Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties

Copla Opleiding - Training - Consultants
Logo van Copla Opleiding - Training - Consultants
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,5 Copla Opleiding - Training - Consultants heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 157 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHardewijk
1 feb. 2022 tot 8 mrt. 2022
placeHarderwijk
2 feb. 2022 tot 22 feb. 2022
placeCapelle aan den IJssel
3 mrt. 2022 tot 17 mrt. 2022
placeCapelle aan den IJssel
10 mrt. 2022 tot 14 apr. 2022
placeHoofddorp
16 mrt. 2022 tot 20 apr. 2022

Beschrijving

Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties (IDB) start als dagopleiding of avondopleiding in bijvoorbeeld Harderwijk, Capelle aan den IJssel of in Zeist. IDB Zeist start als dapopleiding 14 januari 2022. Het examen is aansluitend op de laatste lesdag van de opleiding IDB-BMI op de locatie. Meer data kijk op de website.

Een brandmeldinstallatie moet betrouwbaar zijn. Door gemeenten en verzekeraars, maar ook vanuit wet- en regelgeving wordt daarom steeds vaker vereist dat brandmeldinstallaties worden geplaatst conform de norm NEN 2535:2017 (Zal vervangen worden door NEN 2535:2021 Ontw. nl). Er worden tevens hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en kennis van medewerkers die betrokken zijn bij …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Brandmeldinstallaties, Brandveiligheid, Projecteringsdeskundige, SCIOS Scope en Ontruimingsalarminstallaties.

Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties (IDB) start als dagopleiding of avondopleiding in bijvoorbeeld Harderwijk, Capelle aan den IJssel of in Zeist. IDB Zeist start als dapopleiding 14 januari 2022. Het examen is aansluitend op de laatste lesdag van de opleiding IDB-BMI op de locatie. Meer data kijk op de website.

Een brandmeldinstallatie moet betrouwbaar zijn. Door gemeenten en verzekeraars, maar ook vanuit wet- en regelgeving wordt daarom steeds vaker vereist dat brandmeldinstallaties worden geplaatst conform de norm NEN 2535:2017 (Zal vervangen worden door NEN 2535:2021 Ontw. nl). Er worden tevens hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en kennis van medewerkers die betrokken zijn bij het installeren van een brandmeldinstallatie.

Kortom:

Het vakbekwaam installeren van brandmeldinstallaties is van het grootste belang! Dit leert u in de Opleiding Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties of kortweg Installatiedeskundige BMI. U kunt de opleiding afsluiten met het landelijk erkende examen Installatiedeskundige BMI.

De opleiding duurt 3 dagen of 6 avonden (totaal 18 contacturen), aansluitend examen!

Onze Opleiding Installatiedeskundige Brandmeldinstallatie(IDB) start als dagopleiding in Zeist op 14 januari 2022. IDB Harderwijk start als avondopleiding 1 februari 2022. 2 februari starten we in Harderwijk als dagopleiding. Extra voordeel van deze opleiding bij Copla is dat wij op de laatste lesdag het examen afnemen. Uw voordeel hiervan is dat u geen extra werktijd kwijt bent en de reiskosten en reistijd worden ook beperkt.  Bovendien ligt de lesstof nog vers in uw geheugen. 

Kijk op de website voor alle data in 2022 Opleidingen BMI. Wilt u een persoonlijk opleidingsadvies bel onze opleidingsadviseur Ronald Meijer.

Voor wie
De opleiding Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties BMI  is voor iedereen die regelmatig betrokken is bij de aanleg van brandmeldinstallaties en uitgebreide kennis wil opdoen van brandmeldinstallaties. Deze opleiding is de perfecte voorbereiding voor het examen Installatiedeskundige BMI, vereist om als erkend installatiebedrijf of branddetectiebedrijf gecertificeerd brandmeldinstallaties te kunnen monteren.

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de Opleiding Installatiedeskundige BMI. Bij voorkeur beschikt u over een diploma MBO-Elektrotechniek.

Meer informatie hierover vindt u op onze website Opleidingen BMI.

Resultaat
Na het volgen van de Opleiding Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties:

  • Heeft u kennis van de grondbeginselen van brand, branduitbreiding en rookverspreiding, evenals de beveiliging daartegen.
  • Kunt u de componenten van een brandmeldsysteem herkennen en toepassen.
  • Heeft u kennisgemaakt met de normering op het gebied van installeren van brandmeldinstallaties (NEN 2535).
  • Weet u alles over het installeren van brandmeldinstallaties.
  • Heeft u bij deelname aan het examen Installatiedeskundige BMI grote kans van slagen.
  • Kunt u doorstromen naar de opleidingen Projecteringsdeskundige BMI of Onderhoudsdeskundige BMI.

U maakt kennis met het werk als Installatiedeskundige in theorie en praktijk. Ook komen de relevante normen en voorschriften aan de orde. Tot slot trainen we u uitgebreid voor deelname aan het examen Installatiedeskundige BM, die aansluitend wordt afgenomen.

Opleiding binnen uw bedrijf
Vanaf 6 deelnemers kunnen we de opleiding ook in-company bij u organiseren. We doen u daarvoor graag een aantrekkelijk voorstel op basis van uw specifieke wensen en doelstellingen.

De inhoud van het programma, het aantal dagdelen, de uitvoeringsdata en de uitvoeringsplaats worden in overleg met u vastgesteld.

Onze aanpak
Voor de Opleiding Installatiedeskundige Brandmeldinstallatie geldt een cursusprijs van € 740,--. dit is inclusief het examen.  De opleiding duurt 3 dagen of 6 avonden (totaal 18 contacturen) dit is inclusief het examen die afsluitend aan de opleiding wordt afgenomen. Vraag voor een compleet overzicht van de cursusplanning en  kosten de uitgebreide cursusinformatie aan via onze website. Gespreid betalen is mogelijk.

De cursus wordt volledig verzorgd in dag of avondonderwijs in ons opleidingscentrum in Harderwijk, Utrecht, Eindhoven, Hoofddorp, Leeuwarden, Capelle aan den IJssel, Wieringerwerf en Hoogeveen.

Meer informatie 
Ga naar onze website Opleidingen BMI. Bel of mail ons voor persoonlijke informatie.

 

Voor onze opleiding HVK en MVK geldt:

Gratis lidmaatschap op vakbladen NVVK, Arbo.

Gratis toegang tot actueel lesmateriaal en 1 jaar toegang portaal Sdu HSE en Toxic Chemiekaarten®.

Persoonlijke begeleiding bij studie en werk.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Copla Opleiding - Training - Consultants, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.