Data Visualisatie

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Deloitte Academy
Opleiderscore: starstarstarstar_borderstar_border 6 Deloitte Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 6 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Amsterdam
6 jun. 2019

Beschrijving

De mogelijkheden om data te analyseren en vertalen naar relevante inzichten groeien snel. Toch slagen veel bedrijven er nog niet in om de inzichten zo te presenteren dat ze goed ingezet kunnen worden voor besluitvorming. Door het toepassen van de 10 gouden regels voor het vormgeven van een doeltreffend en gebruikersvriendelijk dashboard helpen wij u op weg om een goede besluitvorming te faciliteren.

Het gebruik van rapportages en dashboards heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen onder managers. Verlekkerd door de mogelijkheden van analytics, big data en design, en meer dan ooit beperkt door tijdgebrek, zijn managers steeds meer gaan houden van de ‘alles-in-een’-overzichten. Deze ‘alles…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

De mogelijkheden om data te analyseren en vertalen naar relevante inzichten groeien snel. Toch slagen veel bedrijven er nog niet in om de inzichten zo te presenteren dat ze goed ingezet kunnen worden voor besluitvorming. Door het toepassen van de 10 gouden regels voor het vormgeven van een doeltreffend en gebruikersvriendelijk dashboard helpen wij u op weg om een goede besluitvorming te faciliteren.

Het gebruik van rapportages en dashboards heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen onder managers. Verlekkerd door de mogelijkheden van analytics, big data en design, en meer dan ooit beperkt door tijdgebrek, zijn managers steeds meer gaan houden van de ‘alles-in-een’-overzichten. Deze ‘alles-in-een’ overzichten zorgen echter vaak voor een informatie overload. In een complex dashboard is vaak niet meer duidelijk wat nu de essentie is.

In de training data visualisatie leer je begrijpen hoe de mens visuele inzichten tot zich neemt en hoe je deze kennis kan gebruiken om data visualisaties zo vorm te geven dat ze de juiste inzichten op een eenduidige manier overbrengen. En krijg je concrete handvatten voor het ontwerpen van doeltreffende en gebruiksvriendelijke rapportages en dashboards.

Wat levert de training je op?

 • Inzicht in verschillende psychologische theorieën die verklaren waarom wat we zien iets anders is dan waar we naar kijken
 • Hoe deze theorieën ingezet kunnen worden in data visualisatie
 • Begrip van de mogelijkheden qua vorm en vormgeving van data visualisaties
 • Kennis van de 10 Deloitte regels voor effectief dashboard design die helpen bij het vormgeven van doeltreffende en gebruiksvriendelijke dashboards
 • Weet welke keuzes er zijn bij het vormgeven van een data visualisatie en hoe tot de juiste keuzes te komen
 • Ervaring hoe de boodschap die een data visualisatie uitdraagt wordt beïnvloed door ontwerpkeuzes
 • Inzicht in visualiseren en hoe deze een duidelijke en eenduidige boodschap communiceren
 • Rekening houden bij het ontwerpen van rapportages en dashboards met de juiste zaken, waardoor deze beter hun doel dienen

Tijdens de cursus data visualisatie wordt theorie afgewisseld met praktijkopdrachten. De docenten zijn professionals uit de praktijk. Er is voldoende ruimte om zelf ingebrachte cases in te brengen. Hiervoor ontvangen de deelnemers voorafgaand aan de training een uitnodiging voor een digitale intake.  

Voor wie is deze cursus?

Alle personen die zelf rapporteren aan managementorganisaties of besturen.

 • Consultants en senior consultants
 • Medewerkers van de finance afdeling
 • Medewerkers van de afdeling controle
 • Bestuursadviseurs en personen die rapportages maken voor de raad van toezicht
 • Medewerkers van pers afdelingen en woordvoerders.

Programma

 • Introductie van data visualisatie
 • Psychologie van het zien
  Welke rol speelt het brein in de interpretatie van de dingen die we zien?
 • Data visualisatie principes pt 1 (form)
  Welke keuzes zijn er bij het selecteren van verschillende vormen van data visualisaties (grafieken en tabellen) en hoe beïnvloedt de keuze die u maakt de boodschap die uw visualisatie communiceert?
 • Data visualisatie principes pt 2 (format)
  Welke keuzes zijn er bij het vormgeven van uw data visualisaties? En hoe beïnvloeden die keuzes de mate waarin visualisatie goed leesbaar is en de aandacht naar de juiste zaken trekt?
 • Dashboard design
  Data visualisaties worden vaak niet afzonderlijk getoond en gebruikt, maar in een volledig opgemaakt scherm of opgemaakte pagina, gecombineerd met andere data visualisaties en mogelijk interactieve functionaliteit. Aan welke zaken moet gedacht worden bij het vormgeven van een dashboard of rapportage om de informatie goed leesbaar te houden en het dashboard gebruiksvriendelijk te maken?
 • Bring your own insights
 • Next steps 
 • Wrap up & Q&A

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.