Opfriscursus NEN 2654-1:2015

Tijdsduur
Logo van Copla Opleiding - Training - Consultants
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,5 Copla Opleiding - Training - Consultants heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 156 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Copla Opleiding - Training - Consultants biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Almere / Lelystad, Amersfoort, Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Rotterdam

Beschrijving

Een speciale Opfriscursus van 1 dag over de NEN 2654-1:2015 waarin de verschillen worden uitgelegd tussen de oude norm en de nieuwe norm, welke in 2015 is ingegaan. Start 19 oktober in Utrecht en 7 december in Harderwijk.

De NEN 2654-1: 2015 beschrijft de eisen voor het beheer, controle en onderhoud van autonome brandmeldinstallaties in gebouwen waarbij apparatuur en bekabeling niet wordt geïntegreerd met andere installaties. Hierbij worden brandbeveiligingsinstallaties, zoals omschreven in de NEN 2535 hoofdstuk 7 uitgezonderd. De norm is bedoeld om te worden toegepast bij het beheer, de controle en het onderhoud van de brandmeldinstallatie, inclusief de aansturingen van de brandmeldcentral…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Brandmeldinstallaties, NEN, Brandveiligheid, Projecteringsdeskundige en SCIOS Scope.

Een speciale Opfriscursus van 1 dag over de NEN 2654-1:2015 waarin de verschillen worden uitgelegd tussen de oude norm en de nieuwe norm, welke in 2015 is ingegaan. Start 19 oktober in Utrecht en 7 december in Harderwijk.

De NEN 2654-1: 2015 beschrijft de eisen voor het beheer, controle en onderhoud van autonome brandmeldinstallaties in gebouwen waarbij apparatuur en bekabeling niet wordt geïntegreerd met andere installaties. Hierbij worden brandbeveiligingsinstallaties, zoals omschreven in de NEN 2535 hoofdstuk 7 uitgezonderd. De norm is bedoeld om te worden toegepast bij het beheer, de controle en het onderhoud van de brandmeldinstallatie, inclusief de aansturingen van de brandmeldcentrale (onderdeel B) naar de besturings- en doormeldapparatuur (onderdelen G, E, J en N). De aangestuurde brandbeveiligingsinstallaties en overige installaties (onderdelen H, F, K en O) vallen niet binnen het toepassingsgebied van deze norm.

De speciale opfriscursussen worden ingepland. Wilt u een persoonlijk opleidingsadvies bel onze opleidingsadviseur Ronald Meijer.

Voor wie
U bent medewerker van een erkend installatiebedrijf, en u wilt uw kennis op het gebied van onderhoud van brandmeldinstallaties opfrissen. Of u heeft eerder een cursus Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties (ODB) of Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie(OP) gevolgd.

Meer informatie hierover vindt u op onze website. U kunt op de website Opleidingen BMI alle laatste informatie vinden over deze opfrisdag.

Uw resultaat
De belangrijkste aanpassingen en wijzigingen zijn:

• definities uit de NEN 2535 zijn verwijderd;
• de beheerderstaken zijn aangepast;
• de taken die de beheerder uitbesteedt, zijn beter benoemd;
• de taken van de onderhouder zijn (waar mogelijk) als prestatie-eis omschreven;
• een model onderhoudsplan is toegevoegd;
• een modelrapport van periodieke controle door de beheerder is toegevoegd;
• een modelrapport van onderhoud door de onderhouder is toegevoegd;
• er is een richtlijn opgenomen voor beheer, controle en onderhoud op afstand;
• er is een richtlijn opgenomen voor maatregelen bij het uitschakelen van (delen van) de brandmeldinstallatie.

Opleiding binnen uw bedrijf
Vanaf 6 deelnemers kunnen we de opleiding ook incompany bij u organiseren. We doen u daarvoor graag een aantrekkelijk voorstel op basis van uw specifieke wensen en doelstellingen.

De inhoud van het programma, het aantal dagdelen, de uitvoeringsdata en de uitvoeringsplaats worden in overleg met u vastgesteld.

Onze aanpak
Voor de Opfriscursus NEN 2654-1:2015 geldt een cursusprijs van € 350,--.  De opleiding duurt 1 dag. Vraag voor een compleet overzicht van de cursusplanning en kosten onze uitgebreide cursusinformatie aan via de website COPLA.

Voor onze opleiding HVK en MVK geldt:

Gratis lidmaatschap op vakbladen NVVK, Arbo.

Gratis toegang tot actueel lesmateriaal en 1 jaar toegang portaal Sdu HSE en Toxic Chemiekaarten®.

Persoonlijke begeleiding bij studie en werk.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Copla Opleiding - Training - Consultants, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.