Robotica met Real-Time UML

Type product
Niveau
Logo van Dirksen Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,4 Dirksen Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,4 (uit 44 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

In het kort
Stap met Dirksen in de bijzondere wereld van de robotica! U leert in de praktijkgerichte cursus Robotica een applicatie ontwerpen in een real-time omgeving van de robotica. Dit is niet alleen interessant, maar ook erg leuk! U maakt hierbij gebruik van Unified Modeling Language (UML) en de Asuro Robot praktijkkit. Voordat u met de praktijkkit de applicatie bouwt, ontwerpt u deze eerst op papier met UML. UML is een veelzijdige grafische modelleertaal, waarmee u het hele proces, van probleemstelling tot aan applicatieontwerp en oplossing, beschrijft en vastlegt. U bespaart hiermee tijd en ontwikkelkosten. Bovendien blijft de informatie hiermee goed bewaard, zodat de applicatie eenvou…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Unified Modeling Language (UML), ER-modellering, Databases, SysML en Autodesk.

In het kort
Stap met Dirksen in de bijzondere wereld van de robotica! U leert in de praktijkgerichte cursus Robotica een applicatie ontwerpen in een real-time omgeving van de robotica. Dit is niet alleen interessant, maar ook erg leuk! U maakt hierbij gebruik van Unified Modeling Language (UML) en de Asuro Robot praktijkkit. Voordat u met de praktijkkit de applicatie bouwt, ontwerpt u deze eerst op papier met UML. UML is een veelzijdige grafische modelleertaal, waarmee u het hele proces, van probleemstelling tot aan applicatieontwerp en oplossing, beschrijft en vastlegt. U bespaart hiermee tijd en ontwikkelkosten. Bovendien blijft de informatie hiermee goed bewaard, zodat de applicatie eenvoudig getest, onderhouden en aangepast kan worden.

De door u ontworpen applicatie beoordeelt uw docent op techniek, inhoud en bijgeleverde rapportage. Zo weet u zeker of u de juiste ontwerpbeslissingen hebt gemaakt!

Voor wie?
Ontwerpers en programmeurs van bijvoorbeeld mechatronische toepassingen, toepassingen van robotica en andere complexe software.

Voorkennis
Dit is een cursus op hbo-niveau en maakt ook onderdeel uit van ons hbo programma Technische informatica met de afstudeerrichting Industriële automatisering. Als voorkennis geldt kennis van programmeren op het niveau van de cursus Programmeren in C++ en kennis van elektronica op het niveau van de cursus Basis elektronicus. Verder enige kennis van de Engelse taal, zodat u bronnen, zoals fora op het internet en internationale vakliteratuur kunt raadplegen.

Programma
De door u ontworpen applicatie beoordeelt uw docent op techniek, inhoud en bijgeleverde rapportage. Zo weet u zeker of u de juiste ontwerpbeslissingen hebt gemaakt!

 • Opbouw Unified Modeling Language
 • Klasse- en objectdiagrammen toepassen
 • OCL toepassen in modelleringswerkzaamheden
 • Use Case diagrammen toepassen en Use case templates opstellen als onderdeel van het ontwerpproces
 • Interactiediagrammen toepassen
 • Toestandsdiagrammen toepassen
 • Component en Deployment diagrammen toepassen
 • Activiteitsdiagrammen toepassen
 • Applicatie en implementatiestadium (casus)
 • Ontwerppatronen toepassen in een iteratief ontwerp
 • Inleiding in de Robotica
 • Praktijkopdracht

Extra's
Bij deze cursus ontvangt u een Asuro Robot praktijkkit, waarmee u een applicatie bouwt. Daarnaast ontvangt u het boek Praktisch UML als begeleidende literatuur, naslagwerk en verdieping. U past in de cursus UML toe om het hele ontwerpproces te beschrijven en vast te leggen.

Studievorm
10 schriftelijke lessen met begeleiding via DirksenPlaza. De praktijkopdracht maakt u onder begeleiding van een docent.

Aanvang
Gehele jaar.

Examen
Deze cursus sluit u af met een praktijkopdracht Robotica met gebruikmaking van UML en de Asuro Robot praktijkkit. Als u hiervoor slaagt, ontvangt u het diploma ' Robotica'.

Cursuskalender
Dirksen Opleidingen heeft weer tal van interessante trainingen binnen de technische ICT en telecommunicatie gepland. Welke dit zijn en wanneer ze starten, ziet u in onze cursuskalender.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.