Korte Opleiding Trainer / Coach

Niveau
Totale lesduur
Startdatum en plaats
Logo van De Academie voor Innovatief Trainen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 De Academie voor Innovatief Trainen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 192 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,9
Gemiddeld cijfer voor Korte Opleiding Trainer / Coach
Gebaseerd op 17 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Nadine Kamer
Trainingsactrice
9
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Ik heb veel geleerd en een hoop aangereikt gekregen in 2 dagen tijd. Er is veel afwisseling, een goede opbouw, inspirerende werkvormen en bovenal wordt uitgegaan van jouw eigen authenticiteit.
Blij mee!" - 08-11-2018 23:52

"Ik heb veel geleerd en een hoop aangereikt gekregen in 2 dagen tijd. Er is veel afwisseling, een goede opbouw, inspirerende werkvormen en bo… alles lezen - 08-11-2018 23:52

Startdata en plaatsen

Arnhem
16 jan. 2019 tot 17 jan. 2019
check_circle Start gegarandeerd

Beschrijving

Opzet Korte Opleiding Trainer/Coach

Lees ervaringen over De Academie voor Innovatief Trainen's Korte Opleiding Trainer/Coach op Springest...


Wil je leren hoe je mensen kunt inspireren als coach of als trainer, ben je op zoek naar inspiratie, input en nieuwe werkvormen om mensen op een inspirerende innovatieve manier te trainen en te coachen? Wil je onderzoeken of het vak van trainer of coach iets voor je is of ben je op zoek naar een korte opleiding om trainingen te geven binnen je huidige vakgebied? Wil je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen en organisaties en een rol spelen in het begeleiden van veranderingsprocessen? Wil je interactief leren trainen, wil je inspirerend l…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Opzet Korte Opleiding Trainer/Coach

Lees ervaringen over De Academie voor Innovatief Trainen's Korte Opleiding Trainer/Coach op Springest...


Wil je leren hoe je mensen kunt inspireren als coach of als trainer, ben je op zoek naar inspiratie, input en nieuwe werkvormen om mensen op een inspirerende innovatieve manier te trainen en te coachen? Wil je onderzoeken of het vak van trainer of coach iets voor je is of ben je op zoek naar een korte opleiding om trainingen te geven binnen je huidige vakgebied? Wil je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen en organisaties en een rol spelen in het begeleiden van veranderingsprocessen? Wil je interactief leren trainen, wil je inspirerend leren trainen, wil je innovatief patroondoorbrekend leren trainen of coachen, wil je jouw eigen stijl van trainen ontdekken en verder ontwikkelen, dan is deze intensieve, krachtige opleiding iets voor jou.

Het is een intensieve opleiding voor mensen die geen tijd kunnen vrij maken voor langere trajecten, maar in heel korte tijd kennis en inspiratie willen opdoen om te leren trainen en coachen. Je krijgt nieuwe tools, methodieken en werkvormen aangereikt waardoor je trainingen en coachingssessies inspirerend en interactief kunt maken.

De training is zeer intensief en wordt gegeven op twee hele dagen in onze eigen trainingsruimte de InspiratieKamers  in Arnhem.
 

Modules

Creatief Denken

In dit blok leer je als trainer diverse werkvormen, methodes en technieken op het gebied van creatief en innovatief denken. Vragen zoals "Hoe bouw je een creatieve sessie op?" komen aan bod. Naast brainstormen, probleem oplossend denken en doorbraak denken, wordt uitgebreid aandacht besteed aan de TotalBrainBox-methode waarmee men kan leren "Out of the Box" te denken en InBox-technieken leert om deze op bijv. productontwikkeling toe te passen. De TotalBrainBox-methode is gecertificeerd door de Universiteit Twente. In dit profiel wordt ook veel aandacht besteed aan innovatief denken en probleem oplossend denken. 

Kleurprofilering

Kleurprofilering volgens het Hersendiagram is de nieuwste methode om meer kennis te verwerven over je persoonlijke visie, talenten en creatieve intelligentie. Kleurprofilering gaat uit van de hersenwerking. Via testjes wordt gekeken welk deel van de hersenen dominant is (links frontaal, links basaal, rechts frontaal of rechts basaal). Vanuit Kleurprofilering kun je onderzoeken welke gedragsvormen en karaktereigenschappen verantwoordelijk zijn voor je succes of het succes van je team, nu en in de toekomst.  

Communicatie

Onze waarneming verschilt, evenals dat wat wij denken over onze waarnemingen. Dat maakt dat we allemaal in een verschillende werkelijkheid leven en vanuit verschillende referentiekaders communiceren. Wat ontvangen we, wat zenden we uit? Hoe kunnen we effectiever en creatiever leren communiceren? In dit communicatieblok leer je communicatietrainingen te begeleiden. Wat betekent het om te luisteren, te vertellen, samen te vatten, te werken met non-verbale communicatie (lichaamstaal), om af te stemmen, in te voelen, aan te voelen? In dit profielblok wordt ook veel aandacht besteed aan het werken met rollenspelen, het werken met interactief communicatie theater en met trainingsacteurs (binnen communicatietrainingen).

Speedcoaching

In deze module maak je kennis met veel verschillende manieren van coachen en leer je in korte tijd wat jouw eigen voorkeursstijl van coachen is. Verder krijg je ook zicht op de effecten van deze verschillende manieren van coaching op de coachvraag. Omdat je in korte coachingssessies werkt, kom je snel tot de essentie en wordt het ook duidelijk wat voor klanten en wat voor coachingsvragen specifiek bij jou passen.

Oplossingsgericht Coachen

Bij oplossingsgericht coachen gaat het er niet om wat er niet goed gaat, maar juist wat wel goed gaat. Oplossingsgericht coachen richt zich dus direct op de oplossing zonder zich op het probleem te richten. Analyseren van wat wel werkt, wat wel goed gaat, wat wel resultaat oplevert, is de essentie van oplossingsgericht coachen. Het resultaat van oplossingsgericht coachen is dat cliënten vaak in snel tempo weer gebruik kunnen maken van hun eigen hulpbronnen en hun zelfvertrouwen terug kunnen vinden. In dit blok leer je oplossingsgericht vragen te stellen, fris te kijken en te analyseren welke ingrediënten de klant helpen. 

Algemene opleidingsinformatie

Het studiemateriaal is gratis en wordt op de eerste dag van de opleiding verstrekt. De studiebelasting van deze opleiding is 14 uur (nl. de beide opleidingsdagen). Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers.

Overnachtingen

Tijdens de 2 opleidingsdagen in Arnhem kun je als je dat wilt overnachten in Hotel Modez in Arnhem, op loopafstand van de InspiratieKamers. Dit trendy hotel heeft 20 kamers, die elk op eigenwijze zijn ingericht en gestyled door een beroemde Nederlandse modeontwerper en vormgever. Kosten ong. € 90.- p.p. per nacht. Uiteraard kun je je overnachting zelf ook op een andere manier regelen of gewoon thuis gaan slapen natuurlijk.

Data en locatie

In het voorjaar van 2019 zal er een 2-daagse intensive worden gegeven op woensdag 16 en donderdag 17 januari 2019 in onze InspiratieKamers in Arnhem (op beide dagen van 09:30 - 17:30 uur).

Certificering

Behalve dat wij als Academie gecertificeerd zijn bij de CRKBO zijn wij als Academie ook aangesloten bij de beroepsorganisatie Spotcer. Deze beroepsorganisatie certificeert niet alleen onze diploma’s, maar biedt ook de gelegenheid aan afgestudeerden om deel uit te maken van een landelijk netwerk waarop je je kan profileren om gevonden te worden door nieuwe klanten.

8,9
Gemiddeld cijfer voor Korte Opleiding Trainer / Coach
Gebaseerd op 17 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Nadine Kamer
Trainingsactrice
9
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Ik heb veel geleerd en een hoop aangereikt gekregen in 2 dagen tijd. Er is veel afwisseling, een goede opbouw, inspirerende werkvormen en bovenal wordt uitgegaan van jouw eigen authenticiteit.
Blij mee!" - 08-11-2018 23:52

"Ik heb veel geleerd en een hoop aangereikt gekregen in 2 dagen tijd. Er is veel afwisseling, een goede opbouw, inspirerende werkvormen en bo… alles lezen - 08-11-2018 23:52

Astrid Andringa
starstarstarstarstar_border
Astrid Andringa
Communicatieadviseur & Nonverbaalcoach
8
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Een mooie 2daagse. Er zit snelheid in. Je leert verschillende manieren van trainen en coachen. En tussendoor leer je ook veel over jezelf.
We waren met 8 personen en dat maakte het persoonlijk.
Heerlijke lunch. Prachtige panden." - 26-10-2018 06:02

"Een mooie 2daagse. Er zit snelheid in. Je leert verschillende manieren van trainen en coachen. En tussendoor leer je ook veel over jezelf. … alles lezen - 26-10-2018 06:02

Angela Stavasius
starstarstarstarstar_border
Angela Stavasius
Trainer Creatief Denken / Coach / Intervisiebegeleider / Ondersteunend onderzoeksmedewerker bij de NVWA
8
Korte Opleiding Trainer / Coach

"In een zeer korte tijd coachingsvaardigheden uitgebreidt en opgefrist. Flexibele leerkrachten die laten zien welke effecten het handelen bieden. Dit alles op een ontspannen en ongedwongen wijze. Heerlijke groep, goede sfeer, prachtige locatie, goede verzorging, vlot tempo. Mooie dagen waar ik weer nieuwe inpiratie heb opgedaan." - 18-05-2018 18:33

"In een zeer korte tijd coachingsvaardigheden uitgebreidt en opgefrist. Flexibele leerkrachten die laten zien welke effecten het handelen bie… alles lezen - 18-05-2018 18:33

starstarstarstarstar_half
Korneel van den Broek
HRD adviseur
9
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Inspirerende dagen!
De trainers zetten je aan het werk met de diverse werkvormen en methodieken in training en coaching. Ervarend leren in een ontspannen en gastvrije omgeving. Compleet verzorgd. De trainers konden op ontspannen en humorvolle manier de dagen vormgeven, zodat er ruimte was voor het individu, maar ook voor de groep. Kortom: Afwisselend, Inspirerend en Praktisch!" - 17-05-2018 11:28

"Inspirerende dagen! De trainers zetten je aan het werk met de diverse werkvormen en methodieken in training en coaching. Ervarend leren in … alles lezen - 17-05-2018 11:28

selma knulst
starstarstarstarstar
selma knulst
at Bibliotheek Den haag
10
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Eigenlijk zat de hele training goed in elkaar. Mooie afwisseling in het programma. De trainers waren fantastisch, heel inspirerend. Heel veel geleerd tijdens deze training. Mooie gesprekken gevoerd met medecursisten ihkv de cursus.
Een aanrader! Ik ben heel enthousiast over deze training en zal deze ook zeker aanbevelen. " - 26-10-2016 07:01

"Eigenlijk zat de hele training goed in elkaar. Mooie afwisseling in het programma. De trainers waren fantastisch, heel inspirerend. Heel vee… alles lezen - 26-10-2016 07:01

starstarstarstarstar_half
Marieke Galesloot
9
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Ik heb de korte trainersopleiding als zeer inspirerend en prikkelend ervaren. De opleiding gaat uit van jouw eigen kracht en helpt je om jouw waarde als trainer te ontdekken. Ook heb ik ontzettend veel kennis, inzichten, praktische oefeningen en modellen meegekregen waar ik nu in de praktijk veel aan heb. " - 02-04-2012 11:52

"Ik heb de korte trainersopleiding als zeer inspirerend en prikkelend ervaren. De opleiding gaat uit van jouw eigen kracht en helpt je om jou… alles lezen - 02-04-2012 11:52

starstarstarstarstar_half
Lauwrens Boksem
9,2
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Ik heb de training ervaren als inspirerend, innovatief en verrassend. Door de deskundige begeleiding die veel eigen ervaringen uit de dagelijkse praktijk meenamen naar de training en de korte diverse werkvormen zijn het drie zeer waardevolle dagen geweest. De korte trainers opleiding is voor mij een inspiratiebron gebleken om de creatieve energie bij mij zelf en mijn collega's aan te boren. " - 21-03-2012 19:29

"Ik heb de training ervaren als inspirerend, innovatief en verrassend. Door de deskundige begeleiding die veel eigen ervaringen uit de dagel… alles lezen - 21-03-2012 19:29

starstarstarstarstar_half
Emily
9,2
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Zeer inspirerend, geeft je inspiratie en bevestiging. Leuke werkvormen en ook de "show" was weer erg leuk en leerzaam. De 2 trainers zijn erg prettig, respectvol en ze geven je een goed gevoel!
Het creatief denken is echt een eyeopener voor me.
Bedankt voor deze mooie training" - 05-02-2012 23:34

"Zeer inspirerend, geeft je inspiratie en bevestiging. Leuke werkvormen en ook de "show" was weer erg leuk en leerzaam. De 2 trainers zijn er… alles lezen - 05-02-2012 23:34

starstarstarstarstar_half
Mirjam Wessels
9
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Ik ben geinspireerd om andere tools te gaan gebruiken tijdens onze eigen trainingen. Op een super enthousiaste manier en out of the box methode word je aangezet tot creatief denken. Tevens een bevestiging van hetgeen je denkt over jezelf maar je daardoor weer een boost van zelfvertrouwen geeft. Met nieuwe energie gaan we weer aan de slag! " - 30-01-2012 11:55

"Ik ben geinspireerd om andere tools te gaan gebruiken tijdens onze eigen trainingen. Op een super enthousiaste manier en out of the box meth… alles lezen - 30-01-2012 11:55

starstarstarstarstar_border
Simon van Ommen
8
Korte Opleiding Trainer / Coach

"De korte trainersopleiding is erg inspirerend! Er worden niet alleen veel goede tools & methoden voor training- en coachingdoeleinden aangereikt, maar er wordt ook veel nadruk gelegd op zelfinzicht. Een mooie combinatie dus.
Alles in een veilige omgeving waarin je veel van jezelf kunt laten zien.
Complimenten voor de trainers..." - 27-01-2012 14:43

"De korte trainersopleiding is erg inspirerend! Er worden niet alleen veel goede tools & methoden voor training- en coachingdoeleinden aanger… alles lezen - 27-01-2012 14:43

starstarstarstarstar
Renate
10
Korte Opleiding Trainer / Coach

"In oktober 2011 heb ik de korte trainersopleiding gevolgd. Het mooie van de lessen was dat ze focussen op wat je wel goed kan, ipv wat je niet goed kan. De lessen worden gegeven door twee trainers, die door hun verschillen elkaar perfect aanvullen. Het zijn twee zeer intensieve dagen waarin je heel veel leert. Al deze informatie krijg je in een mooie opleidingsmap waar je later op je gemak nog naar kan kijken. De lunches zijn uitstekend en werden toen in een prachtige tuin geserveerd." - 15-12-2011 12:28

"In oktober 2011 heb ik de korte trainersopleiding gevolgd. Het mooie van de lessen was dat ze focussen op wat je wel goed kan, ipv wat je ni… alles lezen - 15-12-2011 12:28

starstarstarstarstar_border
Agnes
8,4
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Betrokken trainers die met veel enthousiasme en bezieling een training geven. De werkvormen zijn praktisch, gericht op beleving en zelf ervaren. Ik heb genoten van alle creativiteit en heb een intensief en inspirerend weekend gehad. " - 07-12-2011 12:46

"Betrokken trainers die met veel enthousiasme en bezieling een training geven. De werkvormen zijn praktisch, gericht op beleving en zelf erva… alles lezen - 07-12-2011 12:46

starstarstarstarstar_half
Menno Tuik
8,8
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Ontzettend goed weekend in een veilige, goede omgeving met prima trainers waarin ik nieuwe "tools" heb meegenomen in mijn rugzak!

Grazie Mille!

Menno" - 02-12-2011 22:42

"Ontzettend goed weekend in een veilige, goede omgeving met prima trainers waarin ik nieuwe "tools" heb meegenomen in mijn rugzak!Grazie Mill… alles lezen - 02-12-2011 22:42

starstarstarstarstar_half
Lilian Timmer
9
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Een prachtige ervaring. Met heel veel creativiteit en dymamiek wordt de stof overgebracht. Alles is goed en je mag zijn zoals je bent en dat biedt een veilig platform in een korte tijd zoveel te leren. Vond het een hele inspirerende en intense ervaring die ik iedereen kan aanbevelen!" - 01-12-2011 20:23

"Een prachtige ervaring. Met heel veel creativiteit en dymamiek wordt de stof overgebracht. Alles is goed en je mag zijn zoals je bent en dat… alles lezen - 01-12-2011 20:23

starstarstarstarstar_half
Jolanda Rorije - in 't Veen
9
Korte Opleiding Trainer / Coach

"De technieken die ik heb meegekregen helpen mij om mensen op een creatieve manier te laten zien wat ze nodig hebben om in hun kracht te komen en hoe ze dit kunnen gaan gebruiken in de toekomst.

Ik ben er achter gekomen wat mijn manier van coachen is en kan op mijn intuïtie vertrouwen dat ik de juiste mensen coach die het van MIJ nodig hebben.

Op een hele fijne wijze van fijne trainers dit inzicht gekregen. En het feedback van de medecursisten was een kado! Het smaakt naar meer!
Ik zou iedereen die met coachen of trainen bezig is, dit aanraden." - 01-12-2011 13:38

"De technieken die ik heb meegekregen helpen mij om mensen op een creatieve manier te laten zien wat ze nodig hebben om in hun kracht te kome… alles lezen - 01-12-2011 13:38

starstarstarstarstar_half
Anoniem
8,8
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Dit is een uitermate inspirerende training die erg veel van jezelf doet ontdekken. De training biedt een prima basis om je als trainer te ontwikkelen.
Het geheel wordt aangeboden in een prima setting en de beschikbare tijd wordt goed benut." - 01-12-2011 13:36

"Dit is een uitermate inspirerende training die erg veel van jezelf doet ontdekken. De training biedt een prima basis om je als trainer te on… alles lezen - 01-12-2011 13:36

Hannie Van Lent
starstarstarstarstar_half
Hannie Van Lent
Directeur/eigenaar Startwijzer B.V. / Expert in aanleren ondernemend gedrag
8,8
Korte Opleiding Trainer / Coach

"Ik kan deze opleiding van harte aanbevelen. Er is een juiste mix van theorie, tests, uitvoeren, ervaren en jezelf al doende ontwikkelen. De trainers zijn innovatief en bieden alle ruimte om vanuit de veilige gedachte, dat er voor iedereen een specifieke rol is weggelegd, te exploreren met nieuwe technieken en tools. De sfeer is ongedwongen. Het aangebodene is toepasbaar in mijn eigen trainingen en bedrijf. Het beklijft. Een aanrader!" - 29-11-2011 19:06

"Ik kan deze opleiding van harte aanbevelen. Er is een juiste mix van theorie, tests, uitvoeren, ervaren en jezelf al doende ontwikkelen. De… alles lezen - 29-11-2011 19:06

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)