NIMA Sales A 1-1-2019 inclusief examen

Type product
Logo van De Laat Kenniscentrum
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 De Laat Kenniscentrum heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 30 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

De Laat Kenniscentrum; De opleider uit de regio!

Vanaf 1 januari 2019 werkt NIMA enkel nog samen met Education Partners. Een NIMA opleiding is vanaf 1 september 2018 altijd inclusief examen, de prijzen op de website zijn dus inclusief examen. Inschrijven voor een NIMA Examen kan vanaf januari 2019 alleen nog via een NIMA Education Partner. De Laat Kenniscentrum is uw Education Partner.

Met de NIMA Sales A opleiding ontwikkelt u uw professionele verkoopvaardigheden. U leert uw klanten te overtuigen met uw inhoudelijke kennis en persoonlijkheid. Tijdens de opleiding wordt ingegaan op de persoonlijke kwaliteiten van een accountmanager en verkoopleider en leert u de belangrijkste verkoop theorieën. Met het NIMA Sales A diploma bent u uitermate…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: NIMA A Sales, NIMA, Sales Training, Verkoopmethoden en NIMA B Sales.

De Laat Kenniscentrum; De opleider uit de regio!

Vanaf 1 januari 2019 werkt NIMA enkel nog samen met Education Partners. Een NIMA opleiding is vanaf 1 september 2018 altijd inclusief examen, de prijzen op de website zijn dus inclusief examen. Inschrijven voor een NIMA Examen kan vanaf januari 2019 alleen nog via een NIMA Education Partner. De Laat Kenniscentrum is uw Education Partner.

Met de NIMA Sales A opleiding ontwikkelt u uw professionele verkoopvaardigheden. U leert uw klanten te overtuigen met uw inhoudelijke kennis en persoonlijkheid. Tijdens de opleiding wordt ingegaan op de persoonlijke kwaliteiten van een accountmanager en verkoopleider en leert u de belangrijkste verkoop theorieën. Met het NIMA Sales A diploma bent u uitermate geschikt om op operationeel en verkoop niveau te werken in iedere branche.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor (aankomend) commerciële buitendienst functionarissen en professionele verkopers.

Niveau

MBO

Vooropleiding

MBO, HAVO, VWO, relevante werkervaring of minimaal 18 jaar.

Programma

Het programma van de NIMA A opleiding bestaat uit onderstaande twee modulen.

Module Sales A1

Tijdens de module Sales A1 raakt u bekend met belangrijke sales begrippen en bijbehorende theorie. Daarnaast krijgt u de benodigde rekenvaardigheid onder de knie. Tijdens de Sales A1 module behandelen we de onderstaande thema’s:

 • Communicatie algemeen en gesprekstechnieken
 • Marketing en de klant
 • Resultaten berekenen
 • Sales algemeen
 • De organisatie, de verkoper en zijn prestaties

Module Sales A2: persoonlijke presentatie

Tijdens deze module leert de kandidaat een behoeftegericht verkoopgesprek te voeren. Thema’s die aan de orde komen zijn:

 • Argumentatietechnieken uit de KVVB-matrix
 • Technieken voor het afsluiten van een verkoopgesprek
 • Luister- en vraagtechnieken toepassen
 • Buying grid toepassen
 • Klachtafhandeling
 • Verkoop signalen herkennen en hierop reageren
 • Kortingen berekenen en toepassen
 • Inspelen op klantgedrag op basis van klanttypologieën
 • Fasen in onderhandelingsproces toepassen
 • Unique selling points (USP’s) toepassen
 • Sellogram opstellen en gebruiken

Wat onze klanten zeggen:

'De les specifiek gericht gericht op het examen Sales A2 was super, het heeft mij op een goede wijze voorbereid op het NIMA examen'

NIMA examen

Het NIMA Sales A examen bestaat uit twee losse modulen: A1 en A2. Het diploma wordt alleen uitgereikt aan kandidaten die geslaagd zijn voor allebei de modules. De kandidaat kan zelf bepalen in welke volgorde de beide losse modulen worden afgelegd.

Module Sales A1

De NIMA Sales A1 module wordt schriftelijk afgenomen in twee uur. Met 45 meerkeuzevragen worden theoretische kennis, inzicht en rekenvaardigheden getoetst. Het NIMA Sales A1 examen bestaat uit twee onderdelen. Onderdeel 1 bestaat uit 30 meerkeuzevragen en toetst primair de kennis van de verschillende sales begrippen en de daarbij benodigde rekenvaardigheden. Onderdeel 2 bestaat uit 15 meerkeuzevragen die zijn opgebouwd rondom een beknopte casebeschrijving uit de sales praktijk. Onderdeel 2 toetst naast kennis ook inzicht en rekenvaardigheden.

Module Sales A2

De NIMA Sales A2 module is een mondelinge toets waarin de praktische vaardigheden van een verkoopgesprek worden getoetst. De kandidaat moet op basis van gegeven input een gestructureerd behoeftegericht verkoopgesprek kunnen voeren. Voor meer informatie met betrekking tot het examen verwijzen wij u door naar de website van NIMA.

Studiebelasting

De studiebelasting van deze sales opleiding is circa zes klokuren per lesweek.

NIMA sales A Diploma

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Inschrijving voor het examen kunt u enkel nog doen via een NIMA Education Partner. U boekt uw examen bij De Laat Kenniscentrum.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze opleiding? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Vervolgstudie

Heeft u de opleiding NIMA Sales A afgerond en wil u graag doorstuderen? Start dan met de opleiding NIMA Sales B verkoopleider óf NIMA Sales B accountmanager.

Heeft onverhoopt uw NIMA-examen niet gehaald of wenst u meer lessen voor uw examen? Vraag dan via uw docent of het inschrijfbureau meer informatie over onze bijlestrajecten voor NIMA. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.