kan zeker beter! De manier van lesgeven is ouderwets, iedere cursusdag opnieuw powerpointsheets die worden afgewerkt. Soms wat verhalen verhalen uit de praktijk. Het kan zoveel beter. In de Syllabus stonden fouten. Vragen in het Kiwa-examen zijn niet behandeld in de opleiding. " - 22-12-2016 08:41

"De opleiding kan zeker beter! De manier van lesgeven is ouderwets, iedere cursusdag opnieuw powerpointsheets die worden afgewerkt. Soms wat … alles lezen - 22-12-2016 08:41

starstarstarstarstar
Irene van Donkelaar
Direct beschikbaar budgetcoach/schuldhulpverlener.
10
Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III

"Vandaag heb ik de kennis die ik opgedaan heb tijdens de opleiding kunnen toetsen bij de gemeente.Ik stond stevig in mijn schoenen met een rugzak vol kennis, welke prima aan sluit bij de praktijk zodat ik verdiepende vragen kon stellen. Een prima opleiding waarmee je aan de slag kunt. " - 29-04-2016 12:37

"Vandaag heb ik de kennis die ik opgedaan heb tijdens de opleiding kunnen toetsen bij de gemeente.Ik stond stevig in mijn schoenen met een ru… alles lezen - 29-04-2016 12:37

starstarstarstarstar
Jacques Poelma
Klantmanager Schuldhulpverlening
10
Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III

"Uitstekende ervaring met het volgen van de SHV opleidingen bij Elkenain! Ik raad het iedereen aan die zich wil verdiepen in de materie of aan de slag wil gaan als schuldhulpverlener. Van eerste ontvangst dag 1 tot aan ontvangst van mijn certificering een dikke 10! Inhoudelijk op basis van KIWA normering, syllabi zijn actueel, locatie is prima evenals de verzorging. Prettig idee is na de cursus ook nog inhoudelijke vragen gesteld kunnen/mogen worden aan Elkenain." - 11-04-2016 06:30

"Uitstekende ervaring met het volgen van de SHV opleidingen bij Elkenain! Ik raad het iedereen aan die zich wil verdiepen in de materie of aa… alles lezen - 11-04-2016 06:30

starstarstarstarstar_border
Egbert Beuzenberg
8
Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III

"Cursussen, ook SHV III gedaan, als zeer leerzaam ervaren en de persoonlijke betrokkenheid als zeer prettig ervaren.
Alle ruimte voor persoonlijke vragen en altijd bereid, ook door de weeks, vragen te beantwoorden.
De opgedane kennis en ervaringen zijn voor mij,in mijn dagelijkse werkzaamheden,waardevol.
" - 16-09-2015 21:51

"Cursussen, ook SHV III gedaan, als zeer leerzaam ervaren en de persoonlijke betrokkenheid als zeer prettig ervaren. Alle ruimte voor persoo… alles lezen - 16-09-2015 21:51

starstarstarstarstar
Jan de Vries
bewindvoeder & curator als in boek 1
10
Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III

"Cursus bij Elkenain heb ik extreem veel van geleerd op prettige en duidelijke wijze met dank aan Klaas en Alie beide.
Een aanrader voor elke bewindvoerder wie echt wat wil betekenen voor zijn curandi.
Ook na de cursus blijven ze je steunen indien nodig, chapeau. " - 16-08-2015 16:50

"Cursus bij Elkenain heb ik extreem veel van geleerd op prettige en duidelijke wijze met dank aan Klaas en Alie beide. Een aanrader voor elk… alles lezen - 16-08-2015 16:50

starstarstarstarstar_border
Henriette Jetten
Senior consulent Inburgering Werk at gemeente Veendam
8
Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III

"Training gevolgd bij Elkenain, bijzonder betrokken docent die altijd bereid is iets extra's te doen. Voor vragen de hele week bereikbaar. Duidelijke lesstof en voldoende oefenmateriaal. Goede voorbereiding op het landelijk examen. Vervolgcursus reeds geboekt." - 16-07-2015 18:45

"Training gevolgd bij Elkenain, bijzonder betrokken docent die altijd bereid is iets extra's te doen. Voor vragen de hele week bereikbaar. Du… alles lezen - 16-07-2015 18:45

starstarstarstar_borderstar_border
Karin Potjes-Oosterveen
Bijvoorbeeld: Senior Accountmanager
6
Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III

"Een opleiding die veel informatie omvat. Op zich heb ik er veel van geleerd, maar de kwaliteit was absoluut niet voldoende. De kosten doen verwachten dat de opleiding kwalitatief een goed niveau heeft, dat is niet het geval. Het lesmateriaal is amateuristisch, het boek bestaat uit een stapel gebonden kopieën en bevatten inhoudelijke fouten en veel taalfouten. De proefexamens kloppen op verschillende fronten niet, deze zijn niet aangepast aan de huidige regels. In de manier van lesgeven ontbreekt structuur en dat levert onduidelijkheden op. Bij het assessment is de gesprekspartner acteur en beoordelaar in één, dat zou niet mogen. Ook worden de gemaakte examens niet terug gegeven, het is dus niet duidelijk waar de punten op zijn gegeven. Inzage kan wel, daarvoor moet er weer afgereisd worden naar Nijeveen waar de opleider woont. Kortom: onvoldoende kwaliteit voor een te dure prijs." - 26-02-2014 12:06

"Een opleiding die veel informatie omvat. Op zich heb ik er veel van geleerd, maar de kwaliteit was absoluut niet voldoende. De kosten doen v… alles lezen - 26-02-2014 12:06

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Blended Opleiding Schuldhulpverlening (KIWA-certificering) SHV I, II en III

"De opleiding volgen bij Elkenain is ideaal voor personen die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Opleiders met een ruime praktijkervaring. Leuke locatie in Assen en er word tijd voor je genomen als je iets niet begrijpt. " - 19-03-2013 13:13

"De opleiding volgen bij Elkenain is ideaal voor personen die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Opleiders met een ruime praktijkerv… alles lezen - 19-03-2013 13:13

Hieronder vind je de veelgestelde vragen van andere bezoekers. Als je ook een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

"Voor de aanvraag van een UWV-scholingsvoucher heb ik een factuur/offerte nodig. Ik wil mijn inschrijving pas indienen zodra ik weet dat ik een UWV-scholingsvoucher krijg. Kan ik vooraf een offerte aanvragen?"

Gevraagd door Michiel - 23-01-2017 09:30
Voor de opleiding Schuldhulpverlening van Elkenain is het mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Het Springest team helpt graag bij het aanvragen van deze offerte. Deze kan vervolgens naar het UWV gestuurd worden. Deze opleiding leidt op tot financieel adviseur, dit beroep staat op de kansberoepenlijst van het UWV. De kans is kortom vrij groot dat de scholingsvoucher wordt uitgegeven.
Nick Winterswijk
Beantwoord door Nick Winterswijk (Springest adviseur)

"Ontvang je na afronding van de opleiding Schulphulpverlening SHV-I & II een geaccrediteerd certificaat, en kun je daarmee (zelfstandig) aan de slag als schuldhulpverlener?"

Gevraagd door Ingrid - 17-06-2016 12:20
Wanneer je (zelfstandig) aan de slag wilt als schuldhulpverlener moet je bepaalde certificaten halen, de KIWA certificaten. De opleiding Schulphulpverlening SHV-I & II van Elkenain bereidt je grondig voor op de examens die aan het eind van de opleiding plaatsvinden. Wanneer je deze examens met een voldoende afrondt, ontvang je door de KIWA geaccrediteerde certificaten en kun je als gecertificeerd schuldhulpverlener aan de slag. Het examen zal door een externe, door de KIWA aangewezen, organisatie worden afgenomen. De kosten van deze examens komen nog bovenop de trainingskosten. De kosten van deze examens zijn € 556, - voor het schriftelijk examen + praktijk assessment
Zoë van Dantzig
Beantwoord door Zoë van Dantzig (Springest adviseur)

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Elkenain Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.