Visual Basic for Applications (VBA) Intro

Type product
Tijdsduur
Logo van Competence Factory
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 Competence Factory heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 861 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2019: #3 in Marketing.

Lees meer over Beste Opleider 2019.

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Deze tweedaagse cursus heeft als doelstelling de deelnemer vertrouwd te maken met het (macro's) programmeren met Visual Basic for Applications (VBA) binnen Microsoft Office. De training vormt het fundament om te kunnen programmeren binnen de diverse Microsoft Office programma’s. Wat je in deze cursus leert, vormt je basiskennis bij het programmeren. Eerdere programmeerervaring is daarom niet noodzakelijk. De training is bedoeld voor iedereen die wil leren over macroprogrammering en de toepassing van VBA binnen Microsoft Office. Typische doelgroepen zijn gebruikers die veel voorkomende taken willen gaan automatiseren, helpdeskmedewerkers die de diverse Office programma's ondersteunen, program…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Deze tweedaagse cursus heeft als doelstelling de deelnemer vertrouwd te maken met het (macro's) programmeren met Visual Basic for Applications (VBA) binnen Microsoft Office. De training vormt het fundament om te kunnen programmeren binnen de diverse Microsoft Office programma’s. Wat je in deze cursus leert, vormt je basiskennis bij het programmeren. Eerdere programmeerervaring is daarom niet noodzakelijk. De training is bedoeld voor iedereen die wil leren over macroprogrammering en de toepassing van VBA binnen Microsoft Office. Typische doelgroepen zijn gebruikers die veel voorkomende taken willen gaan automatiseren, helpdeskmedewerkers die de diverse Office programma's ondersteunen, programmeurs van huisstijlsjablonen en database administrators van een Access databaseomgeving. De cursus kan ook dienen als opstap naar het programmeren met Visual Basic of ASP met VBScript. Iedereen die naderhand een of meerdere van de trainingen VBA Word, VBA Excel of VBA Access wil volgen moet deze basistraining doorlopen hebben.

Programma van de training Visual Basic for Applications (VBA) Intro

 • VBA basisbegrippen en ontwikkelomgeving (de Editor)
 • Macro's opnemen met de macrorecorder
 • Macro's bewerken
 • De opbouw van projecten, modules, procedures. Variabelen declareren en toepassen
 • Bereik en gegevenstypen van variabelen
 • Arrayvariabelen
 • Beslissingsstructuren (o.a. 'if-then-else') en lusstructuren (o.a. 'for-next') opzetten en testen
 • VBA functies begrijpen en toepassen (o.a. tekstfuncties, datumfuncties en conversiefuncties)
 • Eigen functieprocedures schrijven en toepassen met parameters en retourwaardes
 • Inleiding objecten (objectenhiërarchie van een toepassing, properties, methods en events)
 • Een eenvoudige Userform maken.

 

Tijdens de cursus kunnen ook vragen van deelnemers beantwoord worden. Daar maken we ruimte voor!
Aan het eind van de training ben je op de hoogte van de VBA basisprincipes, kun je bestaande VBA programmacode beter begrijpen en ben je in staat eenvoudige VBA routines te programmeren.

De training verschaft je alle kennis die nodig is om te kunnen beginnen met het programmeren met VBA binnen Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft Access.

Trefwoorden: VBA, Visual Basic for Applications, intro programmeren, macro's, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Access.

 

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook freelancers, zelfstandig adviseurs, webshop-eigenaren en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.