HBO IT-strategie en -management - E-learning

Type product
Startdatum en plaats
Logo van Computrain
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,0 Computrain heeft een gemiddelde beoordeling van 7,0 (uit 22 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeE-learning
11 jan. 2021 tot 1 okt. 2021

Beschrijving

Je wilt je strategische kennis en inzichten op IT-gebied vergroten op HBO-niveau. Je bent bijvoorbeeld IT-manager, IT-consultant, functioneel beheerder of IT-professional.

Ben je IT-manager of IT-consultant? Dan is het programma HBO IT-strategie en -management zeer geschikt voor jou. Tijdens dit programma leg je een duidelijke focus op de strategische kant van IT-management. Er wordt aandacht besteed aan zaken als IT-strategie op basis van IT-trends en de waarde die data kan toevoegen. Daarnaast kijk je hoe ontwikkelingen in de IT gevolgen kunnen hebben voor je organisatie en hoe je eventuele veranderingen implementeert. Met dit programma verbeter je je carrièreperspectieven aanzienlijk, wan…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Je wilt je strategische kennis en inzichten op IT-gebied vergroten op HBO-niveau. Je bent bijvoorbeeld IT-manager, IT-consultant, functioneel beheerder of IT-professional.

Ben je IT-manager of IT-consultant? Dan is het programma HBO IT-strategie en -management zeer geschikt voor jou. Tijdens dit programma leg je een duidelijke focus op de strategische kant van IT-management. Er wordt aandacht besteed aan zaken als IT-strategie op basis van IT-trends en de waarde die data kan toevoegen. Daarnaast kijk je hoe ontwikkelingen in de IT gevolgen kunnen hebben voor je organisatie en hoe je eventuele veranderingen implementeert. Met dit programma verbeter je je carrièreperspectieven aanzienlijk, want er is een grote behoefte aan IT’ers die zich op het gebied van IT-strategie en datamanagement sterk hebben ontwikkeld.

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Je rondt alle modules af met een praktijkgerichte moduleopdracht. Als je alle onderdelen afsluit met een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘HBO IT-strategie en -management’.

Het programma bestaat uit 3 modules. Na afronding beschik je over diepgaande kennis van business IT en management. Je hebt tactisch inzicht in IT-innovaties en je kunt die inzetten voor je organisatie. Verder krijg je inzicht in datamanagement en zorg je er zo voor dat data daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft voor je bedrijf. Het programma wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten, die zelf in de praktijk actief zijn. Je krijgt vele groepsopdrachten en cases, waarin de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Vaak koppel je de opdrachten direct aan je eigen werkomgeving. Zo kun je alles wat je leert direct gebruiken in je werk.

Inhoud


IT-strategie

(6 bijeenkomsten)
o Strategieontwikkeling
o Alignment
o Innovatie met IT
o Business value
o Applicatieportfoliomanagement
o Businesscase
o Make or buy

Business datamanagement

(6 bijeenkomsten)
o Metadata
o Datamanagement
o Datagovernance
o Dataquality
o Business value van data
o Big data
o Data-analytics en business intelligence
o Artificial intelligence (AI)
o Datawarehouse

Organisatie en verandering

(6 bijeenkomsten)
o Doel en achtergrond van veranderen
o Stromingen in verandermanagement
o Veranderen en organisatiecultuur
o Veranderstrategie
o De verandermanager en leiderschap
o Communicatie tijdens veranderproces
o Implementatie van veranderingen
o Evaluatie van veranderingen

o Duur van de opleiding: 1 jaar
o Varianten: Avond, dag, zaterdag
o Dag: 9 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
o Avond: 18 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
o E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

HBO-deelprogramma

C-HISM4|HBO IT-strategie en -management

Brand Seller

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.