Omgaan met grensoverschrijdend gedrag publieksbijeenkomsten

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Jannie jong de

Omgaan met grensoverschrijdend gedrag publieksbijeenkomsten

Agressietraining.nl
Logo van Agressietraining.nl
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 Agressietraining.nl heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 98 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Voorkomen van grensoverschrijdend gedrag bij informatiebijeenkomsten voor publiek

Voor gemeenten, provincies, woningcorporaties en projectmanagers in het publieke domein

Bij informatiebijeenkomsten, inspraakavonden of bewonersbijeenkomsten kunnen de gemoederen flink oplopen. Denk aan weerstand tegen de plannen en frustratie over de duur van een project. Of onzekerheid over gevolgen van de plannen voor iemands privésituatie.  Betrokkenen kunnen vanuit frustratie, witte boordenagressie (arrogant, neerbuigend, manipulerend gedrag) of agressie grof inzetten (schelden, dreigen, beledigen, intimideren) inzetten. Met dit gedrag wordt geprobeerd om de situatie en gespreksleiders te beïnvloeden. Me…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Omgaan met, Stress, Omgaan met weerstand, Communicatietechnieken en Omgaan met Agressie & Emotie.

Voorkomen van grensoverschrijdend gedrag bij informatiebijeenkomsten voor publiek

Voor gemeenten, provincies, woningcorporaties en projectmanagers in het publieke domein

Bij informatiebijeenkomsten, inspraakavonden of bewonersbijeenkomsten kunnen de gemoederen flink oplopen. Denk aan weerstand tegen de plannen en frustratie over de duur van een project. Of onzekerheid over gevolgen van de plannen voor iemands privésituatie.  Betrokkenen kunnen vanuit frustratie, witte boordenagressie (arrogant, neerbuigend, manipulerend gedrag) of agressie grof inzetten (schelden, dreigen, beledigen, intimideren) inzetten. Met dit gedrag wordt geprobeerd om de situatie en gespreksleiders te beïnvloeden. Met een goede voorbereiding sluit de bijeenkomst aan bij de verwachtingen van de bezoekers en kan grensoverschrijdend gedrag worden voorkomen.

  1. Incompanytraining
  2. Doelgroep: gemeente- of provincieambtenaren, verhuurmakelaars en gespreksleiders woningcorporaties.
  3. Open training
  4. 1 dag
  5. Data: dinsdag 15 oktober 2019
  6. Plaats: Driebergen

Wilt u maatwerk? Maak een afspraak met Jannie de Jong om de inhoud van uw maatwerktraining te bespreken. 0641782816

 

Voorkomen van grensoverschrijdend gedrag bij informatiebijeenkomsten voor publiek

 

Inhoud van de training

  1. Informatiebijeenkomst voorbereiden. Medewerkers ontvangen een checklist met vragen waarmee zij een informatiebijeenkomst goed voor kunnen bereiden. Zij leren o.a. het inschatten van de kans op frustratie bij de betrokkenen en uitingen van grensoverschrijdend gedrag zoals witteboordenagressie en agressie grof op de persoon. Zij leren hoe zij verwachtingenmanagement kunnen inzetten voorafgaand en tijdens de bijeenkomst.
  2. Taakverdeling gespreksleiders. Medewerkers maken kennis met het sturingsmodel publieke bijeenkomsten van agressietraining.nl. Zij leren hoe ze de rol van gespreksleiders kunnen verdelen tussen proces en inhoudelijk begeleiden. Hiermee wordt de mogelijkheid om te sturen bij probleemgedrag enorm vergroot en escalaties voorkomen.
  3. De waarde van een onafhankelijk voorzitter. Input over de waarde van een onafhankelijk voorzitter en aan welke criteria deze moet voldoen.
  4. Grensoverschrijdend gedrag herkennen. Aan de hand van de agressiepiramide leren uw medewerkers de non-verbale communicatie van de betrokkene in kaart te brengen.
  5. Zelfcontrole bij grensoverschrijdend gedrag. Door uw medewerkers kennis te laten maken met grensoverschrijdend gedrag, leren wij hen hun primaire reactie te controleren door middel van adem halen, spierontspanning wn gedachten sturen.
  6. Begrenzend optreden. Aan de hand van verschillende technieken leren wij uw medewerker begrenzend op te treden bij grensoverschrijdend gedrag. Uw medewerkers zullen na de training om kunnen gaan met: frustratie waardoor agressie voorkomen wordt. Daarnaast leren zij witteboordenagressie en agressie op de persoon grof benoemen en begrenzen.
  7. Proefbijeenkomst voorbereiden en oefenen. In tweetallen aan de hand van de checklist (1) voorbereiden van een proefbijeenkomst inclusief rol medewerker tijdens de bijeenkomst en het eventuele vervolg.
  8. De training online en mondeling geëvalueerd met uw medewerkers. De resultaten van deze evaluatie worden besproken met de opdrachtgever.

Resulataten van de training

De medewerker:

  • Is in staat om een inschatting te maken van de kans op grensoverschrijdend gedrag en daar de opzet en inhoud van de bijeenkomst op aan te passen.
  • Heeft inzicht in de eigen wijze van reageren op ongewenst gedrag
  • Weet hoe de taken verdeeld kunnen worden tussen de gespreksleiders, waarmee grensoverschrijdend gedrag voorkomen kan worden.
  • Is in staat om zo snel mogelijk begrenzend op te treden, waardoor escalatie van agressie zo veel mogelijk wordt voorkomen.

 

Uw medewerkers voelen zich na het volgen van de ISO 17024 gecertificeerde (agressie)trainingen van agressietraning.nl mentaal weerbaar en veilig.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Jannie jong de
Jannie jong de
Trainer en adviseur omgaan met agressief gedrag van klanten
9,8

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Agressietraining.nl, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.