Associate degree ICT-telecom

Niveau
Tijdsduur
Logo van Dirksen Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,4 Dirksen Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,4 (uit 44 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Dirksen Opleidingen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Tilburg, Utrecht

Beschrijving

Voor wie:

Wil je verder met het ontwerpen van een netwerkarchitectuur en complexe netwerksystemen voor het verbinden van apparatuur? Start dan met deze Associate degree. Wij leiden je op tot een professional die binnen een organisatie een leidende rol heeft in projecten in de ICT-telecom. Deze Asscociate degree-opleiding is erkend door het Ministerie van OC&W en geaccrediteerd door de NVAO.

Voorkennis:

Je hebt een havo- of vwo- diploma, profiel 'Natuur & Techniek' of 'Natuur & Gezondheid', of een mbo-4 diploma met exacte vakken. Heb je dit niet, maar ben je ouder dan 21 jaar en heb je een vergelijkbare opleiding gevolgd, dan kun je een verzoek tot toelating insturen naar hogeschool@dirkse…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Voor wie:

Wil je verder met het ontwerpen van een netwerkarchitectuur en complexe netwerksystemen voor het verbinden van apparatuur? Start dan met deze Associate degree. Wij leiden je op tot een professional die binnen een organisatie een leidende rol heeft in projecten in de ICT-telecom. Deze Asscociate degree-opleiding is erkend door het Ministerie van OC&W en geaccrediteerd door de NVAO.

Voorkennis:

Je hebt een havo- of vwo- diploma, profiel 'Natuur & Techniek' of 'Natuur & Gezondheid', of een mbo-4 diploma met exacte vakken. Heb je dit niet, maar ben je ouder dan 21 jaar en heb je een vergelijkbare opleiding gevolgd, dan kun je een verzoek tot toelating insturen naar hogeschool@dirksen.nl. Voor deze opleiding is het noodzakelijk dat je werkzaam bent in een voor de studie relevante werkomgeving. De praktijkopdrachten en je afstudeerscriptie voer je uit op je werkplek.

Programma:

Eerste jaar: oriënterend jaar
In het eerste jaar start je met een aantal oriënterende modules, zoals elekriciteitsleer en basis programmeren. Je verkrijgt kennis van databases, informatiesystemen en datacommunicatie.

Tweede jaar: verdieping en toepassing van de theorie
In dit jaar verdiep je je in de elektronica voor telecommunicatie. Ook presenteren komt aan bod. Een aantal modules is voorzien van thuispractica met de software MultiSim. Met deze software kun je meetapparatuur en analoge en digitale elektronische schakelingen simuleren. Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht waarin je al je kennis aanwendt.

Afstudeeropdracht = oplossing voor uitdaging in je organisatie
Het hoofdonderdeel van het tweede jaar is de uitvoering van een afstudeeropdracht. Binnen de gestelde voorwaarden formuleer je zelf een probleemstelling uit je eigen werksituatie. Dit betekent dubbel rendement: je werkgever doet er zijn voordeel mee maar jijzelf natuurlijk ook. Door de theorie in de praktijk toe te passen, kun je de opgedane kennis beter plaatsen. Aan de hand van een uitgebreid onderzoek kom je tot een oplossing. Dit onderzoek geef je weer in een scriptie. Je sluit de afstudeeropdracht af met een presentatie en verdediging op Hogeschool Dirksen. Heb je alle 120 studiepunten behaald, dan ontvang je van Hogeschool Dirksen het Associate Degree-getuigschrift.

Examens
Je rondt ieder onderdeel af met een Dirksen-examen. Zo behaal je al tijdens je studie een aantal waardevolle certificaten.

Aanvang
Deze opleiding start in februari.

Locatie
Elst, Maarssen.

Kosten:
Collegegeld per 6 maanden: € 3.750,00
Collegegeld per 6 maanden inclusief vraagfinanciering*: € 2.500,00

* Vraagfinanciering
In de sectoren Techniek, Zorg en Welzijn is er behoefte aan meer hoger opgeleiden en een betere match tussen vraag en aanbod. Een goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is dan ook onmisbaar. De overheid streeft ernaar het deeltijd hbo-onderwijs voor werkenden aantrekkelijker en beter betaalbaar te maken. Met behulp van het Experiment Vraagfinanciering krijgt diegene die de studie bekostigt van de overheid een kortingsvoucher (subsidie) van € 1250,- per 30 studiepunten (6 maanden) dat besteed kan worden aan deeltijd hbo-onderwijs. Deze kortingsvoucher wordt bij inschrijving verrekend met het collegegeld. Met een Associate degree-opleiding kun je 120 studiepunten behalen en met een bacheloropleiding 240 studiepunten.

Cursuskalender
Dirksen Opleidingen heeft weer tal van interessante trainingen binnen de technische ICT en telecommunicatie gepland. Welke dit zijn en wanneer ze starten, ziet u in onze cursuskalender.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.