Bachelor Technische informatica - afstudeerrichting ICT-telecom

Niveau
Tijdsduur

Bachelor Technische informatica - afstudeerrichting ICT-telecom

Dirksen Bedrijfsopleidingen
Logo van Dirksen Bedrijfsopleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,4 Dirksen Bedrijfsopleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,4 (uit 44 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Dirksen Bedrijfsopleidingen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Tilburg, Utrecht

Beschrijving

Voor wie:

Wil je verder met het ontwerpen van een netwerkarchitectuur en complexe netwerksystemen voor het verbinden van apparatuur? Volg dan deze bachelorpleiding. Wij leiden je op tot een professional die binnen een organisatie een leidende rol heeft in projecten in de ICT-telecom. Deze bacheloropleiding is erkend door het Ministerie van OC&W en geaccrediteerd door de NVAO.

Voorkennis:

Je hebt een havo- of vwo- diploma, profiel 'Natuur & Techniek' of 'Natuur & Gezondheid', of een mbo-4 diploma met exacte vakken. Heb je dit niet, maar ben je ouder dan 21 jaar en heb je een vergelijkbare opleiding gevolgd, dan kun je een schriftelijk verzoek tot toelating insturen naar hogeschool@dirksen.…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Action Learning, Kaizen, Lean, Lean management en Werkplekleren.

Voor wie:

Wil je verder met het ontwerpen van een netwerkarchitectuur en complexe netwerksystemen voor het verbinden van apparatuur? Volg dan deze bachelorpleiding. Wij leiden je op tot een professional die binnen een organisatie een leidende rol heeft in projecten in de ICT-telecom. Deze bacheloropleiding is erkend door het Ministerie van OC&W en geaccrediteerd door de NVAO.

Voorkennis:

Je hebt een havo- of vwo- diploma, profiel 'Natuur & Techniek' of 'Natuur & Gezondheid', of een mbo-4 diploma met exacte vakken. Heb je dit niet, maar ben je ouder dan 21 jaar en heb je een vergelijkbare opleiding gevolgd, dan kun je een schriftelijk verzoek tot toelating insturen naar hogeschool@dirksen.nl. Voor deze opleiding is het noodzakelijk dat je werkzaam bent in een voor de studie relevante werkomgeving. De praktijkopdrachten en je afstudeerscriptie voer je uit op je werkplek.

Programma:

Actueel en praktijkgericht lesmateriaal 
Wij hebben intensieve contacten met het bedrijfsleven, brancheorganisaties en exameninstanties. Ons lesmateriaal kunnen wij daardoor continu aanpassen op de meeste actuele marktontwikkelingen. Ons studieprogramma bestaat uit vakken waarin je zowel inhoudelijke technische ICT competenties ontwikkelt als de benodigde softskills als leidinggeven, ondernemen en presenteren. Daarnaast werken wij met actuele thema's waarin je de verschillende modules in de praktijk brengt, waardoor de toepasbaarheid van het geleerde optimaal benut wordt.

Eerste jaar: oriënterend jaar
In het propedeusejaar start je met een aantal oriënterende modules, zoals elekriciteitsleer en basis programmeren. Dit eerste jaar van je studie geeft je een brede basis om een goede keuze te maken uit de afstudeerrichtingen die Hogeschool Dirksen je biedt. Je verkrijgt kennis van databases, informatiesystemen en datacommunicatie.

Tweede jaar: verdieping en toepassing van de theorie
In dit jaar verdiep je je in elektronica voor teleommunicatie. Je maakt daarnaast de eerste praktijkopdrachten binnen je eigen werkomgeving. Een aantal modules is voorzien van thuispractica met de software MultiSim. Met deze software kun je meetapparatuur en analoge en digitale elektronische schakelingen simuleren.

Derde jaar: theorie in praktijk brengen
In dit jaar verdiep je je verder in programmeren in taal C en C++. Om te leren programmeren ontvang je het unieke programma de Struktograaf, waarmee je je vaardigheid in het programmeren sterk kunt vergroten. Met de Struktograaf kun je Programma Structuur Diagrammen (PSD's) tekenen, compileren en laten uitvoeren. Hierdoor kun je de werking van het PSD uitvoerig testen en evalueren. Ook ontvang je oefenbestanden en een compiler, waarmee je programma's die geschreven zijn in C/C++ kunt compileren, zodat je ze ook kunt laten uitvoeren door de pc. Ook ga je je in dit jaar verdiepen in microcontrollers, waarbij je de programmeersoftware Flowcode toepast. Hierrmee kun je de werking van overzichtelijke "flowcharts" simuleren. De door jou in Flowcode ontwikkelde programma's worden daarna door jou "ge-upload" naar de programmeerbare microprocessor.

Daarnaast komt in dit jaar ook projectmanagement aan bod. Dit is een module die zeker niet mag ontbreken tijdens je opleiding en waarvan je in je dagelijkse praktijk als bachelor/ingenieur Technische informatica veel profijt van zult hebben.

Vierde jaar: al je kennis aanwenden
In het laatste jaar van je opleiding bestudeer je nog enkele belangrijke onderwerpen over ICT-telecom, zoals het beveiligen van communicatie. Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht waarin je al je kennis aanwendt.

Praktijkopdrachten en afstudeeropdracht = oplossing voor uitdaging in je organisatie
De praktijkopdrachten en de afstudeeropdracht uit je opleiding pas je toe in je eigen werkomgeving. Binnen de gestelde voorwaarden formuleer je zelf een probleemstelling uit je eigen werksituatie. Dit betekent dubbel rendement: je werkgever doet er zijn voordeel mee maar jijzelf natuurlijk ook. Door de theorie in de praktijk toe te passen, kun je de opgedane kennis beter plaatsen. Aan de hand van een uitgebreid onderzoek kom je tot een oplossing. Dit onderzoek geef je weer in een scriptie. Je sluit de afstudeeropdracht af met een presentatie en verdediging op Hogeschool Dirksen. Heb je alle 240 studiepunten behaald, dan ontvang je van Hogeschool Dirksen het bachelorgetuigschrift en mag je de titel ingenieur (ing) en/of bachelor gaan voeren.

Examens
Je rondt ieder onderdeel af met een Dirksen-examen. Zo behaal je al tijdens je studie een aantal waardevolle certificaten.


Collegegeld per 12 maanden: € 7500,00

Cursuskalender
Dirksen Opleidingen heeft weer tal van interessante trainingen binnen de technische ICT en telecommunicatie gepland. Welke dit zijn en wanneer ze starten, ziet u in onze cursuskalender.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.